Wat zijn jóuw financiële goede voornemens?

Gepubliceerd op 01 januari 2022

Betalen en sparen

Gelukkig 2022! Een nieuw jaar vraagt om nieuwe voornemens. Die kunnen uiteenlopen van meer bewegen tot een nieuwe taal leren en van stoppen met roken tot nu toch eindelijk eens die familiefoto’s inplakken. Maar heb je ook financiële goede voornemens?

Vraag je mensen naar hun financiële goede voornemens, dan staat sparen vaak bovenaan het lijstje. Het gaat dan vaak om sparen voor een buffer om onverwachte uitgaven op te kunnen vangen. Maar denk je ook aan goede voornemens op het gebied van verzekeringen, studieschuld, hypotheek en pensioen? En wat kan het je opleveren? Soms een financieel voordeel (en dat is weer goed voor die gewenste buffer), soms rust in je hoofd en soms allebei!

Verzekeringen op orde

Een snel uitvoerbaar en direct bevredigend goed voornemen is om al je verzekeringen weer eens door te nemen. Denk aan je autoverzekering, je doorlopende reisverzekering of je opstalverzekering. Aan de ene kant kun je sommige dekkingen verlagen en op die manier besparen (wellicht rijd je minder kilometers als gevolg van corona), aan de andere kant heb je misschien juist te weinig dekking (denk aan je opstalverzekering en waterschade).

Tip

Niet-rokers betalen minder premie voor hun overlijdensrisicoverzekering dan rokers. Ben jij definitief gestopt met roken? Pas je overlijdensrisicoverzekering dan aan!

Huis en hypotheek

Hoe staat je hypotheek ervoor? Heb je bijvoorbeeld nog een aflossingsvrije hypotheek of zit je nog vast aan een hoge rente en denk je aan oversluiten of rentemiddeling? Of wil je juist je overwaarde verzilveren en het geld als het ware uit de stenen halen? Voel je wel voor een grote aflossing, maar weet je niet zeker of je daar goed aan doet? Zet het in 2022 eens rustig op een rijtje en laat je adviseren.

Tip

Vergeet de energiebesparende maatregelen niet. Stop je tienduizend euro in de aflossing van je hypotheek of leg je van dat geld zonnepanelen op je dak voor een lagere energierekening? De moeite waard om te vergelijken!

Studieschuld aflossen

Is het verstandig om je studieschuld zo snel mogelijk af te lossen zodat je de huizenmarkt kunt bestormen? Dat ligt aan jouw persoonlijke plaatje. Een studieschuld heeft impact op het maximaal te lenen hypotheekbedrag. Maar je hebt ook cash nodig voor kosten die je niet mee kunt financieren en bijvoorbeeld voor de inrichting.

Pensioen

Je hebt het je vast al vaker voorgenomen: je pensioen en dat van je nabestaanden uitzoeken. Maar toch stop je elke keer met een onbevredigd gevoel dat Uniform Pensioenoverzicht in de ordner. Een goed startpunt is mijnpensioenoverzicht.nl. Neem je voor om daar in ieder geval snel een keer op in te loggen. Je moet immers ergens beginnen.

Weet dat er wel degelijk wat te kiezen valt als het om je pensioen gaat. Zo kun je uitruilen tussen ouderdomspensioen en partnerpensioen. Dat kan afhankelijk van je situatie de moeite waard zijn. Zorg in ieder geval dat je partner correct is aangemeld. Twijfel? Een telefoontje naar het pensioenfonds of de pensioenverzekeraar is zo gepleegd.

Kom je er niet uit, raadpleeg dan je Veldsink adviseur in de buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Wat zijn jóuw financiële goede voornemens?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden