Eerste hypotheekgesprek? Neem je ouders mee!

Gepubliceerd op 30 november 2018

Hypotheken

Het is zover: je wil afscheid nemen van het ouderlijk nest of huurwoning en gaat een eigen huis kopen. Een leuk, maar ook spannend moment, waar veel bij komt kijken. Zoals een eerste hypotheekgesprek met een hypotheekadviseur. Wie slim is, neemt zijn vader of moeder mee naar dit gesprek. Waarom? Vier redenen.

1. Hulp van een ervaringsdeskundige

Welke hypotheekvormen zijn er en welke past bij jou? Hoeveel kun je lenen en welke maandlasten horen daarbij? In een hypotheekgesprek bespreek je met een adviseur de mogelijkheden voor het kopen van een huis. Tijdens zo’n gesprek komt er veel nieuwe informatie op je af. Daarom is het fijn als er een ervaringsdeskundige meegaat, die zelf al eens een hypotheek afsloot. Zoals je vader of moeder. Zij kunnen de hypotheekadviseur vragen stellen waar je zelf niet aan denkt. Zo haal je meer uit je eerste hypotheekgesprek.

2. Twee of drie horen meer dan één

Lineaire hypotheek, overlijdensrisicoverzekering, doorlooptijd. De kans is groot dat je tijdens het gesprek allerlei nieuwe begrippen hoort. Natuurlijk geeft je hypotheekadviseur uitleg, maar met je vader of moeder naast je, hoef je niet alles zelf te onthouden. En mocht je iets niet helemaal hebben begrepen, dan kan je vader of moeder het later nog eens rustig uitleggen.

3. Je ouders kennen je

Weet je al hoe je droomhuis eruitziet? Wordt het een nieuwbouwwoning, waar je de meubels en keukenspulletjes alleen nog maar op de goede plek zet? Of koop je liever een sfeervolle jarendertig-woning, waar je nog flink aan moet klussen? Wat je plannen ook zijn, een eigen huis vraagt om een flinke investering. Je ouders kennen je wensen én financiële situatie. Zij kunnen daardoor met je meedenken en advies geven, zodat je de juiste keuze maakt.

4. Je krijgt mogelijk extra financiële steun

Tegenwoordig heb je eigen geld nodig voor het afsluiten van een hypotheek. Eigen spaargeld komt dan goed van pas. Maar ook als er niet veel geld op je spaarrekening staat zijn er mogelijkheden. Zo mogen je ouders bijvoorbeeld eenmalig een fors bedrag schenken. In 2018 kan deze belastingvrije schenking onder bepaalde voorwaarden oplopen tot wel € 100.800. Ook mogen je ouders geld lenen, of garant voor je staan.

Hypotheekgesprek

Het is goed om een hypotheekgesprek aan te vragen met een onafhankelijk adviseur. Zo weet je wat je opties zijn en kun je relevante vragen stellen. Bijvoorbeeld over hoe je met financiële steun je droomhuis betaalbaar maakt. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze onafhankelijke adviseurs bij jou in de buurt.

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Eerste hypotheekgesprek? Neem je ouders mee!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden