Sparen moeilijk? Gebruik deze drie slimme trucjes!

Gepubliceerd op 16 november 2018

Betalen en sparen

Sparen is een sport. En dus kun je het maar beter zo leuk mogelijk maken, anders is het lastig volhouden. De truc is om het leuk te houden. Met deze drie slimme trucjes lukt dat zeker!

Alle euro’s verzamelen!

Keer je portemonnee om, kijk in je jaszakken en tussen de kussens van de bank. Hoeveel losse euromunten kun je vinden? Stop ze allemaal in een spaarpot. Ook de euro’s die je vanaf nu terugkrijgt tijdens het boodschappen doen, gaan rechtstreeks de spaarpot in. Wedden dat je na een paar maanden meer hebt gespaard dan je had dacht? Uiteraard kan je dit wedstrijdje munten verzamelen ook doen met andere muntstukken – het is maar net wat je makkelijk kunt missen.

€ 11.000 aan koffie?

Leg je uitgaven eens naast een meetlat van tien jaar. Haal je elke dag een kop koffie met het idee ‘Ach, die € 3 mis ik toch niet’? Reken dan eens uit hoeveel je hier in tien jaar tijd kwijt bent: bijna € 11.000! Nu kun je kiezen: liever elke dag een shot cafeïne of over tien jaar € 11.000 op de bank. Doe eens hetzelfde met de telefoonrekening en auto. Als je je uitgaven op deze manier bekijkt, is het veel makkelijker om erop te besparen.

Elke dag een beetje sparen

Het liefst maken we meteen een paar honderd euro over naar onze spaarrekening. Dat tikt lekker aan! Maar zo’n bedrag hebben we soms helemaal niet over. Maak daarom elke week een kleiner bedrag over en kijk naar wat je kunt missen. Al is het maar een tientje: het is toch mooi meegenomen. Want dat wekelijkse tientje is over tien jaar toch mooi € 5.200.

Wil je meer weten over sparen en alles wat daarbij komt kijken? Onze adviseurs helpen je natuurlijk graag, gewoon bij jou in de buurt. Bekijk hier om te kijken welke vestigingen het dichtst bij jou in de buurt zijn.

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Sparen moeilijk? Gebruik deze drie slimme trucjes!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden