Scheiden of uit elkaar? Zo helpt een adviseur je!

Gepubliceerd op 05 januari 2022

Betalen en sparen

Als je gaat scheiden komt er een hoop op je af. Je wilt zaken goed regelen voor jezelf, elkaar en je kinderen. Toch, zeker als je een hypotheek hebt, kan je financiën regelen knap ingewikkeld worden. Aarzel daarom niet en vraag je adviseur op tijd om hulp.

Waarschijnlijk weet je je adviseur goed te vinden bij positief nieuws. Bijvoorbeeld als je gaat samenwonen of als je gezinsuitbreiding hebt. Maar als je gaat scheiden, dan sta je wellicht minder snel stil bij de rol die je financieel adviseur kan spelen. Een adviseur kan met je meedenken en je adviseren over het regelen van de financiën in deze situatie. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter.

De bankzaken regelen

Een scheiding betekent een hoop geregel rondom je bankzaken. Wellicht heb je een gezamenlijke spaarrekening of zijn er rekeningen van de kinderen waar je beide toegang toe hebt. En hoe gaat het verder met je verzekeringen en (partner)pensioen? Je adviseur kan je vertellen hoe hiermee om te gaan in je situatie.

Gezamenlijke hypotheek

Heb je samen een hypotheek? Ook dan moeten er zaken worden geregeld. Er is op hypotheekgebied geen standaardoplossing als je te maken krijgt met een scheiding. Juist omdat het zo ingewikkeld is, kan je adviseur uitzoeken wat voor jou het best werkt. Vertrekt iemand van jullie uit het huis, dan kun je ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid’ aanvragen. Degene die in het huis blijft, wordt dan eigenaar van het huis. Voorwaarde is wel dat hij of zij de hypotheekschuld alleen kan dragen.

Je adviseur kan uitzoeken of je hiervoor in aanmerking komt en het in gang zetten. Ook kan hij je bijvoorbeeld verder informeren over de gevolgen die de scheiding heeft voor de belasting.

Hulp nodig?

Erik Vermazen (56) uit Emmeloord maakte zo’n vervelende situatie mee. Zijn vrouw en hij besloten te gaan scheiden. Een ingrijpende gebeurtenis, zowel privé als zakelijk. De scheiding had namelijk gevolgen voor zijn hypotheek – en dus ook voor zijn woning. Hij nam tijdig contact met zijn adviseur Michel op.

Erik: ‘Ik had mijn hypotheek destijds bij Michel afgesloten en had er toen meteen een goed gevoel bij. Al snel sloot ik ook mijn verzekeringen af via Michel en vroeg ik regelmatig om financieel advies. Als ik een afspraak wil maken, kan dat altijd op korte termijn. Dat geeft vertrouwen. Toen ik te maken kreeg met die tegenslag, zocht ik direct contact. Ik weet dat Michel en zijn team zich betrokken voelen en meedenken. Samen kwamen we gelukkig tot een oplossing.’

Zit je in een vergelijkbare situatie als Erik? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Hij of zij kan je meer informatie geven over waar je allemaal aan moet denken en welke opties je hebt in jouw situatie. En natuurlijk samen met je adviseur achterhalen welke keuzes het beste bij je passen.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Scheiden of uit elkaar? Zo helpt een adviseur je!
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden