Stap voor stap naar een energiezuinig en duurzaam huis

Gepubliceerd op 11 juni 2024

Duurzaam

Energiebesparende maatregelen voor je woning? Slim! Verduurzaming draagt bij aan een betere wereld, bespaart energiekosten en verhoogt je woningwaarde. Wat zijn de mogelijkheden? En hoe ga je dit financieren?

Waarom verduurzamen?

Naast dat de CO2-uitstoot van je huishouden flink afneemt, heeft verduurzamen vooral ook voordelen voor jou. Wat de belangrijkste reden is om te verduurzamen, maakt niet eens zo heel veel uit. Je ervaart op alle vlakken de voordelen.

 • Waardevermeerdering van je woning
  Door je huis te laten isoleren, krijgt je huis een beter energielabel. Uit onderzoek is gebleken dat een woning met energielabel A gemiddeld € 12.000,- meer oplevert dan een woning met energielabel D.
 • Verbetering van je wooncomfort
  Een goed geïsoleerd huis is in de zomer lekker koel en in de winter sneller warm.
 • Kostenbesparing door lagere energierekening
  Het verduurzamen van je huis zorgt voor een lagere energierekening en dat betekent op de lange termijn een flinke kostenbesparing.

Welke verduurzamingsmaatregelen zijn er?

Je woning verduurzamen en energiezuiniger maken kan op allerlei manieren. Zo heeft isolatie een grote invloed op je wooncomfort en je energierekening. Welke vormen van isolatie en andere maatregelen kun je laten doen?

 • Isolatie van spouwmuur, dak, vloer en ramen;
 • Plaatsen van warmtepomp of nieuwe generatie HR-combiketel;
 • Plaatsen van zonnepanelen;
 • Overstappen op elektrisch koken in plaats van op gas.

Financieren van verduurzamingsmaatregelen

Op de lange termijn levert energie besparen geld op, maar de investering om je huis te verduurzamen kan veel geld kosten. Naast verschillende opties op het gebied van je hypotheek zijn er ook andere leningen mogelijk. Ook biedt de overheid diverse subsidiemogelijkheden om je huis te verduurzamen.

Goed om te weten: vanaf dit jaar mag je een deel via de hypotheek meefinancieren als je energiebesparende maatregelen gaat treffen voor je (bestaande) woning. Deze extra leenruimte geldt zowel voor woningeigenaren die hun net gekochte woning gaan verduurzamen als voor woningeigenaren die hun huidige woning willen verduurzamen.

Kijk bij ons wat kan

Voor al je woondromen is financieel advies de beste investering om mee te beginnen. Financieel is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Ga eens met de hypotheekadviseur bij jou in de buurt om tafel om jouw mogelijkheden te bespreken en realiseer jouw woondroom.

✓ Kosteloos eerste oriëntatiegesprek
✓ De beste voorwaarden door ruime vergelijking
✓ Persoonlijk advies in de buurt

Realiseer jouw woondroom

Een energiezuinig en duurzaam huis heeft voordelen voor zowel je portemonnee als het milieu. Maar wat past nu het beste bij jouw huis? Wat kost het en wat levert het op? En ook niet onbelangrijk: hoe pak je het aan? Onze handige checklist helpt je stap voor stap naar een energiezuinig en duurzaam huis. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Stap voor stap naar een energiezuinig en duurzaam huis
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden