Hypotheek oversluiten zonder boeterente? Rentestijging biedt kansen

Gepubliceerd op 10 mei 2022

Hypotheken

De hypotheekrente zit in de lift. Sinds het dieptepunt van de hypotheekrentes in 2021 zijn de gemiddelde hypotheekrentes van 10, 20 en 30 jaar vast met ruim 1,5% gestegen. De kans is groot dat de huidige rente gelijk is aan het tarief dat je jaren geleden hebt afgesloten. Wist je dat dit kansen biedt? De mogelijkheid om zonder boeterente je hypotheek over te sluiten, komt hiermee dichterbij.

Oversluiten zonder boeterente vaker mogelijk

De verwachting is dat de rentetarieven in 2022 verder oplopen. Veel huizenbezitters nemen dan ook het zekere voor het onzekere en sluiten nog snel hun hypotheek over.

Wie nu zijn hypotheek oversluit, kan op een positieve verrassing rekenen. Door de rentestijging wordt de boeterente die je betaalt bij het openbreken van de rentevastperiode, namelijk lager. Dit komt omdat geldverstrekkers rekenen met het verschil tussen je huidige rente en de nieuwe rente. Dit verschil is kleiner geworden.

Is oversluiten interessant voor jou?

Een iets lagere boeterente kan dus het verschil maken in het wel of niet interessant zijn van het  oversluiten van je hypotheek. Ga na wat nú jouw boeterente is. Weegt dit op tegen de huidige hypotheekrente ten opzichte van de te verwachten rente op het moment dat je rentevastperiode afloopt?

Onze hypotheekadviseur bij jou in de buurt rekent dit graag voor je uit. Neem eens contact met ons op of loop vrijblijvend binnen. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hypotheek oversluiten zonder boeterente? Rentestijging biedt kansen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden