Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!

Gepubliceerd op 30 september 2020

Hypotheken

Online naar huizen zoeken heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Op Funda tover je met een druk op de knop alle koophuizen tevoorschijn die aan je wensen voldoen. En voor je budget vertrouw je op een van de vele sites waar je heel makkelijk je maximale hypotheek kunt berekenen. Je vult het eigen inkomen en dat van je partner in, en er rolt een bedrag uit. Grote kans dat dát het bedrag is waarmee je op zoek gaat op Funda. Liefst nog ietsje hoger, want er valt natuurlijk altijd te onderhandelen.

Droomhuis gevonden? Op naar de adviseur!

En dan sta je online plotseling oog in oog met je droomhuis. Voor veel mensen is dat pas het moment om een bezoekje te brengen aan de hypotheekadviseur. Vaak ben je dan al zo enthousiast over het huis, dat je eigenlijk niet wilt horen dat het financieel misschien helemaal niet haalbaar is…

Er komt meer kijken bij een hypotheek

Een hypotheekberekening op internet zegt namelijk niet alles. De computer vraagt niet altijd naar financiële verplichtingen , zoals de aflossing van een studieschuld, alimentatiebetalingen of een leaseauto voor privégebruik. Als je die verplichtingen hebt, dan kan de maximale lening ineens behoorlijk zakken. Je droomhuis blijkt plots onhaalbaar.

Ga éérst langs de hypotheekadviseur

Daarom is het slim om in een veel eerder stadium langs je hypotheekadviseur te gaan voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek en eventueel een adviesgesprek. Dat geeft namelijk de tijd om net even wat meer te bespreken. Je hoort van alles over de zakelijke kant van een hypotheek, zoals rentepercentages, voorwaarden en berekeningen. En je bespreekt ook de invloed van de hypotheek op je leefstijl. Hoeveel geld blijft er bijvoorbeeld elke maand over om leuke dingen van te doen? Hou je van reizen, dan is het misschien niet slim om voor de maximale hypotheek te kiezen. Of heb je een kinderwens? Dan is dat perfecte tweekamerappartement over drie jaar misschien al te klein.

Een hypotheek is mensenwerk

Je hypotheekadviseur kijkt dus verder dan alleen cijfertjes en getallen. Hij of zij kijkt naar jou als persoon en wil je graag laten zien welke invloed een hypotheek op je leven heeft. Met al die kennis, kun je met een gerust hart op zoek naar je droomhuis – en er later zorgeloos van genieten.

Nieuwsgierig geworden?

Loop dan gerust eens binnen bij één van onze vestigingen. We zijn natuurlijk ook bereikbaar via de telefoon om vrijblijvend informatie in te winnen.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden