Scheiden of uit elkaar? Zo helpt een adviseur je

Gepubliceerd op 17 april 2023

Financiële zekerheid

Als jij en je partner uit elkaar gaan, komt er veel op je af. Het is vaak een heftig en emotioneel besluit om te verwerken. En er verandert ook een hoop. Je moet veel belangrijke beslissingen nemen voor je eigen toekomst op een keerpunt in je leven.

Dan is het prettig om professionele hulp te krijgen van een adviseur die objectief naar jouw situatie kijkt. Iemand die met je meedenkt, de dingen voor je op een rijtje zet en je adviseert. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter.

Uit elkaar gaan is niet alleen vanuit een huwelijk. Ook bij een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract, krijg je te maken met financiële, fiscale en juridische gevolgen.

Financiële gevolgen

Belangrijk om te weten is of een van jullie in het huis kan blijven wonen. Je adviseur zoekt graag uit voor wie dit haalbaar is en of het mogelijk is om de ander uit te kopen. Vertrekt een van jullie uit het huis, dan kun je ‘ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid’ aanvragen. Degene die in het huis blijft, wordt dan eigenaar van het huis. Voorwaarde is natuurlijk wel dat hij of zij de hypotheekschuld alleen kan dragen.

Je hebt gezamenlijke betaal- en spaarrekeningen en misschien ook rekeningen van de kinderen waar je allebei toegang toe hebt. Hoe ga je daar mee om? Welke verzekeringen moet je aanpassen of opnieuw afsluiten? Hoe staat het met het (partner)pensioen? Wie heeft waar recht op als jullie gaan scheiden? Heel veel financiële vragen waar je zelf niet meteen een antwoord op hebt.

Fiscale gevolgen

Alles wat je samen hebt opgebouwd, moet je gaan verdelen. Van pensioen tot vermogen, van eigen woning tot eventueel onderneming. Doe je dat niet op de juiste manier, dan kan je voor nare fiscale verrassingen komen te staan.

Juridische afwikkeling en mediation

Een scheiding zal bij de rechter vastgelegd moeten worden. Als je kinderen hebt, wil je ook dat het ouderschapsplan in orde is. Dit kun je hopelijk in goed overleg met elkaar regelen. Een mediator begeleidt jullie om van je echtscheiding geen vechtscheiding te maken.

Goed scheiden? Laat je begeleiden

Wij bieden niet alleen financieel advies maar een totaaloplossing voor het afhandelen van jullie scheiding. Wij werken samen met Scheidingsexpert. Een ervaren expert op onder andere fiscaal en juridisch advies bij scheidingen. Samen zorgen we ervoor dat het traject zo goed en efficiënt mogelijk verloopt. Dit bespaart tijd en geld en zorgt ervoor dat je de best mogelijke uitkomst krijgt bij je scheiding.

Loop gerust even binnen bij het kantoor bij jou in de buurt voor persoonlijk advies. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Scheiden of uit elkaar? Zo helpt een adviseur je
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden