Pensioen opbouwen, wanneer moet ik beginnen?

Gepubliceerd op 14 november 2018

Financiële zekerheid

Pensioen, hoe zit dat nou precies? Veel mensen krijgen het, maar weten eigenlijk niet precies wat het is en wat het inhoudt. Kort gezegd is pensioen eigenlijk gewoon uitgesteld inkomen. In dit artikel vertellen we je meer over hoe een pensioen opbouwen nou precies werkt.

Velen zien pensioen als een lastig onderwerp en een zorg voor later. Om die reden stellen ze de regelingen uit of wordt er zelfs helemaal niks mee gedaan. Wanneer dan de gedachte “had ik maar” komt, dan is het eigenlijk al te laat en zijn ze al te oud om een nog een goed pensioen op te bouwen. Zonde!

Extra vermogen

Waarom is het eigenlijk nodig om extra vermogen op te bouwen? Gezien de vergrijzing van de Nederlandse samenleving vragen steeds meer mensen zich af hoe het zit met hun financiële toekomst; en terecht. Veel mensen vragen zich namelijk af of ze überhaupt nog wel AOW gaan ontvangen en of ze de toenemende zorgkosten nog wel kunnen betalen in de toekomst. Daar bovenop komt dan ook nog de uitspraak van de overheid, met betrekking tot de participatiemaatschappij. Iedereen zal dus steeds meer voor zichzelf moeten gaan zorgen, omdat het anders onbetaalbaar wordt. Om die reden alleen al, is het verstandig om nu al wat apart te leggen voor later.

Hoe bouw ik extra vermogen op?

In principe bouwt iedereen een bepaalde vorm van vermogen op, echter heeft niet iedereen dit door. Het gaat dan voornamelijk over het pensioen opbouwen bij een werkgever, beleggen, sparen of verzekeren. Daarnaast is de overwaarde op de hypotheek ook een vorm van vermogensopbouw. De vraag blijft of dit alles echt genoeg is en of er geen betere manier is om pensioen op te bouwen.

Begin nu met je toekomst!

Voorkom de “had ik maar” gedachte. Als je echte zekerheid over je financiële toekomst wilt, is het verstandig om daar nu mee te beginnen. Voor meer informatie over uw pensioen kan je terecht bij een van onze adviseurs. Dus wacht vooral niet te lang en neem contact op, of maak een afspraak bij een vestiging bij je in de buurt!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Pensioen opbouwen, wanneer moet ik beginnen?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden