Hoe is jouw nabestaandenpensioen geregeld?

Gepubliceerd op 17 april 2020

Financiële zekerheid

Een partner verliezen is zwaar, of dat nu na een periode van ziekte is of volledig onverwacht. In die moeilijke periode wil je één ding niet: zorgen hebben over geld. Kijk daarom nu al goed naar hoe je elkaar achterlaat als een van jullie onverhoopt komt te overlijden. 

De overheid biedt via de Algemene Nabestaandenwet (Anw) een uitkering aan mensen die hun partner verliezen. Je dient aan voorwaarden te voldoen om hiervoor in aanmerking te komen: je krijgt alleen een uitkering als je kinderen onder de 18 jaar hebt of als je meer dan 45% arbeidsongeschikt bent. Bovendien wordt de overblijvende partner gekort als er zelfstandig inkomen is. Verdient de overblijvende partner meer dan € 2.672,54 bruto per maand dat bestaat er geen recht meer op een Anw-uitkering.

Check je situatie online

De meest voorkomende voorziening om je partner na je overlijden van een uitkering te voorzien, is het nabestaandenpensioen dat je mogelijk via je werkgever opbouwt. De makkelijkste manier om erachter te komen hoe dat in jullie geval is geregeld, is kijken op Mijnpensioenoverzicht.nl. Daar kun je zien of en hoeveel jullie bruto per maand ontvangen als een van beiden overlijdt. Een nabestaandenpensioen is echter geen vanzelfsprekendheid, er geldt immers geen pensioenplicht in Nederland!

Werk je als zelfstandige of heb je geen pensioentoezegging, dan moet je zelf in actie komen om een nabestaandenvoorziening te regelen.

Maak een plan

Als je weet wat er gebeurt als jij of je partner op dit moment zou overlijden, kan je samen ook gaan bekijken of je iets extra’s wilt of moet doen. Denk bijvoorbeeld aan een (extra) overlijdensrisicoverzekering.

Wij kunnen je helpen bij het maken van een (financieel) plan. Neem contact met ons op als je vragen hebt, of als je eens vrijblijvend met een van onze pensioenadviseurs wilt praten.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe is jouw nabestaandenpensioen geregeld?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden