Vier redenen om éérst op hypotheekgesprek te gaan

Gepubliceerd op 21 november 2018

Hypotheken

Lekker gluren op huizenplatform Funda. Voor veel mensen is het een heerlijk tijdverdrijf. Maar als je serieus op zoek bent naar een koopwoning, plan dan eerst een gesprek met een hypotheekadviseur in vóórdat je naar huizen gaat kijken. Waarom? We geven vier redenen waarom je eerst beter een hypotheekgesprek kan aanvragen.

1. Je weet meteen of je dat droomhuis kunt betalen

Er zijn online allerlei tools waarmee je jouw hypotheek kunt berekenen. Maar deze berekeningen zijn slechts een schatting. Tijdens een hypotheekgesprek zal de hypotheekadviseur gebruik maken van een uitgebreide rekentool, waarmee hij of zij een veel preciezere berekening maakt. De adviseur houdt daarbij rekening met al je inkomsten en uitgaven. En weet alles van schenkingen door ouders of grootouders. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je maximale hypotheek is. En wat de maandlasten worden. Dan weet je meteen of je dat droomhuis kunt betalen.

2. Je kunt beter bepalen wat je wilt

Wordt het een onderhoudsvrij nieuwbouwhuis of toch die sfeervolle jarendertigwoning? Een gesprek met je hypotheekadviseur kan helpen om de juiste keuze te maken. Hij of zij praat je bij over alle (financiële) haken en ogen van nieuwbouw en bestaande bouw. Ook weet hij hoeveel geld je opzij moet zetten voor onderhoud aan je koopwoning. Als je weet wat de financiële gevolgen van jouw voorkeur zijn, kun je makkelijker zoeken naar een passende woning.

3. Je verliest geen kostbare tijd

Voordat je een bod op een huis kunt uitbrengen, moet je weten wat je maximaal kunt lenen. Helemaal als je op zoek bent naar een huis in populaire plaatsen, is het fijn om vooraf de maximumprijs te weten. Daar worden huizen namelijk steeds vaker bij inschrijving verkocht. Alle geïnteresseerden mogen dan tegelijk een bod insturen, waarna de verkopende partij beslist naar wie het huis gaat. Vaak is dat de hoogste bieder met de minste eisen. Ook bieders die geen hypotheek nodig hebben (zonder voorbehoud op financiering), hebben vaak voorrang. Het is dan goed om te weten wat je kunt lenen, zodat je geen kostbare tijd verliest. Dat voorkomt mogelijke teleurstellingen achteraf.

4. Met een hypotheekgesprek regel je de hypotheek sneller

Je hebt je droomhuis gevonden! Nu is het tijd om de hypotheek te regelen. Vaak moet dat snel gebeuren. Dan is het prettig als je de adviseur al kent. Dankzij het eerste hypotheekgesprek, heeft de adviseur minder voorwerk en kan hij -na het verzamelen van een aantal verplichte bewijsstukken- de hypotheekaanvraag sneller indienen. En zo heb jij sneller die felbegeerde sleutel in handen!

Onafhankelijk advies inwinnen met een hypotheekgesprek? Kom eens langs bij één van onze adviseurs bij jou in de buurt.

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Vier redenen om éérst op hypotheekgesprek te gaan
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden