Heeft de Oekraïense oorlog impact op je verzekeringen?

Gepubliceerd op 11 april 2022

Verzekeringen

Met de Russische inval verandert de situatie in Oekraïne voortdurend. Er is een verschrikkelijke humanitaire ramp gaande. Wist je dat deze oorlog ook impact kan hebben op Nederlandse verzekeraars en hun verzekerden? We zochten het voor je uit.

Woning

Stel: je kiest ervoor om vluchtelingen in huis te nemen of je vakantiehuis ter beschikking te stellen. Het is dan niet altijd vanzelfsprekend dat je verzekerd bent voor schade die hieruit voortvloeit. Ook kan het nodig zijn om je verhuurder of hypotheekverstrekker in te lichten wanneer je vluchtelingen onderdak biedt. Neem voor advies hierover contact op met je Veldsink adviseur.

Levensverzekering

Bij levensverzekeringen bestaat er een kans dat overlijden als gevolg van oorlogshandelingen, niet verzekerd is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je in een gebied verblijft met een negatief reisadvies. Voor Nederlandse militairen die op vredes- of humanitaire missie worden uitgezonden, is een speciale regeling van kracht.

Reizen

Vanzelfsprekend geldt er een negatief reisadvies voor Oekraïne. Voor de landen die grenzen aan Oekraïne en Rusland gelden aangescherpte reisadviezen. Reis je er toch naartoe, dan kun je je niet beroepen op de reisverzekering wanneer er iets gebeurt dat te maken heeft met de oorlog. Wil je vanwege deze oorlog helemaal niet reizen, ook niet naar een ander veilig land in Europa, dan kun je geen beroep doen op je annuleringsverzekering. Je kunt natuurlijk wel altijd proberen de reis om te boeken.

Auto

Reis je af naar Oekraïne om bijvoorbeeld familie op te halen, dan geldt dat schade aan je auto,  veroorzaakt door de oorlog, niet gedekt is. De verzekeraar kan immers onmogelijk hulp ter plaatse bieden.

Ook dan zijn we er voor jou

Op de pagina van het Verbond van Verzekeraars wordt de situatie op het gebied van verzekeringen actueel gehouden. Belangrijk om te weten is dat verzekeraars verschillende voorwaarden kunnen hanteren. Wil je precies weten hoe jouw verzekeraar omgaat met een geval dat op jou van toepassing is? Neem dan even contact op met je Veldsink adviseur in de buurt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Heeft de Oekraïense oorlog impact op je verzekeringen?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden