Premie autoverzekering verlagen? Deze tips maken het mogelijk

Gepubliceerd op 09 maart 2021

Verzekeringen

We zijn vorig coronajaar met zijn allen veel minder de weg opgegaan waardoor er minder aanrijdingen en schades zijn geweest. Toch is de gemiddelde premie voor autoverzekeringen niet gedaald in 2020. Dit neemt niet weg dat er weldegelijk manieren zijn om minder autopremie te betalen. Wij geven je tips.

Dat de premies niet veel lager zijn dan vóór corona komt door het feit dat verzekeraars voor het vaststellen van de premies kijken naar de statistieken op de wat langere termijn. De premie van je opstalverzekering schiet ook niet meteen omhoog na een flinke storm. Om diezelfde reden dalen na een periode van relatief weinig schade, de premies ook niet direct.

Desondanks kan het lonen om eens naar je autoverzekering te (laten) kijken, want er zijn wel degelijk manieren om toch minder premie te betalen. We geven je vier tips die misschien interessant voor je zijn:

Tip 1: Dubbele dekking voorkomen

Veel autobezitters zijn dubbel verzekerd zonder dat ze het zelf in de gaten te hebben. Heb je bijvoorbeeld al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of daar een verkeersdekking in zit. Je hoeft deze dan niet bij je autoverzekering af te sluiten. En heb je een pechhulpverzekering afgesloten, dan is lid zijn van de Wegenwacht of Route Mobiel vaak niet nodig.

Tip 2: Toetsing gewenste dekking vs. autopremie

Je auto wordt telkens een jaartje ouder waardoor het op den duur misschien een minder kostbare dekking nodig heeft. Maar het kan ook zijn dat het einde van je financiële reserve in zicht komt waardoor juist een ruimere dekking gewenst is. Hoe dan ook, stem de gewenste dekking regelmatig af op je (gewijzigde) persoonlijke situatie en toets daarmee of deze dekking nog in verhouding staat tot de autopremie die daar tegenover staat.

Tip 3: Betaal kleine schades zelf

Heb je schade? Dan is het verstandig om eerst te kijken of het een grote of kleine schade betreft. In het geval van een kleine schade kan het namelijk voordeliger zijn om die zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verlies je vaak je no-claimkorting. Hierdoor stijgt de premie. In dat geval kan het voordeliger zijn om een kleine schade zelf te betalen, in plaats van jarenlang een hogere premie te betalen.

Tip 4: Auto schorsen

Gebruik je je (tweede) auto helemaal niet, dan kun je die laten schorsen. Je verklaart dan dat je niet meer met je auto op de openbare weg komt. In dat geval hoef je geen wegenbelasting meer te betalen, geen autoverzekering af te sluiten en is er ook geen apk-keuring nodig. Je geschorste auto mag dan alleen op je eigen terrein of in een autostalling staan. Als je gebruik maakt van deze tip is het dus belangrijk om eerst je verzekering terug in orde te maken voordat je weer gaat rijden. Vraag bij je Veldsink-adviseur na wat de risico’s zijn bij eventuele schade.

Wij zijn er voor jou

Een wijziging in je persoonlijke situatie maakt wellicht een lagere dekking op je autoverzekering mogelijk. Daarnaast veranderen autopremies en verzekeringsvoorwaarden regelmatig en word je zelf ieder jaar ouder; allemaal zaken die een rol spelen bij het vaststellen van de premie. Wil je hier in een persoonlijk gesprek meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Premie autoverzekering verlagen? Deze tips maken het mogelijk
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden