Keuren van je autoalarm belangrijk voor verzekering

Gepubliceerd op 14 mei 2024

Verzekeringen

Bij veel autoverzekeringen is het tegenwoordig verplicht opgenomen in de polis: het alarmsysteem van je voertuig. De precieze eisen hangen af van de verzekeraar en wat voor auto je hebt, maar hoe duurder de auto, hoe groter de kans dat een alarmsysteem verplicht is. Is dit bij jouw verzekering ook het geval? Vergeet dan niet dat je alarmsysteem ook gekeurd moet worden!

Elke maand weer worden er honderden auto’s in Nederland gestolen. Wat blijkt? Auto’s met een gecertificeerd beveiligingssysteem worden veel minder vaak gestolen en bovendien veel vaker teruggevonden dan auto’s zonder een beveiligingssysteem. Verzekeraars stellen daarom steeds vaker als eis dat je auto goed beveiligd is tegen diefstal.

Goedgekeurde alarmsystemen

Waar je alarm aan moet voldoen verschilt per auto. De precieze eisen hangen ook af van je verzekeraar. Veel verzekeraars eisen tegenwoordig beveiliging met het CCV-keurmerk voor voertuigen met een waarde vanaf 75.000 euro. Als je een allriskverzekering afsluit staat op je polisblad vermeld welk alarmsysteem je moet hebben. Op Autodiefstalcheck.nl kun je zelf opzoeken in welke risicoklasse je voertuig valt, hoe vaak dit type auto gestolen wordt en wat de vervangingswaarde is.

Jaarlijks onderhoud van het autoalarm

Een voertuig kan al af-fabriek zijn voorzien van een CCV goedgekeurd systeem. Het is ook mogelijk om naderhand een CCV goedgekeurd alarmsysteem te laten installeren en certificeren. Wanneer je alarmsysteem is goedgekeurd, krijg je een certificaat. Belangrijk om te weten is dat deze certificering na drie jaar verloopt. Om goed verzekerd te blijven, moet je dus je alarmsysteem iedere drie jaar laten herkeuren en ieder jaar laten onderhouden. Zonder geldig certificaat rijd je nog wel verzekerd rond, maar als je auto vervolgens gestolen wordt, kunnen er problemen ontstaan bij de afwikkeling van schade.

Er zijn in Nederland ongeveer 1.700 inbouwstations die werken met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Er is dus altijd een garage in de buurt die het benodigde certificaat af kan geven.

Meer weten?

Laat dus je alarmsysteem keuren. Wil je meer weten over de specifieke eisen die jouw verzekering stelt aan jouw auto? Of wil je je auto graag beter verzekeren? De adviseur bij jou in de buurt helpt je graag. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Keuren van je autoalarm belangrijk voor verzekering
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden