Woningmarkt explodeert: hoe regel je het snelst een hypotheek?

Gepubliceerd op 08 juni 2020

Hypotheken

Hypotheekverstrekkers hebben momenteel de handen vol aan het toetsen van hypotheekaanvragen. Vóór de corona-uitbraak was de wachttijd voor de consument gemiddeld twee werkdagen, nu is dat opgelopen tot zeven*.

Hypotheekrente blijft laag

De oorzaak van de vertraging is logisch te verklaren. De hypotheekrente staat immers nog steeds erg laag, ook al is er een lichte stijging door de coronacrisis. Hierdoor is het niet alleen voor huizenkopers interessant om snel een hypotheek af te sluiten, maar ook voor huizenbezitters. Zij kloppen nu aan bij de hypotheekverstrekker om nog te profiteren van de lage hypotheekrente en hun bestaande hypotheek over te sluiten. Daarnaast zijn geldverstrekkers vanwege de coronacrisis strenger geworden bij het controleren van aanvragen. Zo stellen ze extra vragen wat het proces van goedkeuring vertraagt.

Documenten op orde

Het is dus druk bij de hypotheekverstrekker en daar kun je als aanvrager niets aan veranderen. Je hebt wél invloed op het efficiënt verlopen van het proces. Iedere keer dat je een nieuw document aanlevert bij de hypotheekverstrekker gaat de wachttijd – die nu gemiddeld op zeven dagen staat – namelijk lopen.

Zorg er dus altijd voor dat de gevraagde documenten hélemaal op orde zijn en dat je alles volledig en gebundeld aanlevert. Des te sneller de hypotheek is geregeld en je van je droomhuis kunt gaan genieten!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Als onafhankelijk adviseur vergelijken wij verschillende aanbieders en selecteren we de aanbieder die het beste bij je past. Dit scheelt je over een langere periode al gauw duizenden euro’s! Ook kunnen wij je vertellen welke informatie je in jouw situatie aan moet leveren voor een snelle beoordeling van je hypotheekaanvraag. Denk bijvoorbeeld aan informatie over een lease-auto, over rood staan, een eventuele studieschuld, et cetera.

Kun je onze hulp goed gebruiken bij je hypotheekaanvraag of ben je nieuwsgierig of het oversluiten van een bestaande hypotheek jou óók veel geld kan besparen? Neem dan contact op met één van onze hypotheekadviseurs. Wij helpen je graag.

*Bron Independer

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Woningmarkt explodeert: hoe regel je het snelst een hypotheek?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden