UWV of eigenrisicodrager?

Gepubliceerd op 23 augustus 2018

Onderneming

Als uw werknemer door ziekte uitvalt, heeft u kosten omdat u het loon de eerste twee jaar moet doorbetalen en u zich moet inspannen om de re-integratie te bevorderen. Voor sommige werknemers (met name flexwerkers) heeft u deze loondoorbetalingsplicht niet. Als zij ziek worden hebben zij recht op een uitkering volgens de Ziektewet (ZW), maar dat wil niet zeggen dat u daarvoor geen financiële verplichtingen heeft. Als uw (flex)medewerker na twee jaar nog niet hersteld is, belandt hij in de WIA. Ook dan stoppen uw verplichtingen niet.

Veel vragen

Als mkb-werkgever zult u het financiële risico van zieke en arbeidsongeschikte (flex)medewerkers willen verzekeren. Voor de Ziektewet en de WIA kunt u terecht bij het UWV of u kunt eigenrisicodrager worden. Als eigenrisicodrager dekt u de kosten zelf af of verzekert u zich bij een private verzekeraar. Er komt veel kijken bij de keuze om wel of geen eigenrisicodrager te worden. Want hoe groot is het verschil dat u aan premies gaat betalen? Wat voor eisen stelt een private verzekeraar aan uw preventiebeleid en aan de manier waarop zieke medewerkers begeleid worden? Welke ondersteuning kunt u verwachten? En in hoeverre betaalt u voor de (ex-)medewerkers die al gebruikmaken van de WGA?

Neem de tijd, maar niet te lang

De verzuim- en WGA-problematiek is complex. Om een weloverwogen keuze te maken heeft u tijd nodig. U wilt advies inwinnen, offertes vergelijken, verschillende scenario’s doorrekenen en beleid wijzigingen. Tegelijkertijd kunt u de keuze voor de ene of de andere verzekeringsvorm niet eindeloos voor u uit schuiven. Daarvoor is het financiële belang simpelweg te groot.

Kom nu in actie!

U kunt ieder jaar per 1 januari of per 1 juli eigenrisicodrager worden. Maar daartoe moet u uiterlijk drie maanden daarvoor toestemming vragen aan de Belastingdienst, dus vóór 1 oktober, respectievelijk vóór 1 april. Wij helpen u graag alle relevante gegevens en informatie in beeld te krijgen, nemen verschillende oplossingen met u door en maken berekeningen. Omdat we weten wat de markt te bieden heeft, kunnen we u vervolgens adviseren op basis van uw wensen en uw mogelijkheden. Wilt u dit jaar nog de knoop doorhakken? Neem dan contact op met uw lokale Veldsink Kantoor.

 

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
UWV of eigenrisicodrager?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden