Hoe blijf je gezond eten en bewegen in coronatijd?

Gepubliceerd op 24 april 2020

Overig

Maatregelen rondom het coronavirus kunnen het lastig maken om gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen. Gezond eten is belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Nu je thuiswerkt is je dagritme misschien anders, dat van invloed kan zijn op je eetpatroon. En mogelijk beweeg je minder dan toen je nog gewoon naar het werk ging.  Zo mis je bijvoorbeeld de fietstocht naar werk of het stuk lopen van station naar kantoor. Daarnaast zijn ook de fitnessclubs en sportverenigingen gesloten, wat ook niet bevorderlijk is voor voldoende beweging. Waar kan je op letten om in deze tijd tóch gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen? Wij geven je een paar tips.

Houd je gebruikelijke eetpatroon aan

Probeer zoveel mogelijk je normale eetpatroon te hanteren. Neem je op het werk geen koek bij de koffie? Doe dit dan thuis ook niet. Neem je 3 boterhammen met de lunch en een glas melk? Doe dit dan thuis ook. Zorg er in ieder geval voor dat je een lunchmoment inplant. Zo ben je weg van de computer en kan je weer opladen voor de middag.

Werk niet door tijdens de lunch. Als je eet terwijl je wordt afgeleid, is de kans groter dat je meer eet. Niet alleen tijdens het maaltijdmoment, maar ook daarna.

Eet niet meer dan je nodig hebt

Gezond eten is altijd van belang, of je nu thuiswerkt vanwege de coronamaatregelen of niet. Beweeg je veel minder dan dat je normaal doet? Probeer dan goed te letten op de hoeveelheden die je eet. Houd je gewicht in de gaten om te kijken of je lichaam in balans blijft.

Richt je huis gezond in

Wist je dat jouw huis je helpt tot gezondere keuzes wanneer je veel gezond eten om je heen ziet? Zeker als je het ongezonde uit het zicht zet. Door je thuisomgeving slim in te richten, help je jezelf gezonder te eten. En nog slimmer: haal gewoon wat minder ongezonde dingen in huis ;).

Alternatief voor de sportschool

Wil je een alternatief voor beweging op de sport- en fitnessclubs? Informeer dan eens of er online lessen aangeboden worden. Deze kan je gewoon thuis in je woonkamer volgen. Plan deze echt op vastgestelde momenten zodat je er niet aan ontkomt. Buitensporten die je alleen kunt doen, zoals een rondje hardlopen, zijn natuurlijk ook hartstikke goed. Daarnaast is in de tuin werken een goede manier om aan beweging te komen.

Blijf voldoende bewegen

Bouw zoveel mogelijk vaste beweegmomenten op een dag in en zet deze ook in je (werk)agenda. Sta bijvoorbeeld op dezelfde tijd op en wandel een rondje door de buurt nu je geen reistijd naar werk hebt. Je kunt ook een vaste wandeling inplannen na de lunch. Houd daarbij natuurlijk wel 1,5 meter afstand aan tot andere mensen en mijd drukke plekken. Of ga een rondje fietsen aan het eind van de werkdag. Dit is meteen een goede reden om op de gebruikelijke tijd je laptop dicht te klappen. Sta gedurende de werkdag ook regelmatig op van je werkplek. Doe hierbij eventueel wat rek- en strekoefeningen of loop een paar keer de trap op en af om weer fit aan de slag te gaan.

Fit Veldsink personeel

Wij inspireren je graag hoe wij bij Veldsink Advies ons best doen om fit te blijven!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe blijf je gezond eten en bewegen in coronatijd?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden