Waarom je met deze tips relaxt kunt verhuizen

Gepubliceerd op 19 mei 2021

Wonen

Verhuizen staat in de top 3 meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. En je zal maar net op het punt te verhuizen… Nu zouden we je als tips mee kunnen geven dat je op tijd moet beginnen, een erkende verhuizer moet inschakelen en alvast een grote verkoop moet gaan starten van overbodige spullen.

Voel je de druk al? Met onze 5 relaxte verhuistips wordt verhuizen een stuk, je raadt het al, relaxter!

Verhuistip 1: Doe de administratie

Dit klinkt verre van relaxt, maar geeft je wel een relaxt gevoel wanneer het eenmaal gedaan is. Verstuur je adreswijzigingen simpel per mail. Schakel de verhuisservice van postnl.nl in, zodat je de post een tijd door kunt laten sturen. Ook licht PostNL belangrijke instanties voor je in. Fijn toch? Een andere handige optie: maak adresstickers voor de nieuwe bewoners. Dan kunnen zij alles moeiteloos naar je opsturen. Oh, en denk je nog even aan het inleveren van biebboeken en spaarzegels wanneer je een eind verderop gaat wonen? Zo. Weer een verhuiszorg minder.

Verhuistip 2: Ga voor de A-klasse onder de dozen

Verhuislast in gammele bananendozen wordt geen succes. En ook de bouwmarktdozen hebben hun grenzen. Bezuinig dus niet op dozen en pak vooral boeken in extra robuuste exemplaren in. En, hoe sterk ze ook zijn, gooi de dozen vooral niet te vol. Dat kost ze alsnog de bodem en jezelf je rug.

Verhuistip 3: Gebruik een boterhamzakje

Het boterhamzakje is onmisbaar wanneer het op verhuizen aankomt. Ieder meubelstuk bestaat uit een x-aantal schroeven, bouten, spijkers en moeren. Stop ze per meubelstuk in een boterhamzakje en plak het juiste zakje onder, op of aan het juiste meubelstuk. Dat zet meubels een stuk gemakkelijker in elkaar.

Verhuistip 4: Rol je kleding op

De inhoud van je kledingkast verhuizen klinkt moeilijker dan dat het is. Rol al je kleding op en stop dit direct in een vuilniszak. De kleding komt kreukvrij in de kast van je nieuwe huis te hangen en te liggen. En als je dan toch aan het rollen bent: wikkel breekbare voorwerpen in je shirts. Dit bespaart niet alleen inpakmateriaal, maar je pakt ook meerdere voorwerpen tegelijk in. Nog een tip in de categorie handig inpakken: stop je kabels in lege toiletrolletjes. Dit voorkomt kerstlampjes- taferelen…

Verhuistip 5: Maak een speciale tas voor de eerste nacht

De verhuisdag zit erop. Het bed stond gelukkig snel in elkaar (met dank aan het boterhamzakje!). Maar waar is nu je tandenborstel/nachthemd/lenzenvloeistof/gezichtscrème/fijne boek en ander onmisbaar materiaal voor de nacht? Onze tip: pak een speciale tas in voor de eerste nacht. Het is onwaarschijnlijk dat alles al op de eerste dag uitgepakt is. Dat zou wel héél relaxt zijn…

Deze verhuistips maken het je zo makkelijk mogelijk. Heb je verhuisplannen maar nog geen ander huis gekocht? Wij staan altijd voor je klaar, zowel voor als na de verhuizing.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Waarom je met deze tips relaxt kunt verhuizen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden