Schroef uw hypotheekrente naar beneden, nu het nog kan!

Gepubliceerd op 08 augustus 2018

Hypotheken

Het oversluiten van de hypotheek is populair onder huiseigenaren. Niet verwonderlijk gezien de fors gedaalde hypotheekrente. De verwachting is dat de hypotheekrentes op korte termijn weer gaan stijgen. Immers, de maatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) heeft getroffen om de economische groei te stimuleren, slaan aan. Wilt u voor langere tijd profiteren van een lage hypotheekrente? Dan is dit het moment!

De hypotheekrente is de laatste jaren fors gedaald. Ook bij grotere hypotheekverstrekkers als ABN Amro, ING en Rabobank is het verschil groot, zeker vergeleken met een jaar of vijf à tien geleden. Neem bijvoorbeeld een NHG-hypotheek bij ABN Amro met een rentevast termijn van 20 jaar. In 2010 bedroeg de bijbehorende hypotheekrente 5,80 procent. Fors meer dan de 2,75 procent op dit moment. Is de actuele hypotheekrente lager dan de rente van uw hypotheek, dan zal uw bank een boeterente vragen bij het oversluiten. De bank gaat er namelijk op achteruit, aangezien u de resterende jaren na het oversluiten minder rente betaalt.

Ondanks de boeterente is oversluiten in veel situaties toch voordelig. Tegenover de eenmalige kosten staan lagere maandlasten. Het voordeel komt dan ook iedere maand terug, zolang uw rentevaste termijn loopt. Uiteindelijk kan dit terugkerende verschil de eenmalige kosten ruimschoots compenseren.

Loopt uw hypotheek al enige tijd, onderzoek dan zeker de mogelijkheden!
Bent u van plan om een (ander) huis te kopen of loopt uw rentevaste periode van uw hypotheek af? Onze onafhankelijk hypotheekadviseurs nemen graag de tijd om samen met u te bekijken of uw hypotheekrente omlaag kan. Dat scheelt u over een langere periode al gauw duizenden euro’s!  Neem contact met ons op voor een persoonlijke afspraak. Liever een gesprek bij u thuis in de avonduren? Geen enkel probleem!

 

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Schroef uw hypotheekrente naar beneden, nu het nog kan!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden