Mag je kind in jouw auto rijden?

Gepubliceerd op 15 mei 2023

Verzekeringen

Als je zoon of dochter zijn of haar rijbewijs heeft gehaald, is het natuurlijk tijd om autokilometers te gaan maken. Niet iedereen kan zich meteen een eigen auto veroorloven, dus dan mag jij de autosleutels overhandigen. Weet jij of je kind in jouw auto mag rijden? En welke gevolgen dit mogelijk heeft voor je autoverzekering?

Af en toe chauffeuren of vaker?

Je hoeft het niet meteen aan de verzekeraar door te geven als je kind af en toe je auto leent om mee op pad te gaan. Wil hij of zij 2 keer per week of vaker de autosleutels om naar bijvoorbeeld werk of studie te gaan en is daarmee sprake van regelmatig gebruik? Dan moet je dit wél melden bij je verzekeraar en je kind laten registreren als regelmatig bestuurder.

Gevolgen voor je autoverzekering

De autoverzekering biedt gewoon dekking als jij jouw auto een keer uitleent voor privégebruik. Is je kind regelmatig bestuurder en nog geen 24 jaar oud? Dan kan het wel een hogere premie betekenen voor je autoverzekering.

Hoe zit het bij ongeluk of schade?

De polisvoorwaarden van je autoverzekering gelden ook voor het moment dat je je auto uitleent. Dus ook schade valt onder de dekking van je autoverzekering volgens die voorwaarden. Heb je alleen een WA-verzekering en geen cascoverzekering? Schade aan je eigen auto wordt ook niet vergoed op het moment dat je de auto hebt uitgeleend.

Is je kind, of degene die je auto leent, nog geen 24 jaar en veroorzaakt hij schade, dan kan er wel een extra eigen risico gelden bovenop een eventueel standaard eigen risico. Denk daarbij aan bedragen van € 200,- of € 250,-.

Als eigenaar van de auto ben je verantwoordelijk voor diegene die de auto bestuurt. Dus ook de gevolgen, zoals het verlies van schadevrije jaren, zijn voor jou.

Autoverzekering aanpassen?

Gaat je kind (binnenkort) in jouw auto rijden en wil je weten of je de autoverzekering daarop aan moet passen? Wij kijken graag met je mee. Bel of loop even binnen bij het kantoor bij jou in de buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Mag je kind in jouw auto rijden?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden