Een rechtsbijstandverzekering geeft rust

Gepubliceerd op 20 december 2017

Verzekeringen

We hebben dagelijks te maken met talloze juridische momenten. Hier staan we vaak niet bij stil. We kopen een treinkaartje zonder echt na te denken dat we een vervoersovereenkomst aangaan. Of we gaan naar de dokter en realiseren ons niet echt dat we met deze medicus een medische behandelingsovereenkomst sluiten. In de meeste gevallen gaat alles goed en is het niet nodig om je te verdiepen in de vraag wat jouw juridische rechten en plichten zijn. Maar soms gaat iets niet zoals je wilt. Dan is het belangrijk dat je snel weet wat jouw positie is. Een rechtsbijstandverzekering kan dan goed van pas komen. Natuurlijk kun je zelf naar een advocaat gaan, maar de tarieven binnen deze beroepsgroep zijn aanzienlijk en bedragen gemiddeld tussen de 150 en 350 euro per uur.

Rechtsbijstandverzekering

Je kunt een rechtsbijstandverzekering aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Hierbij kun je meestal kiezen uit een of meer van de volgende modules:

 • Verkeer: (Voorbeeld: je hebt een auto met een WA verzekering en een ander brengt jou schade toe. Deze schade wil je op deze derde verhalen).
 • Wonen: (Voorbeeld: de gemeente overweegt een vergunning te verstrekken aan een horecagelegenheid pal naast jouw woning).
 • Consumentenconflicten: (Voorbeeld: je koopt een televisie die al vrij snel gebreken vertoont).
 • Inkomensconflicten: (Voorbeeld: je werkgever verplaatst zijn bedrijf 150 kilometer verderop met de vraag of je wel gewoon op tijd wilt komen).
 • Fiscaliteiten: (Voorbeeld: De belastingdienst accepteert een door jou opgevoerde schenking niet als aftrekpost).

Belangrijk bij een rechtsbijstandverzekering is dat het juridische geschil nog niet bestaat op het moment dat je de rechtsbijstandverzekering afsluit.

Juridische situaties gaan soms over grote bedragen. Bijvoorbeeld in een situatie met letsel of conflicten met de aannemer bij verbouwingen. Vaker gaat het om conflicten met beperkte financiële gevolgen die echter wel veel irritatie kunnen opleveren.

Juist bij conflicten met een beperkt financieel belang zien de meeste mensen ervan af om naar een advocaat te gaan of een procedure te starten. Niet integere partijen, bijvoorbeeld bepaalde verkopers op internet weten dit en maken hier misbruik van. Een van de voordelen van een rechtsbijstandverzekering is dat je ook bij dit soort financieel kleinere geschillen je recht kunt halen. Wil je meer weten over een rechtsbijstandverzekering? Neem gerust contact met ons op.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Een rechtsbijstandverzekering geeft rust
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden