Start je eigen onderneming naast je vaste baan

Gepubliceerd op 19 november 2018

Onderneming

Heb je ondernemersbloed en jeuken je handen om een eigen onderneming te starten? Als je huiverig bent om je vaste baan op te zeggen, dan is het ook mogelijk om naast je gewone werk, een parttime onderneming op te zetten. Je bent hierin zeker niet de enige. Het voordeel is dat je niet meteen in het diepe hoeft te springen en dat je altijd een basisinkomen genereert. Wij vertellen je meer!

Creëer tijd

Allereerst zal je werkgever achter jouw initiatief moeten gaan staan, dus informeer hem open en eerlijk over je plannen voor een eigen onderneming. Het is belangrijk dat hij je de ruimte geeft om je eigen plan te trekken en dat je er daarom ook voor kiest om bijvoorbeeld minder uren te gaan werken om tijd vrij te kunnen maken voor het opzetten van je onderneming.

Houd je aan je contract

Daarbij wil je natuurlijk ook niet tegen je contractafspraken ingaan, dus controleer goed of er iets in je contract staat over het aangaan van nevenactiviteiten. Mogelijk is er ook een concurrentie- of relatiebeding in opgenomen. Dit is zeker van belang als je een onderneming in dezelfde branche wilt gaan opstarten.

Als je werkgever akkoord is, kun je je in gaan schrijven in het Handelsregister van de KvK waarbij je ook aangemeld wordt bij de Belastingdienst. Je eigen onderneming kan van start.

Risico’s uitsluiten

Als je parttime in loondienst werkt, krijg je ook parttime doorbetaald als je ziek of arbeidsongeschikt wordt. Voor de uren die je aan je eigen onderneming besteedt, krijg je dan niets. Je kunt dit opvangen door het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), maar dat is geen wettelijke verplichting. Mocht je jezelf uiteindelijk toch volledig willen gaan richten op je eigen bedrijf, dan is een AOV wél sterk aan te raden!

Weet waar je als ondernemer aan toe bent!

Je zult ook andere verzekeringen in overweging moeten nemen die veel financiële risico’s uitsluiten. Deze liggen op het vlak van bedrijfsaansprakelijkheid, ongevallen en overlijden. Wij kunnen je daar alles over vertellen. Na enige tijd is je eigen bedrijf misschien zó succesvol geworden, dat je met een gerust hart je vaste baan op kunt zeggen om er vol voor te gaan! Wil je meer weten over wat je kunt doen om de risico’s van het ondernemen af te dekken? Maak dan een afspraak met jouw adviseur op de vestiging in de buurt.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Start je eigen onderneming naast je vaste baan
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden