Premie overlijdensrisicoverzekering kan mogelijk omlaag

Gepubliceerd op 18 juli 2018

Verzekeren

Overlijdensrisicoverzekeringen worden steeds goedkoper. Mogelijk kan ook uw premie omlaag. In een aantal situaties is daarbij een aanpassing verstandig.

De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering (met een gelijkblijvende dekking) is vorig jaar met 3,6% gedaald. Dit blijkt uit de laatste ProductRating van het onderzoeksbureau MoneyView. De premie kent al jaren een dalende trend. Sinds 2002 is deze gemiddeld met 58% gedaald. Deze premiedaling komt voornamelijk omdat we gemiddeld ouder worden. Ook zijn de premieverschillen op het punt ‘roken of niet-roken’ groter geworden.

Veldsink helpt met besparen
Om de premie te verlagen sluit u een nieuwe verzekering, waarna u de oude opzegt. We helpen u graag met besparen. Dit is mede mogelijk afhankelijk van uw huidige wensen, doelen en acceptatievoorwaarden.

Is uw situatie gewijzigd?
We berekenen uw nieuwe premie op basis van de bij ons bekende gegevens en dekking. Dit is een zogenaamde 1 op 1 oversluiting. Is uw situatie gewijzigd, dan is het belangrijk dat u zich opnieuw laat adviseren. Bij een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek moet u denken aan een lager verzekerd bedrag, een wijziging in de verzekerde personen, of een kortere looptijd. Een wijziging in uw persoonlijke situatie kan voor lagere of hogere premie zorgen. Bent u gedurende de looptijd gestopt met roken, dan is een korting mogelijk. Heeft u onverhoopt gezondheidsproblemen gekregen, dan kan dit juist voor een hogere premie zorgen. Ook is een overlijdensrisicoverzekering mogelijk niet meer verplicht. Bij een NHG-hypotheek is deze verplichting in 2018 vervallen. Ook bij hypotheeksom lager dan 80% van de woningwaarde, vervalt bij veel banken verplichting om een overlijdensrisicoverzekering te sluiten.

Heeft u vragen, of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen. Neem gerust contact met ons op.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Premie overlijdensrisicoverzekering kan mogelijk omlaag
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden