Welke verbouwingen verhogen de waarde van je huis?

Gepubliceerd op 07 oktober 2020

Wonen

Heb je een koophuis? Dan kan een verbouwing interessant zijn. Met slimme ingrepen kun je de waarde van je huis flink verhogen. Maar hoe kun je je huis nu het meest in waarde laten stijgen?

Kleine aanpassingen kunnen al een verschil maken. Maar wil je het groots aanpakken, lees dan vooral verder. We hebben namelijk de drie verbouwplannen op een rij gezet die het meest waardeverhogend zijn voor je woning.

Denk duurzaam

Naast de positieve milieueffecten heeft een duurzame verbouwing ook positieve gevolgen voor de waarde van je huis. Verduurzamen kan op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, dubbel glas of vloerverwarming. Allemaal maatregelen die zinvol zijn en zeker op de wat langere termijn bovendien zorgen voor een lagere energierekening. Vloerverwarming heeft als extra voordeel dat je ook nog eens ruimte bespaart, omdat de radiatoren de deur uit kunnen.

Pak de blikvangers aan

Een opgeknapte gangkast is mooi meegenomen, maar het heeft meer zin om de ruimtes aan te pakken waarop potentiële kopers vooral letten; de échte blikvangers. Dat zijn bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Keukens zijn steeds meer ruimtes waarin ook geleefd wordt, anders dan vroeger. De populariteit van deze woonkeukens blijft groeien. Heb je daar geen behoefte aan? Het kan ook al nuttig zijn een goede vloer in je keuken te leggen of er duurzame apparatuur in te plaatsen.

Hetzelfde geldt voor de badkamer. Al eens aan een regendouche of dubbele wastafel gedacht? Bij zowel keuken als badkamer is wel van belang dat de verbouwing niet te heftig is. Richt het in naar jouw smaak, maar onthoud dat jouw smaak niet per se de smaak van de nieuwe bewoner is.

Ga voor groot

Ruimte! Dat is het sleutelwoord voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Probeer daarom zoveel mogelijk ruimte te creëren in je huis. Een serre kan een oplossing zijn, maar dat is een behoorlijke investering, die bovendien bij lang niet alle huizen een optie is. Een eenvoudigere manier is een dakkapel. Met zo’n kapel komt er extra ruimte, en ook nog eens extra licht.

Reken je niet rijk

Dus een verbouwing levert geld op? Ja. Maar verwacht niet dat je altijd de volledige investering terugverdient. Gemiddeld is de waardestijging van je huis zestig procent van de investering. Lang niet alles dus, maar vergeet niet dat je je huis niet te koop hóeft te zetten. Je kunt ook gewoon zelf van je duurzamere, opgeknapte en ruimere huis genieten.

Wil je weten wat je financiële mogelijkheden zijn voor een eventuele verbouwing? Loop dan gerust eens binnen bij één van onze vestigingen, onze adviseurs helpen je graag verder!

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Welke verbouwingen verhogen de waarde van je huis?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden