Voorkom piekeren tijdens je pensioen

Gepubliceerd op 17 mei 2023

Pensioen

Door het nieuwe pensioenstelsel wijzigt er de komende jaren veel op het gebied van pensioenen. Het wordt persoonlijker, transparanter en toekomstbestendiger. Als de Eerste Kamer akkoord gaat met het voorstel gaat de nieuwe wetgeving in op 1 juli 2023. Na de invoeringsperiode geldt er een overgangsrecht. Ben jij al goed voorbereid op je pensioen?

Er zijn veel mogelijkheden om een oudedagsvoorziening op te bouwen en in de nieuwe wetgeving worden deze mogelijkheden zelfs uitgebreid tot vijf jaar na de AOW-leeftijd. In de praktijk is de aanleiding om stil te staan bij je pensioensituatie vaak een heftige gebeurtenis, zoals een overlijden, scheiding of arbeidsongeschiktheid. En dat is zonde, je kunt namelijk gemakkelijk voorkomen dat je spijt krijgt dat je er niet eerder over na hebt gedacht.

Vernieuwd pensioenstelsel (Wet Toekomst Pensioenen)
Iedereen in Nederland ontvangt AOW, een basispensioen. Er komen nieuwe pensioenregels, zodat we kunnen genieten van een fijn pensioen als het zo ver is. De huidige regels werken niet meer voor onze samenleving. We worden namelijk steeds ouder, veranderen vaker van baan en de verhouding van het aantal werkenden en gepensioneerden in Nederland is niet meer in balans.

Het vernieuwde pensioenstelsel is nodig voor meer duidelijkheid en een persoonlijker pensioen. Zo beweegt het pensioen beter mee met de economie en sluit je pensioen beter aan op je loonbaan. Het nieuwe pensioenstelsel kan zorgen voor een aanpassing van de pensioenopbouw en tevens wijzigt de hoogte van het nabestaanden- en wezenpensioen. Deze afspraken vallen onder de Wet Toekomst Pensioenen.

Het begint met inzicht
Heb je specifieke wensen of dromen voor jouw toekomst? Wil je bijvoorbeeld eerder stoppen met werken? Of wil je de zekerheid dat je lekker kunt (blijven) leven als je gepensioneerd bent? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om je pensioenpotje aan te vullen. Verdiep je dus op tijd in je pensioen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Jouw adviseur helpt je graag om alles op een rijtje te zetten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wil je weten hoe je er nu voor staat? Kijk op mijnpensioenoverzicht.nl om te zien hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd.

Voor jouw financiële toekomst is het dus belangrijk dat je de juiste keuzes maakt voor jouw situatie. Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met de pensioenadviseur bij jou in de buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Voorkom piekeren tijdens je pensioen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden