Hoe zorg je goed voor jouw medewerkers die onderweg zijn?

Gepubliceerd op 06 september 2021

Onderneming

Als goed werkgever zorg je ervoor dat je medewerkers kunnen werken in een veilige werkomgeving. Dit regel je uiteraard ‘op het werk’ en tegenwoordig ook vaker bij de werknemer thuis, maar doe je dit ook al in het verkeer? Als je medewerker onderweg is voor het werk, loopt hij of zij ook risico op een ongeval of letsel. Uiteraard heb je geen invloed op de verkeersveiligheid of de manier waarop de werknemer zich gedraagt op de weg. Toch ben je als werkgever vaak aansprakelijk bij een verkeersongeval tijdens het werk. Je medewerkers mogen verwachten dat je een verzekering hebt afgesloten voor de risico’s die zij lopen in het verkeer tijdens werktijd.

WEGAM-verzekering

De WEGAM-verzekering (Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen) behoedt je voor de kosten die komen kijken bij een onverhoopt verkeersongeval waar je werknemer bij betrokken raakt, ook als hij of zij de schade heeft veroorzaakt. Zowel materiële als letselschade vallen hieronder.

Overigens hoeft dit niet alleen voor gemotoriseerde voertuigen te gelden. Ook als fietser of voetganger zijn je medewerkers verzekerd. Goed om te weten is dat de reguliere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt voor verkeersongevallen met of door een motorrijtuig. Een WEGAM-verzekering is daarom wel nodig als je mensen aan het verkeer deelnemen tijdens werktijd. Ook woon-werkverkeer kan je daaronder meeverzekeren!

Alleen medewerkers zijn verzekerd

Je werknemers, maar ook stagiaires of uitzendkrachten vallen onder de noemer medewerkers. Voor alle andere inzittenden geldt de verzekering niet. Heb je mensen die bijvoorbeeld vaak met een derde partij op pad gaan naar een klant, dan zul je voor die inzittenden een aparte verzekering moeten regelen, bijvoorbeeld via de autoverzekering.

Wij zijn er voor jou

Bedenk goed welke risico’s je medewerkers lopen als ze deelnemen aan het verkeer en regel dat je niet voor torenhoge (letsel)kosten komt te staan als er onverhoopt iets gebeurt. Een koeriersdienst loopt andere risico’s dan een speelgoedwinkel, een groothandel of een advocatenkantoor. Iedere onderneming kent zo zijn eigen risico’s. Daarom bieden wij jou graag een passend advies, zodat je medewerkers met een gerust hart de weg op kunnen. Onze oplossingen helpen je vooruit.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe zorg je goed voor jouw medewerkers die onderweg zijn?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden