Vier redenen om eerst op hypotheekgesprek te gaan

Gepubliceerd op 10 september 2020

Hypotheken

Woonmaand oktober staat voor de deur: bij uitstek de maand waarin mensen hun huis of interieur onder de loep nemen. Is jouw huis nog wel jouw droomhuis of zit je op internet al stiekem te gluren naar huizen die veel meer bij jouw woonwensen passen? Wie serieus op zoek is naar een (nieuwe) koopwoning, doet er verstandig aan om eerst een gesprek te plannen met een hypotheekadviseur. Wij vertellen je waarom.

Je weet meteen of je dat droomhuis wel kunt betalen.

Er zijn online allerlei tools waarmee je je hypotheek kunt berekenen. Maar deze berekeningen maken vaak grove schattingen. Een hypotheekadviseur heeft een uitgebreide rekentool waar veel preciezere berekeningen mee gemaakt kunnen worden. Hij houdt rekening met alle inkomsten en uitgaven, waar je zelf vaak niet eens weet van hebt. Ook houdt de hypotheekadviseur rekening met  eventuele schenkingen door (groot)ouders. Zo geeft je hypotheekadviseur jou een duidelijk beeld van wat je maximaal kunt lenen en wat je maandlasten worden. Dan weet je meteen of je dat droomhuis kunt betalen.

Je weet beter wat je écht wilt

Ga je voor die sfeervolle jarendertigwoning of toch dat onderhoudsvrije nieuwbouwhuis? Een gesprek met je hypotheekadviseur helpt je om de juiste keuze te bepalen. Je wordt bijgepraat over alle (financiële) haken en ogen van nieuwbouw en bestaande bouw. Ook kan je hypotheekadviseur een goede inschatting maken hoeveel geld je opzij moet zetten voor onderhoud aan je koopwoning. Als je weet wat de financiële gevolgen van je voorkeur zijn, zoekt dat gemakkelijker.

Je verliest geen kostbare tijd

Als je weet wat je maximaal kunt lenen, verlies je geen kostbare tijd in het biedingstraject. Dat is in deze tijd waarin de huizen schaars zijn essentieel. Zeker als je op zoek bent naar een huis in een populaire plaats. Daar worden huizen namelijk steeds vaker bij inschrijving verkocht. Alle geïnteresseerden mogen dan tegelijk een bod insturen, waarna de verkopende partij beslist naar wie het huis gaat. Als je precies weet wat je kunt lenen, kan je meteen een bod doen en vergroot dat de kans op succes!

Je regelt de hypotheek sneller

Yes, je hebt je droomhuis gevonden! Nu is het tijd om de hypotheek te regelen. Dit moet vaak snel gebeuren. Dan is het prettig als je jouw hypotheekadviseur al kent. Hij heeft nu minder voorwerk omdat er in het eerste hypotheekgesprek al van alles aan bod is gekomen. Zo heb je eerder die felbegeerde sleutel in handen!

Wil jij ook jouw droomhuis niet mislopen?

Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Wij helpen je graag.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Vier redenen om eerst op hypotheekgesprek te gaan
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden