Hoe ben jij voorbereid op je afscheid?

Gepubliceerd op 10 augustus 2020

Verzekeringen

Je denkt er liever niet over na, maar belangrijk is het wel: de dood. Heb jij bijvoorbeeld een levensverzekering afgesloten? Staan jouw wensen vastgelegd in een testament? Heb je dit met je naasten besproken? Met deze checklist laat jij jouw nabestaanden – als het zover is – goed achter.

Check 1: Wel of geen uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart kunnen hoog oplopen. Om de kosten te dekken kun je een uitvaartverzekering afsluiten. Hiermee krijgen nabestaanden de kosten (deels) vergoed. Of het verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten, ligt aan jouw persoonlijke situatie. Wij helpen je graag deze in kaart te brengen, waarbij we ook een passend advies geven.

Check 2: Invulling uitvaart

Na een overlijden zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Door zelf alvast een en ander te bespreken of vast te leggen, maak je het je naasten een stuk gemakkelijker. Probeer daarom eens na te denken over de invulling van jouw uitvaart. Wil je begraven worden of gecremeerd? En waar? Hoe wil jij dat jouw afscheidsbijeenkomst wordt ingevuld? Praat hierover met je naasten zodat zij weten wat jouw wensen zijn.

Check 3: Testament

In je leven heb je een vermogen opgebouwd in de vorm van een koopwoning, aandelen en/of andere bezittingen. Maar ook schulden vormen onderdeel van het vermogen. In een testament leg je alle financiële afhandelingen vast. Denk aan jouw erfgenamen, wie wat krijgt, maar ook andere praktische zaken waaronder de benoeming van een executeur: de persoon die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van de erfenis. Maar wat gebeurt er als je – bijvoorbeeld in geval van ziekte of een ongeluk – niet meer zelf in staat bent om je (financiële) zaken te regelen? Ook dit kan je vastleggen in een zogenaamd levenstestament, die je net als het testament na overlijden, bij de notaris vastlegt.

Check 4: Praktische zaken

Maak alles inzichtelijk voor je naasten. Dus niet alleen de kosten van een uitvaart en je erfenis, maar maak ook een overzicht van je bankrekeningen, lopende verzekeringen met polisnummers, lidmaatschappen, abonnementen op kranten en tijdschriften, hypotheekgegevens, social media accounts en bijbehorende wachtwoorden.

Check 5: Nalatenschap partner

Heb je een partner? Laat hem of haar dan goed achter. Welke verzekeringen heb jij afgesloten om ervoor te zorgen dat je partner bijvoorbeeld in jullie huis kan blijven wonen en een nabestaandenpensioen ontvangt?

Meer weten over een of meerdere zaken uit de checklist?

Kom dan zeker eens langs bij jouw lokale Veldsink kantoor. Wij helpen je graag met het in kaart brengen van je persoonlijke situatie. Met de Veldsink Financiële Foto krijg je uitgebreid inzicht in de mogelijkheden die er voor jou zijn om zo de juiste keuze te kunnen maken voor jouw financiële toekomst.

 

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe ben jij voorbereid op je afscheid?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden