Hoe verduurzaam je je huis voor € 9.000,-?

Gepubliceerd op 10 juni 2022

Duurzaam

Wist je dat je bij het aanvragen van je hypotheek bijna altijd € 9.000,- extra kunt lenen voor energiebesparende maatregelen? Dat klinkt natuurlijk mooi, maar wat kun je nu eigenlijk doen met dat bedrag? Wij zochten het uit.

Bovenop je maximale hypotheek mag je tot € 9.000,- extra lenen voor energiebesparende maatregelen. Voorwaarde voor het lenen van die € 9.000,- is dat je bruto gezinsinkomen minimaal
€ 33.000,- per jaar is. Daarnaast moet je aan kunnen tonen dat je dit extra hypotheekbedrag écht gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Maar wat levert zo’n investering nou eindelijk op?

Voorbeeld 1*: huis van vóór 1992

Grote kans dat de isolatie van deze woning nog niet optimaal is. De kosten van isolerende maatregelen verdien je sneller terug dan die van de installatie van zonnepanelen of een warmtepomp. Het advies is dan ook om eerst met isoleren te beginnen. Voor het isoleren van een schuin dak ben je voor een gemiddelde hoekwoning ongeveer € 3.200,- kwijt. Dan heb je nog budget over om je spouwmuur te isoleren (€ 2.400,-) en je ramen te vervangen met HR++ glas. De subsidie voor dakisolatie, spouwmuurisolatie en HR++ glas is bij elkaar zo’n € 2.550,-. Trek je deze van de eenmalige kosten af, dan heb je voor € 7.950,- je huis al een stuk beter geïsoleerd. Hiermee bespaar je flink op je energierekening. Op de site van RVO check je of je subsidie kunt krijgen voor je isolatie.

Voorbeeld 2*: huis van na 1992

Deze huizen zijn vaak al (redelijk) goed geïsoleerd. Daarom zijn vooral zonnepanelen of een warmtepomp het overwegen waard. Voor 10 zonnepanelen is de investering ongeveer € 5.000,- en daarover kun je ongeveer € 800,- aan btw terugvragen via de Belastingdienst.
Maar ook een warmtepomp kan een slimme investering zijn. Voor een hybride warmtepomp met nieuwe HR-ketel betaal je gemiddeld € 4.700,-. Hierover kun je ongeveer € 1.500,- subsidie krijgen. Kijk voor meer informatie over de hoogte van de subsidie op Milieu Centraal.

Ook dan zijn we er voor jou

Je ziet het; er zijn genoeg interessante mogelijkheden waar je de € 9000,- voor kunt inzetten. Wij vertellen je er graag meer over. Neem contact op met jouw lokale Veldsink adviseur in de buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

*De kosten en besparingen in deze voorbeelden zijn gemiddelde bedragen en een indicatie (Bron: Milieu Centraal).

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe verduurzaam je je huis voor € 9.000,-?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden