Is een seniorenhypotheek iets voor jou?

Gepubliceerd op 14 februari 2024

De financiële foto

Verhuizen als je (bijna) met pensioen bent? Of de overwaarde gebruiken om je woning te verbouwen? Voor ouderen gelden er strengere eisen aan het af- of oversluiten van een hypotheek of het opnemen van overwaarde. Er bestaan speciale regelingen gericht op senioren van 57 jaar en ouder die hen voorzien in hun financiële behoeften, zoals een seniorenhypotheek.

Een seniorenhypotheek kan door andere voorwaarden dan bij ‘reguliere’ hypotheken, extra voordelen bieden. Het kan ouderen bijvoorbeeld helpen om langer thuis te kunnen wonen of comfortabel te blijven leven na pensionering.

Hypotheekvorm voor ouderen: hoe zit dat?

Bij een leeftijd van 57 jaar of ouder word je bij een hypotheekaanvraag beschouwd als senior. Bij senioren verandert het inkomen vaak nadat het arbeidzame leven is afgesloten. Ook als je binnen 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt, heeft dat invloed op je maximale leencapaciteit. Er wordt namelijk al rekening gehouden met je AOW- en pensioeninkomen. Vaak houdt dat in dat je maximale hypotheek lager ligt dan vóór je pensioen.

De seniorenhypotheek biedt ouderen de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten, over te sluiten of te verhogen als je (bijna) met pensioen bent. Ook kun je de overwaarde van je huis verzilveren om je wensen voor de toekomst te realiseren. Het vrijgekomen bedrag kun je bijvoorbeeld besteden als aanvulling op je pensioen of om je huidige woning levensloopbestendig te maken.

Advies over een (senioren)hypotheek?

Je leven verandert behoorlijk als je met pensioen gaat. Een (aankomend) pensioen is dan ook vaak een reden om stil te staan bij je wensen en behoeften voor de toekomst. Wat jouw toekomstvisie ook is, het gaat altijd gepaard met een persoonlijk financieel plaatje. Met inzicht in je financiën ben je beter in staat om de juiste keuzes te maken en je toekomst met een gerust hart tegemoet te treden.

Een hypotheek is een langdurige verplichting. Ga daarom eens met de hypotheekadviseur bij jou in de buurt aan tafel om je te laten adviseren wat je het beste kunt doen in jouw situatie. Loop gerust binnen bij één van onze kantoren. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Is een seniorenhypotheek iets voor jou?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden