Wist je dit al over je hypotheek?

Gepubliceerd op 03 april 2019

Hypotheken

Hypotheekje, boompje, beestje… klaar. Toch? Ook tijdens de looptijd van je hypotheek is het slim om te blijven opletten. Misschien kun je wel besparen op de maandlasten. En wat als je gaat verhuizen of verbouwen? Wij geven je handige info over je hypotheek.

Besparen met rentemiddeling

Als je je hypotheek al een paar jaar geleden hebt afgesloten, zie je de rente steeds verder zakken. Was vijf jaar geleden een percentage van net onder de vijf procent nog gebruikelijk, is dat nu dat gezakt naar één procent. Dat scheelt een stuk in de maandlasten.

Het goede nieuws: daar kun je wat aan doen! Je kunt gebruikmaken van rentemiddeling. Een aantal banken bieden dan een nieuwe, rentevaste periode aan. De nieuwe rente wordt een gemiddelde van je huidige rente en de actuele rente.

Of rentemiddeling gunstig is, hangt onder andere af van je persoonlijke situatie, hypotheekvorm en de hoogte van de rente die je nu betaalt. Het middelen van de rente kan vooral gunstig zijn als je rente nog een paar jaar vast staat en de actuele rente een stuk lager is. Onze adviseurs helpen je graag bij het berekenen ervan.

Een bouwdepot voor verbouwen

Een uitbouw, nieuwe keuken of energiezuiniger huis: er zijn redenen genoeg om te verbouwen. Een stevige spaarrekening of gulle gever is in zo’n geval fijn voor de financiering. Heb je dat geluk niet, dan kun je kiezen voor een bouwdepot. Een taxateur stelt dan eerst vast wat de waarde van je huis zal zijn na de verbouwing. Van dat bedrag kun je maximaal 100% lenen, afhankelijk van waar je het geld aan wilt uitgeven. De rente kun je onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Let op: je betaalt wel kosten voor advies, taxatie en de notaris.

Oversluiten bij verhuizen

Je hebt je droomhuis gevonden. Een kans die je niet kunt laten schieten. Je kunt de huidige hypotheek meenemen. Dan houdt je dezelfde hoofdsom met dezelfde rente. Maar als je nieuwe huis duurder is, heb je waarschijnlijk ook een hogere hypotheek nodig. Oversluiten, of eigenlijk een nieuwe hypotheek afsluiten, is dan een beter idee. Waar je ook rekening mee moet houden: bij de verkoop van je huis kun je te maken krijgen met overwaarde of een restschuld. Ook dat heeft gevolgen voor de hypotheek.

Heb je verhuis- of verbouwplannen, of wil je kijken of je kunt besparen? Ook dan kunnen onze adviseurs je voorzien van goed advies.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Wist je dit al over je hypotheek?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden