Categorieën
- Betalen en sparen85
- Branche5
- De financiële foto14
- Duurzaam16
- Financiële zekerheid75
- Fun1
- Hypotheken101
- Kinderen4
- LevenWonen5
- Lifestyle4
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers14
- Onderneming58
- Overig25
- Pensioen31
- Preventie18
- RegioBank50
- Reizen8
- Risico voorkomen5
- Risicopreventie20
- Sparen12
- Verzekeren40
- Verzekeringen109
- Wonen40
- Zakelijk67

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor jou?
Je hebt er ongetwijfeld al van gehoord: het nieuwe pensioenstelsel. De regels voor pensioen werkten jarenlang goed, maar dat was aan het veranderen. Ook al lijkt de invoering nog ver weg, het is goed om te weten wat er gaat veranderen. Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor jou?

Prinsjesdag 2023: wat verandert er in 2024?
Op 19 september presenteerde Koning Willem-Alexander de begroting en (belasting)plannen voor komend jaar. Door de val van het kabinet kunnen sommige maatregelen later of helemaal niet doorgaan. Welke veranderingen kun je verwachten en welke gevolgen heeft dat voor jou?

Wat doe je met een vrijkomende lijfrente?
Met een lijfrenteverzekering spaar je een aanvulling op je inkomen voor later bij elkaar. Als de polis de einddatum nadert, kun je kiezen wat je met het vrijkomende geld gaat doen. Dat is een goed moment om na te gaan hoe je er financieel voorstaat.

Eigen baas. Pensioen geregeld?
Voor werknemers in loondienst is het belangrijk nieuws: het nieuwe pensioenstelsel is ingegaan. De nieuwe pensioenwet heeft echter niet alleen gevolgen voor werkenden, maar ook voor zzp’ers. Weet jij als zelfstandig ondernemer wat dit voor jou betekent?

Pensioen. Afwachten of vooruitzien?
De regels voor pensioen werkten jarenlang goed, maar dat was aan het veranderen. Daarom hebben de vakbonden, de werkgevers en de overheid samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Want iedereen in Nederland heeft recht op een goed pensioen, ook de generaties na ons.

Eerder stoppen met werken. Kan dat?
De vraag: ‘Kan ik eerder stoppen met werken?’ wordt steeds vaker gesteld. Tot je AOW-leeftijd doorwerken is geen verplichting. Je mag met pensioen wanneer jij wilt. Of dat ook kán, is afhankelijk van je financiële situatie. Met het juiste inzicht en een financieel plan gericht op jouw situatie, bepaal je zelf wat jouw ideale pensioenleeftijd is.

Eigen baas. Wat als je arbeidsongeschikt raakt?
Als je eigen baas bent, ben je niet automatisch verzekerd voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Het kabinet wil ondernemers verplichten om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) af te sluiten. De verwachting is dat deze op zijn vroegst in 2027 wordt ingevoerd.

Je hebt extra geld: is aflossen op de hypotheek de beste keuze?
Je hebt een dusdanig bedrag tot je beschikking dat het zonde is om dat op een spaarrekening te laten staan. Je wilt er iets mee doen. Heb je een eigen huis, dan denk je al snel aan (extra) aflossen op de hypotheek. Zo gaan de maandlasten omlaag en dat is fijn. Toch? Maar is aflossen wel de meest verstandige keuze?

Hoe bescherm jij je tegen arbeidsongeschiktheid?
Ondernemers maken niet automatisch aanspraak op een wettelijke uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt raken, valt het inkomen voor 100% weg. Om te voorkomen dat je hierdoor in de problemen komt, is het verstandig om preventief op zoek te gaan naar vervangend inkomen. Dit kan op verschillende manieren.

In het ergste geval: hoe laat je je naasten achter?
Onze nabestaanden zonder financiële zorgen achterlaten. Bij veel mensen blijft het vaak bij deze wens. We denken niet graag aan de dood. Erover praten en actie ondernemen gebeurt dan ook te weinig. Een gemiste kans, want het geeft rust als je zaken vooraf goed regelt.

Als samen alleen wordt: de erfenis
Het verliezen van je partner is een heftige gebeurtenis. In zo’n moeilijke tijd wil je niet dat er bij de nabestaanden zorgen zijn over financiële zaken. Ook al vind je het misschien niet het leukste onderwerp om mee bezig te zijn: het is belangrijk om te weten hoe jij of je partner achterblijft als één van jullie overlijdt. Denk daarom na over elkaars erfenis en leg dit vast in een testament.

Waarom een ORV én een uitvaartverzekering?
Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering hebben allebei te maken met het overlijden van de verzekeringnemer. Dat is dan ook ongeveer de enige overeenkomst. Je bent niet dubbel verzekerd als je beide verzekeringen hebt afgesloten. Ze verschillen in een aantal opzichten van elkaar. Wij leggen deze aan je uit.

Vakantiegeld gebruiken voor financiële zekerheid
Waar de één (een deel van) het jaarlijkse vakantiegeld daadwerkelijk gebruikt voor een vakantie, besteedt een ander het aan een grote aankoop zoals nieuwe elektronica. Steeds vaker wordt het geld ingezet voor meer financiële zekerheid. Wat doe jij met je vakantiegeld?

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor jou als ondernemer?
Ook een ondernemer krijgt aow, het basispensioen. Vaak is die uitkering niet genoeg om volledig in je levensonderhoud te voorzien als je met pensioen bent. Nu ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet toekomst pensioenen (Wtp) wijzigt er de komende jaren veel op het gebied van pensioenen.

Als je kind 18 wordt…
Ineens is het zover: je kind viert zijn 18e verjaardag. Hoera, weer een mijlpaal! Bij het bereiken van deze nieuwe fase horen ook nieuwe verantwoordelijkheden op financieel vlak. Wat moet je weten voor een goede financiële start van het volwassen leven van je kind?

Nieuw huis, nieuwe hypotheek?
Wist je dat je een (lage) hypotheekrente mogelijk mee kunt nemen als je een nieuwe woning koopt? Je hoeft namelijk niet altijd een nieuwe hypotheek af te sluiten als je verhuist. Met de meeneemregeling, ook wel bekend als verhuisregeling, neem je de huidige rente en de rentevaste periode van je lening mee naar je nieuwe woning.

Scheiden of uit elkaar? Zo helpt een adviseur je
Bij een scheiding moet je veel belangrijke beslissingen nemen voor je eigen toekomst op een keerpunt in je leven. Dan is het prettig om professionele hulp te krijgen van een adviseur die objectief naar jouw situatie kijkt. Iemand die met je meedenkt, de dingen voor je op een rijtje zet en je adviseert.

Scheiding gepland? Zo bereid je je voor op de financiële én fiscale gevolgen
Ga je uit elkaar dan heeft dat ook een hoop financiële en fiscale consequenties. Vooral wanneer je samen een eigen woning en kinderen hebt, brengt het behoorlijk wat uitzoekwerk met zich mee. Daar kun je wel wat professionele hulp bij gebruiken.

Wat je kunt doen voor een fijn pensioen
Je bent als ondernemer meestal zelf verantwoordelijk voor het aanvullen van jouw pensioen. We helpen je met tips om jouw pensioenpotje tijdig aan te vullen.

Welke verzekeringen heb je nodig na een scheiding?
Als je uit elkaar gaat, is dat heel vervelend. Naast dat er emoties spelen moet je ook nadenken over de praktische gevolgen van een scheiding. Neem nou je verzekeringen. Wij hebben de belangrijkste basisverzekeringen voor je op een rijtje gezet met de gevolgen daarvan als je uit elkaar gaat.

Afschaffing van de Fiscale Oudedagsreserve
De Fiscale Oudedagsreserve (FOR) is per 1 januari 2023 afgeschaft. Daarmee vervalt een mogelijkheid voor zzp’ers om fiscaal voordelig te sparen voor hun pensioen, zonder het bedrag meteen apart te hoeven zetten. Wat betekent dit in de praktijk?

Dit verandert er in 2023 voor jouw portemonnee
2023 is van start! En ook dit jaar merk je een aantal veranderingen in je portemonnee. Denk aan de verhoging van de zorgpremie, het prijsplafond op energie en de verhoging van het minimumloon. In dit artikel geven we je een update van de belangrijkste veranderingen.

Denk op tijd na over je pensioen
Het zal je maar gebeuren: je gaat met pensioen en je ziet je maandinkomsten ineens drastisch naar beneden gaan. Dit klinkt dramatisch, maar in de praktijk gebeurt het helaas vaak. Veel oudere werknemers hebben daardoor spijt dat ze niet eerder hebben nagedacht over hun pensioen. Ben jij goed voorbereid op je pensioen?

Bouw jij wel pensioen op?
Een groot deel van de Nederlandse werkenden heeft een inkomen uit arbeid, maar bouwt daarnaast geen pensioen op. Zo blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van data van het CBS uit 2020. Het gaat hier om zo’n 1,7 miljoen Nederlanders die niet inleggen in een pensioenfonds of een andere vorm van pensioensparen. Heb jij je pensioen goed geregeld?

Prinsjesdag 2022: wat verandert er in 2023?
Er werd dit jaar met veel verwachting uitgekeken naar de troonrede van de koning op Prinsjesdag. Welke veranderingen zou hij aankondigen? Met de torenhoge energieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de enorme inflatie was de druk op het kabinet dit jaar extra hoog. Met welke veranderingen moet je rekening houden komend jaar?

Weet jíj wat jouw werkgever heeft geregeld als je langdurig ziek bent?
Je hoort er de laatste tijd steeds meer over: fysieke en mentale risico’s die medewerkers lopen door het werk wat ze doen. Je zult om die reden maar langdurig uit de running zijn. Weet jíj wat jouw werkgever heeft geregeld om te voorkomen dat je in die situatie geen salaris meer hebt?

Jongeren zonder uitvaartverzekering: kostenpost voor nabestaanden
In het nieuws verschijnen regelmatig verdrietige berichten van bijvoorbeeld verkeersongelukken waarbij ook jongeren komen te overlijden. De dood klinkt, vooral voor jongeren, als iets wat ver van hen afstaat. Ze zijn er niet mee bezig en verwachten niet dat het hen overkomt. Veel jongeren hebben daarom geen uitvaartverzekering.

Veranderingen in je portemonnee vanaf juli 2022
Sinds vandaag zijn er enkele wettelijke wijzigingen doorgevoerd die invloed hebben op jouw portemonnee. We zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rij.

Duurzame voornemens? Zo krijgt je huis een beter energielabel
Een energielabel geeft inzicht in hoeveel energie je huis verbruikt. Valt jouw label tegen? Dan is het slim om je huis zuiniger te maken. Wij helpen je bij het kiezen van de beste maatregelen voor jouw huis.
Ontspannen de toekomst in?
Iedereen heeft baat bij grip op de eigen financiële huishouding. Hoe houd je je financiën op orde als je levenssituatie verandert? De Veldsink Financiële Foto geeft antwoord op deze vraag en een advies wat je kunt doen om jouw doelen te bereiken. Het brengt duidelijkheid, zekerheid en daarmee ook rust.

Er valt een inkomen weg: wat betekent dat voor je hypotheek?
Een huis gekocht op basis van twee salarissen? Weet dat daar een risico aan zit. Wat als een van jullie salarissen wegvalt door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? Of nog erger, als een van jullie komt te overlijden. Je kunt er nú al iets aan doen om ervoor te zorgen dat je op zo’n moment een vangnet hebt.

Hoe betaal je verstandig je studieschuld af?
“Je studententijd is de mooiste tijd van je leven”, is een vaak gehoorde uitspraak. Nu valt dit met corona nog te bezien, maar duur is het zéker. Zodra je klaar bent met studeren kan je zomaar met tienduizenden euro’s studieschuld opgezadeld zitten. Kun je je geld beter gebruiken om versneld af te lossen of ga je beleggen? Je lening afbetalen voor meer hypotheek of beter sparen voor je verhuiskosten? Wij zetten het voor je uiteen.

Wat zijn jóuw financiële goede voornemens?
Gelukkig 2022! Een nieuw jaar vraagt om nieuwe voornemens. Die kunnen uiteenlopen van meer bewegen tot een nieuwe taal leren en van stoppen met roken tot nu toch eindelijk eens die familiefoto’s inplakken. Maar heb je ook financiële goede voornemens?

Wat verandert er vanaf 2022 voor mij?
Zoals ieder jaar verandert er ook na de jaarwisseling 2021/2022 het een en ander in wetten en regelgeving. We zetten er een aantal voor je op een rijtje op het gebied van wonen, werken en inkomen.

Ik heb nog ergens een levensverzekering, maar waar?
Het komt vaker voor dan je denkt: mensen die op zoek zijn naar hun levensverzekering. Ze weten zeker dat ze ooit een polis hebben afgesloten, maar de papieren zijn zoekgeraakt, of de verzekeraar van destijds bestaat niet meer. Goed nieuws: er bestaat nu een zoekservice!

Plan je financiële nalatenschap
Naarmate je ouder wordt, kan het voordelig zijn om je financiële nalatenschap te plannen. Houd hierbij rekening met het huwelijksvermogensrecht, het schenkingsrecht en het erfrecht.

Trouwplannen? Zorg ervoor dat je deze zaken goed regelt
Jullie gaan trouwen! Naast het regelen van de grote dag, is het ook belangrijk de financiële veranderingen niet uit het oog te verliezen. Hier hebben wij een handige checklist voor samengesteld.

Scheiding: wat komt daar allemaal bij kijken?
Een scheiding is vervelend op persoonlijk vlak, maar zeker ook financieel. Gaan jullie uit elkaar, dan moet je een hoop regelen. Met deze zaken moet je allemaal rekening houden.

Samenwonen? Regel dit eerst!
Het is zover, jullie hebben besloten om samen te gaan wonen, gefeliciteerd! Deze nieuwe stap in jullie relatie is nogal een verandering in jullie leven en dan is het goed om een aantal dingen te gaan regelen. Hoe gaan jullie je gezamenlijke huishouden voeren?

Rechtsbijstand: wat als de verzekeraar niet gelooft in jouw zaak?
Veel van onze klanten hebben een rechtsbijstandverzekering. Jij misschien ook. Slim, want zo ben je verzekerd van juridische bijstand voor het geval je in een conflict verzeild raakt. Maar wat nou als de verzekeraar geen geloof heeft in de goede afloop van jouw zaak?

Met subsidie je huis verduurzamen
Wil je je woning isoleren, een warmtepomp of zonneboiler installeren, of je huis aansluiten op het warmtenet? Dan kun je subsidie krijgen. Wij vertellen je er meer over.

Waarom sluit je een compagnonsverzekering af?
Run je samen met een of meerdere compagnons een onderneming? Naast de dagelijkse leiding en taakverdeling onderling hebben jullie ook een gezamenlijk belang om de continuïteit en het voorbestaan van het bedrijf te bewaken. Zijn jullie goed voorbereid voor het geval een van de partners uitvalt door overlijden?

Hypotheekrenteaftrek daalt: hoe richt je je hypotheek hier het slimst op in?
De hypotheekrenteaftrek wordt in veel situaties afgebouwd. Ben je grootverdiener? Dan ontvang je mogelijk nóg minder aftrek. Misschien zijn er andere fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden voor handen? Goede reden om je eens vrijblijvend door ons te laten adviseren.

Veldsink Advies breidt haar netwerk uit met 60e local hero
Veldsink Advies, de intermediairtak van Veldsink Groep, versterkt met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 haar positie in Nederland door een meerderheidsbelang te nemen in Schinkel Adviesgroep BV te Oost-Souburg. Met deze overname telt Veldsink Advies nu 60 kantoren, verspreid over 11 provincies in Nederland.

Zo betaal je minder belasting in box 3
Het is leuk om vermogend te zijn, behalve op 1 januari. Dat is bij de Belastingdienst de peildatum voor het vermogen in box 3. Over het bedrag dat op dat moment in box 3 valt, betaal je vermogensbelasting. Veel mensen doen daarom eind december een aantal grote uitgaven om het bedrag zo laag mogelijk te houden.

Welke dekking past het beste bij jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Voor zelfstandig ondernemers is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) belangrijk. Juist daarom is het verstandig dat je vóór het afsluiten van deze verzekering goed uitzoekt welke dekking bij jou past. Zo verzeker je niet te weinig, maar ook niet te veel.

Verlies inkomen door corona: wat is jouw vangnet voor woonlasten?
Valt door corona ook joúw inkomen (gedeeltelijk) weg? Dan kan dit problemen geven. Je woonlasten lopen immers gewoon door en zijn vaak een aanzienlijk deel van je vaste lasten. Gelukkig zijn er ook een aantal vangnetten.

Overlijdensrisicoverzekering ook het overwegen waard voor huurders
Een overlijdensrisicoverzekering (orv) wordt vaak afgesloten bij de aankoop van een woning. Hypotheekverstrekkers stellen dit zelfs vaak verplicht. Maar ook als huurder loont het de moeite om je in dit product te verdiepen.

Onderhandelen over een huis moeilijk? Niet met deze tips!
Je hebt hét huis gezien dat voldoet aan (bijna) al je woonwensen. Hoe wordt dit huis van jou zonder dat je teveel betaalt? Zorg dat je goed de onderhandeling over de woning in gaat met onderstaande tips.

Je eigen vakantiehuisje kopen? Hier moet je op letten!
Door de coronacrisis is het huren van een ‘huisje’, al dan niet in een vakantiepark, erg in trek. Veel van die vakantiewoningen zijn eigendom van particulieren. Het kopen van een tweede woning heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Mocht jij ook overwegen iets te kopen en dat te gaan verhuren, dan moet je met een aantal zaken rekening houden.

Hoe voorkom je diefstal tijdens de vakantie?
Vakantiegangers worden regelmatig het slachtoffer van criminaliteit. Een goede reisverzekering (óók in Nederland) voorkomt dat jij met financiële schade blijft zitten, maar nog beter is het om diefstal geheel te voorkomen. Wij geven je graag tips om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken.

De voordelen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG? Dan is het verstandig om dit altijd te doen. Het geeft je namelijk meer zekerheid en levert ook nog eens rentevoordeel op. Wij vertellen je er meer over!

Jeannette Veldsink aan het woord: stilstaan bij wat écht belangrijk is
Wij vertellen je hoe wij als Veldsink Advies in deze tijd onze klanten tóch gewoon kunnen blijven helpen. Een interview met onze eigen directrice, Jeannette Veldsink, geeft inzicht.

Hoe is jouw nabestaandenpensioen geregeld?
Een partner verliezen is zwaar, of dat nu na een periode van ziekte is of volledig onverwacht. In die moeilijke periode wil je één ding niet: zorgen hebben over geld. Kijk daarom nu al goed naar hoe je elkaar achterlaat als een van jullie onverhoopt komt te overlijden.

Stookalarm voor rietgedekte woningen!
Univé raadt woningbezitters met een rieten dak sterk af om de komende dagen hun kachel of haard aan te steken gezien de weersomstandigheden.

Woning verhuren? Vertel het je verzekeraar!
Steeds meer mensen verhuren hun huis, bijvoorbeeld via Airbnb. Verhuur jij je woning ook weleens, meld het dan bij je verzekeraar. Dat voorkomt gedoe en kan veel geld schelen.

Coronavirus: biedt mijn reis- en annuleringsverzekering dekking?
Nu het coronavirus in Europa om zich heen grijpt en ook Nederland heeft bereikt, roept dit bij velen vragen op. Reden genoeg om antwoord te geven op de meest gestelde vragen die wij de laatste tijd hebben gekregen.

De dure decembermaand: hoe voorkom je de valkuil?
Het is december. Een feestmaand die in het teken staat van gezelligheid en samen zijn. Je familie en vrienden zien. En vaak geven we elkaar ook cadeaus. Soms geef je meer uit dan dat je vooraf in gedachte had. Voorkom die valkuil met deze tips!

Welke rente kies ik voor mijn hypotheek?
Zet je jouw rente vast voor een aantal jaar of kies je voor een variabele rente, die maandelijks wijzigt? Hier moet je op letten als je kiest voor een (nieuwe) rente.

Vier eindejaarstips voor je spaargeld
Voor je het weet, is het 2020. Hoog tijd om te onderzoeken of je jouw spaargeld handig kunt inzetten om fiscaal voordeel te behalen. Wij hebben vier tips voor je verzameld.

Je baan kwijt, en dan?
Het kan zomaar gebeuren. Een reorganisatie, geen contractverlenging, of misschien bedrijfseconomische redenen. Het gevolg blijft hetzelfde: je wordt ontslagen. Dat heeft veel invloed op je leven, en zeker ook op je financiële situatie. Hoe houd je grip op je geldzaken? We geven een aantal tips.

Sparen kost geld
Geld op een spaarrekening zetten was tot een paar jaar geleden een veilige keuze. Je kreeg er immers elk jaar een beetje rente bij. Maar dat beetje is inmiddels bijna niets geworden. Sparen kost eigenlijk geld.

Zo ben je andere woningkopers voor
Soms zie je een woning op Funda die helemaal aansluit bij jouw woonwensen. Maar als je dan de makelaar belt, blijkt dat andere geïnteresseerden je al voor waren. Een tegenvaller, aangezien je moet concurreren met andere mogelijke kopers. Hoe zorg je ervoor dat je snel kunt toeslaan, zodat jij juist diegene bovenaan de lijst bent?

Als starter op zoek naar een woning? Deze tips helpen je
Het is behoorlijk druk op de woningmarkt. Potentiële kopers verdringen zich rond te koop staande panden. Voor veel starters is het daardoor extra lastig het huis van hun dromen te kopen. Ze sluiten achter in de rij aan. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Met deze tips kom je als starter een heel eind.

Zo help je je kind aan een bijbaan
Als je kind 13 jaar of ouder is, mag hij of zij een bijbaantje hebben of met vakantiewerk beginnen. Is je kind van plan om tijdens vakanties of als bijbaan bij de camping, supermarkt of in een winkel te gaan werken? Bespreek dan deze dingen!

Phishing: Hoe herken je het en wat moet je doen?
Krijg je een e-mail van je bank om je gegevens te controleren? Of een telefoontje met een dezelfde vraag? Wees dan alert. Hier kan sprake zijn van phishing: een manier waarop criminelen jouw gegevens proberen te ontfutselen. Lees hieronder hoe je phishing herkent en wat je moet doen.

Pensioen opbouwen, wanneer moet ik beginnen?
Veel mensen krijgen het, maar weten eigenlijk niet precies wat het is. Pensioen, hoe zit dat nou precies? Kort gezegd is pensioen gewoon uitgesteld inkomen. In dit artikel leest u hoe een pensioen opbouwen werkt.

Hoe check je de kwaliteit van een nieuw huis?
Een nieuw huis kopen is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Zorg dat je goed voorbereid bent, zodat je er later geen spijt van krijgt! Een bezichtiging kan overrompelend zijn en daarom is het fijn om te weten waar je op moet letten. Wij hebben een checklist voor je gemaakt.

Ben jij er ook bij op de KVK Startersdag 2018?
Aanstaande zaterdag is de KVK Startersdag. Hier kunnen startende ondernemers netwerken en zichzelf laten informeren over alles wat bij een eigen onderneming komt kijken. Wij zijn ook bij de KVK Startersdag te vinden in Eindhoven. Ben jij er ook bij?

Hoe ziet jouw spaarrekening eruit? Doe de test!
Sparen is belangrijk. Voor de één is het makkelijker dan voor de ander. Maar hoe spaar jij eigenlijk en hoe ziet jouw spaarrekening eruit? Doe de test en weet direct welk spaartype jij bent!

Pensioenopbouw als zzp’er, wat zijn de mogelijkheden?
Als zzp'er moet je zelf actie ondernemen voor de pensioenopbouw. Dat gaat net iets anders dan dat je gewend bent bij een werkgever. Wij lichten de verschillende mogelijkheden toe en vertellen je hoe je de pensioenopbouw het beste kunt aanpakken.

Belangrijkste financiële gevolgen van Prinsjesdag op een rij
Afgelopen dinsdag was het weer Prinsjesdag en naast het mooie weer was er meer positief nieuws. De vijf belangrijkste financiële gevolgen die in de troonrede voorbij kwamen, voor u op een rij.

Starters op de woningmarkt onvoldoende op de hoogte van financiële risico’s
Op deze krappe woningmarkt worden starters gedwongen steeds meer eigen middelen aan te wenden bij een woningaankoop. Bovendien blijkt dat juist deze groep onvoldoende op de hoogte is van de financiële risico’s.

Alimentatie naar vijf jaar
VVD, D66 en PvdA hebben in de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend om de partneralimentatie te beperken tot maximaal 5 jaar. In dit artikel gaan we uitgebreider in op het onderwerp alimentatie.

Van beroep wisselen? Gefeliciteerd. Maar kom ook even met ons praten
Het is nog niet zo lang geleden dat iemand die van school kwam een beroep koos, bij een werkgever ging werken en tot aan zijn pensioen hetzelfde beroep bij dezelfde werkgever bleef uitoefenen.