Plannen om je huis te verduurzamen? Zo financier je de verbouwing

Gepubliceerd op 06 mei 2022

Duurzaam

Een energiezuinig en duurzaam huis heeft voordelen voor zowel je portemonnee als het milieu. Ben je van plan om op korte termijn een verbouwing te doen en zo je huis te verduurzamen? Weet dat er interessante mogelijkheden zijn voor de financiering. Wij vertellen je meer.

Extra lenen

Ga je je bestaande woning verbouwen? Of koop of herfinancier je een woning waarin je energiebesparende maatregelen meeneemt? Dan zijn er twee manieren waarop je extra geld leent binnen je hypotheek:

 1. Je verhoogt of sluit je hypotheek af tot maximaal 106% van de woningwaarde. Om er achter te komen wat de woningwaarde is, laat je de woning eerst taxeren. Vermenigvuldig deze taxatiewaarde met 1,06 en je weet het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Zonder energiebesparende maatregelen is dit hypotheekpercentage 100%.Let op: heb je al een maximale hypotheek? Dan kan de hypotheek niet verhoogd worden, maar is optie 2 nog wel een mogelijkheid.
 2. Bovenop je maximale hypotheek leen je tot € 9.000,- extra. Voorwaarde hierbij is wel dat je bruto gezinsinkomen minimaal € 33.000,- per jaar is. Daarnaast moet je aan kunnen tonen dat je dit extra hypotheekbedrag écht gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Bewaar daarom altijd getekende offertes van de partijen waar je energiezuinige aankopen doet, bijvoorbeeld van het bedrijf dat je zonnepanelen plaatst.

Het bedrag dat je leent, wordt vervolgens omgezet in een bouwdepot. Uit dit ‘potje’ betaal je de energiezuinige verbouwing.

Lening zonnepanelen

Met zonnepanelen investeer je in een duurzame toekomst. Daarnaast zorgen zonnepanelen voor een lagere energierekening. De aanschafkosten van zonnepanelen kunnen echter best fors zijn. Weet dat er ook mogelijkheden zijn om een lening af te sluiten voor de aanschaf van je zonnepanelen. Op die manier kun je alsnog een energiebesparende investering in je huis doen.

Subsidies, leningen en regelingen van de overheid

De overheid stelt verschillende subsidies, leningen en andere regelingen beschikbaar voor het energiezuiniger maken van je woning. Op energiesubsidiewijzer.nl vind je de subsidies en gunstige leningen in jouw gemeente of provincie. Hier bekijk je onder andere of jouw gemeente een duurzaamheidslening aanbiedt, waarmee je tegen een gunstig rentetarief geld leent om je woning energiezuinig te maken.

Huren of leasen

Zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp kun je ook huren of leasen. Het voordeel hiervan is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft uit te geven. Weet wel dat je aan het eind van de rit duurder uit bent omdat huren of leasen geld kost. Bovendien wordt de apparatuur bij huren nooit je eigendom, waardoor het niets toevoegt aan de marktwaarde van je woning.

Ook dan zijn we er voor jou

Genoeg mogelijkheden dus om een verbouwing te realiseren waarmee je je huis verduurzaamt. Ook als je niet zo’n grote buffer hebt. Omdat de overheid deze ontwikkeling stimuleert, profiteer je bovendien van diverse subsidies. Heb je interesse in een extra lening om zo’n verbouwing mogelijk te maken en ben je nieuwsgierig hoeveel je exact kunt lenen? Profiteer van de Veldsink Verduurzamers Check en maak direct een afspraak. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Plannen om je huis te verduurzamen? Zo financier je de verbouwing
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden