Maak je huis inbraakproof

Gepubliceerd op 19 augustus 2019

Overig

De meeste woninginbraken vinden overdag plaats. Dit weerspreekt het karakteristieke beeld van de dief die in de nachtelijke uren ongezien zijn slag slaat. Ook de manier van binnendringen is vaak weinig geavanceerd, bijvoorbeeld gewoon via een open raam. Hoe kun je voorkomen dat jouw huis het project wordt van een gelegenheidsdief? Door je huis zoveel mogelijk inbraakproof te maken.

Vaak zijn het de kleine dingen die ervoor zorgen dat een inbreker juist kiest voor jouw woning. Gelukkig is daar gemakkelijk iets aan te doen, zonder dat het je veel geld kost. Zo maak je je huis inbraakproof:

Vijf tips voor een inbraakproof huis

 1. Kies voor lage beplanting. Metershoge coniferen die het huis omringen, maken het stuk gemakkelijker om ongezien in te breken. Kiezen voor lage beplanting die het huis zichtbaar maakt vanaf de straatkant is dan ook veiliger.
 2. Waardevolle spullen uit het zicht. Het klinkt logisch. Toch is het niet voor iedereen een automatisme om zaken als smartphones, portemonnee’s of laptops uit het zicht te leggen. Juist
  deze kleine en makkelijk mee te nemen items zijn diefstalgevoelig.
 3. Langer weg? Zorg voor een ‘bewoond huis’. Ga je langer weg, vraag dan je buren of ze jouw huis ‘bewoonbaar’ willen maken. Een stapel post maakt het voor inbrekers bijvoorbeeld aantrekkelijker om hun slag te slaan. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor gordijnen die de hele dag dicht blijven.
 4. Wapen jezelf tegen cilindertrekken. Goede sloten zijn een belangrijk wapen tegen diefstal. Zo maakt een goed slot het zogenoemde cilindertrekken onmogelijk. Cilindertrekken is een techniek waarbij de cilinder die uit het slot steekt eruit wordt gebroken. Vraag bij het kopen van sloten na in hoeverre deze voldoen aan de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
 5. Home automation. Wil je jouw buren niet lastig vallen? Geen nood. Met de techniek van vandaag kun je op afstand jouw huis een bewoonde indruk geven. Bijvoorbeeld met een app waarmee het licht te bedienen valt. Of het geluidssysteem waarmee je tijdens de vakantie thuis muziek uit de speakers laat komen. Een meer traditionele lamp met tijdschakelaar voldoet uiteraard ook.

Merk waardevolle spullen

Markeer waardevolle spullen met jouw naam en adres en maak er foto’s van. Hiermee voorkom je geen inbraak, maar zorg je wel ervoor dat er geen onduidelijkheid bestaat over het eigenaarschap. Vat de politie de dader in zijn kraag, heb je sluitend bewijs dat het jouw spullen zijn. Ook is de informatie handig bij het eventueel claimen van gestolen waar op de inboedelverzekering.

Test je kennis over inbraakpreventie

De meeste inbrekers hebben geen wekenlange voorbereiding, op zoek naar geschikte woningen om in te breken. Het komt vaker voor dat ze met licht gereedschap door de wijk struinen, op zoek naar de kans van het moment. Wil je weten wat de motieven van een inbreker zijn en hoe deze te werk gaat? Test je kennis over inbraak en beveiliging.

Overzicht inbraken in jouw wijk

De Politie houdt de inbraken per buurt bij. Je kunt opzoeken welke meldingen er in je omgeving zijn geweest op deze politiewebsite. Ook staat er aanvullende informatie bij, zoals de wijkagenten die actief zijn in de buurt.

Inbraakproof huis maar toch nog vragen over kostbare dingen in je huis en hoe je deze het beste kunt verzekeren? Dan helpen wij je natuurlijk ook graag! Loop gerust eens bij ons binnen.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Maak je huis inbraakproof
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden