Op vakantie: zo maak je jouw huis inbraakproof

Gepubliceerd op 07 juli 2023

Reizen

Bijna op vakantie? Denk bij de voorbereidingen ook aan het minimaliseren van het risico dat er ingebroken wordt als jij weg bent. Met deze voorzorgsmaatregelen kun je met een gerust gevoel genieten van je welverdiende vakantie.

Informeer je buren

Beter een goede buur dan een verre vriend, toch? Laat hen weten dat je op vakantie gaat, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. En als ze dan toch voor je plantjes zorgen, kunnen ze meteen de post uit de brievenbus halen en eventueel de gordijnen openen en sluiten. Tip: sluit je aan bij de Whatsappgroep Buurtpreventie!

Maak een bewoonde indruk

Maak gebruik van tijdschakelaars zodat de verlichting op gezette tijden aangaat en laat het huis enigszins bewoond achter. Ruim dus niet alles vlekkeloos op. Wie het helemaal goed wil doen, kan zorgen voor een tv-simulator. Van buiten lijkt het dan net alsof er binnen iemand televisie kijkt. Zorg ook voor goede buitenverlichting. Vraag of je buren hun tweede auto voor jouw huis willen parkeren.

Wees voorzichtig met social media

Het is verleidelijk om je volgers een beetje jaloers te maken met je mooie vakantiekiekjes, maar doe dat liever pas als je weer thuis bent. Ook inbrekers checken social media. Niet handig als ze weten dat er twee weken niemand thuis is.

Regel logees

Stel je huis beschikbaar aan vrienden of familie. Misschien bezorg je op die manier iemand een leuke vakantie. Zo is jouw huis bewoond en zit je zelf ook rustiger op je vakantieadres. Ook handig als je een huisdier hebt, want deze is ook meteen verzorgd en blijft in zijn of haar vertrouwde omgeving.

Goede sloten

Goede sloten zijn sowieso een must voor een veilig huis. Wist je dat het voldoen aan bepaalde beveiligingseisen vaak korting oplevert op je inboedelverzekering? Een inbreker heeft nu eenmaal meer tijd nodig om een woning binnen te dringen die goed beveiligd is. Uit onderzoek blijkt dat de kans groot is dat de inbreker afhaakt als hij niet binnen een halve minuut binnen kan komen. Dat vindt ook de verzekeraar prettig. Het gaat dan om een BORG-certificaat of het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De korting op je verzekering varieert tussen de 5 en 20 procent.

Waardevolle sieraden

Heb je geen zin om je dure sieraden mee te nemen naar je vakantiebestemming? Berg ze dan op in een kluis. Datzelfde geldt ook voor andere kostbaarheden, bijvoorbeeld zilveren bestek. Check ook hier je verzekering: vaak zit er een maximumdekking op dergelijke kostbaarheden, maar kan het verzekerde bedrag omhoog wanneer je de spullen in een goedgekeurde kluis bewaart.

Inbraakalarm

Een inbraakalarm is altijd een goed idee. Soms stelt de verzekeraar deze zelfs verplicht. Bijvoorbeeld op het moment dat je een dure inboedel wilt verzekeren. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om deze consequent in te schakelen en dat ook van je (tijdelijke) huisgenoten te vragen.

Met een gerust hart op vakantie

Is je huis inbraakproof, maar heb je toch wat vragen over je verzekering? Of wil je meer weten over je reis- en/of annuleringsverzekering? Wij helpen je graag! Loop gerust eens bij ons binnen. Ook dan zijn we er voor jou.

Fijne vakantie!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Op vakantie: zo maak je jouw huis inbraakproof
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden