Jouw woning goed verzekerd

Gepubliceerd op 11 maart 2024

Verzekeren

Jouw huis en alle zaken die daarbij horen wil je verzekeren voor schade door brand, storm of inbraak. Stel dat er een blik verf omgestoten wordt over je mooie houten vloer, dan is het fijn om te weten dat je verzekering de schade dekt. Ook de losse spullen in en rond huis wil je natuurlijk goed verzekeren. Welke verzekeringen moét je afsluiten voor je eigen huis en welke zijn verstandig om te hebben?

Verplicht, verstandig of nuttig?

Met de juiste verzekeringen kun je veel schades vergoed krijgen. Welke verzekeringen voor jou relevant zijn om ontspannen te kunnen wonen ligt aan jouw persoonlijke situatie. Het is in ieder geval goed om te weten welke verzekeringen écht nodig zijn en welke toch wel handig zijn om af te sluiten.

 • Altijd verplicht

  Iedereen met een hypotheek moet een opstalverzekering (ook wel een woonhuisverzekering genoemd) afsluiten. Met deze verzekering zijn alle onderdelen die in en aan het huis vastzitten allrisk verzekerd tegen schade door brand, storm en inbraak.

 • Soms verplicht

  Een overlijdensrisicoverzekering – het woord zegt het al – keert uit bij overlijden. De uitkering zorgt ervoor dat jouw partner of nabestaanden de hypotheek (deels) af kunnen lossen om in de woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de hypotheekverstrekker is een overlijdensrisicoverzekering meestal niet verplicht.

 • Niet verplicht, wel verstandig

  • Inboedelverzekering: dekt schade aan losse spullen in huis in het geval van brand-, storm-, neerslag-, hagel- of waterschade of diefstal. Ook de schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt valt binnen deze verzekering.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: hiermee ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan anderen. Want een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje.
 • Niet verplicht, wel nuttig

  Rechtsbijstandverzekering: je bent verzekerd van juridische hulp of advies bij een geschil. Bijvoorbeeld als je een conflict hebt over je koopcontract of met een aannemer.

Onderverzekering voorkomen

Het is slim om regelmatig stil te staan bij de juiste dekking. Zijn er misschien aanpassingen nodig aan jouw verzekeringen voor meer zekerheid? Zeker als het al enige tijd is geleden dat je er voor het laatst naar hebt gekeken of als jouw persoonlijke situatie is veranderd.
Met de Veldsink Verzekeringscheck vergelijken we jouw verzekeringen voor je en bekijken we of deze up-to-date zijn. Zo weet jij of je goed verzekerd bent of misschien ergens op kunt besparen.

Online veiligheid meeverzekerd

Bij een inboedelverzekering denk je vaak aan spullen die in huis verzekerd zijn. Maar dat dekt de lading niet meer in dit online tijdperk. Het is belangrijk dat jij je goed beschermt en verzekert tegen digitale risico’s. Een cyberservice is dan ook steeds vaker standaard meeverzekerd in de inboedelverzekering.

Jouw verzekeringen goed voor elkaar

Nu én later compleet verzekerd voor de best afgestemde prijs? We helpen je met onafhankelijk advies gericht op jouw persoonlijke situatie. Samen stellen we jouw ideale verzekeringspakket samen. Maak een afspraak bij het kantoor bij jou in de buurt om jouw verzekeringen (weer) te laten passen bij de waarde van jouw huis en jouw bezittingen. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Jouw woning goed verzekerd
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden