Ondernemen begint met duidelijke afspraken

Gepubliceerd op 04 januari 2019

Onderneming

Er komen steeds meer ondernemers bij in Nederland. Ben jij ook ondernemer? Dan is het belangrijk om goede afspraken te maken met klanten en leveranciers en je daaraan te houden. Dat begint al bij de leveringsvoorwaarden.

Heb je bedrijven als klant, dan is het allereerst heel verstandig om altijd leveringsvoorwaarden te maken én aan de klant te geven. Let erop dat je ze op de juiste manier en duidelijk van toepassing verklaart: voorafgaand aan of bij het sluiten van een overeenkomst bijvoorbeeld. Vermeld de voorwaarden op zo veel mogelijk plaatsen, zoals je website, e-mail en briefpapier. De beste manier is de voorwaarden op papier te overhandigen. Heb je de leveringsvoorwaarden vastgesteld, wijk er dan niet vanaf. Dat kan namelijk invloed hebben op de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering.

Inkoopvoorwaarden

Afnemers kunnen soms hun eigen inkoopvoorwaarden tegenover jouw leveringsvoorwaarden stellen. In de regel geldt dat jouw leveringsvoorwaarden altijd voorgaan. Inkoopvoorwaarden zijn alleen geldig als de afnemer de voorwaarden die jij hebt opgesteld expliciet afwijst én zijn inkoopvoorwaarden als enige juiste van toepassing verklaart.

Let erop dat je op jouw website niet voor alle overeenkomsten de leveringsvoorwaarden van toepassing verklaart. Die verklaar je dan namelijk ook van toepassing op je eigen inkoop. In dat geval moet je eigen inkoopvoorwaarden gebruiken.

Transport

Bij levering hoort vaak transport. Spreek duidelijk af wie het risico van het transport voor zijn rekening neemt en wees daarin consequent. Als je contractueel overeen bent gekomen dat het transportrisico voor rekening en risico is van je relatie, ga het transport dan niet zelf regelen. Bij een transportschade zal de verzekeraar vragen wat partijen contractueel zijn overeengekomen. Wanneer je hiervan bent afgeweken, kan de verzekeraar de schade afwijzen.

Kortom: Maak je contractuele afspraken? Wijk daar dan niet zomaar van af. En twijfel je? Raadpleeg dan altijd je adviseur. Loop gerust even binnen bij één van onze vestigingen voor advies.

Als je producten importeert, hou er dan rekening mee dat de exporterende partij vaak slechts een minimale verzekeringsdekking hoeft te regelen. Meestal alleen voor enkele gevaren zoals brand of een ongeval. Soms is een eigen transportverzekering aan te raden. Dan kun je bij schade in ieder geval rechtstreeks de verzekeraar aanspreken.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Ondernemen begint met duidelijke afspraken
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden