Hoe ziet jouw financiële toekomst eruit?

Gepubliceerd op 19 april 2021

Financiële zekerheid

Ieder mens heeft zijn eigen talenten, dromen en manieren om daar invulling aan te geven. Wát jouw toekomstvisie ook is, het gaat altijd gepaard met een persoonlijk financieel plaatje. Het leven is echter onvoorspelbaar. Er kan van alles gebeuren – zowel positief als negatief – wat invloed heeft op je financiële situatie op korte en lange termijn. Dan is het fijn om te weten hoe de financiën er voor staan. De hoogte van je pensioen bepaal je grotendeels zelf. Dit geldt ook voor de wijze waarop je je op onverwachte situaties voorbereidt…

Het Nederlands pensioenstelsel bestaat uit een 3-pijlersysteem (overheid, werkgever, privé). Pensioen is inkomen voor na de arbeidzame periode, hierbij onderscheiden we de deelgebieden pensionering, overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Inkomen aanvullen

De hoogte van het pensioen hangt af van verschillende factoren. In sommige gevallen staat de hoogte vast, in andere gevallen kun je er in grote mate zelf invloed op uitoefenen.

In Nederland bouw je AOW op. Dit is de 1e pijler en die voorziet in een basisinkomen vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd.

Veel werkgevers bieden een pensioenregeling aan (2e pijler), maar dit wil niet zeggen dat je voldoende pensioen opbouwt op basis van jouw wensen. Pensioenregelingen via een werkgever bieden meestal de optie om zelf bij te sparen, waardoor je het pensioen kunt aanvullen. Daarnaast heb je in de 3e pijler (privé) ook nog mogelijkheden om een aanvulling op jouw pensioen op te bouwen, bijvoorbeeld met een lijfrentevoorziening.

Een voorziening voor jouw nabestaanden is meestal onderdeel van de pensioenregeling, ook hiervoor is het belangrijk na te gaan wat de hoogte is en of dat voldoet aan jouw verwachtingen. Je wilt toch zorgen dat, als je onverhoopt overlijdt, jouw nabestaanden goed verzorgd achterblijven?

Het inkomen valt bij arbeidsongeschiktheid vaak behoorlijk lager uit dan je gewend bent, zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Check de hoogte van je pensioen via mijnpensioenoverzicht.nl

Verandert er iets in je leven? Sta dan ook eens stil bij wat dit betekent voor je pensioen. Wij raden je aan om jaarlijks de status van je pensioen te checken via mijnpensioennoverzicht.nl. Dit is een verzamelplatform waarbij je in één overzicht ziet wat je verwachte pensioen gaat zijn op basis van je huidige situatie. Alle pensioen die je in het verleden hebt opgebouwd (1e en 2e pijler), worden in dit overzicht meegenomen.

Veldsink Financiële Foto

Veranderingen in je privé- of werksituatie zijn vaak van invloed op de hoogte van je pensioen. Bijvoorbeeld als je eerder wilt stoppen met werken, gaat scheiden, werkloos raakt of overlijdt. In hoeverre hebben die veranderingen invloed op jouw huidige financiële situatie en je wensen voor de toekomst? Dit inventariseren we graag voor je. Laat je inkomenssituatie daarom eens bekijken door een van onze financieel adviseurs. Met behulp van o.a. je pensioenoverzicht maakt onze adviseur een Veldsink Financiële Foto. Hiermee krijg je inzicht in je financiële situatie en mogelijkheden voor nu en later. Zo ga je ontspannen de toekomst in.

Wil jij ook ontspannen de toekomst in? Neem dan contact met ons op. Ook dan zijn wij er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe ziet jouw financiële toekomst eruit?
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden