Eerder stoppen met werken? Maak een financieel plan!

Gepubliceerd op 21 augustus 2019

Financiële zekerheid

Het is een vraag die met het stijgen van de AOW-leeftijd steeds vaker wordt gesteld: ‘Kan ik eerder stoppen met werken?’ Het antwoord is simpel: natuurlijk kan dat. Maar het kost wél geld. Een financieel plan is daarom geen overbodige luxe.

Als je eerder stopt met werken, bouw je minder lang pensioen op. Je uitkering is dus lager. Aan de andere kant gaat de periode dat je een pensioenuitkering krijgt, omhoog. Dat heeft ook gevolgen voor je maandelijkse uitkering. Je levert dus dubbel geld in. Hoeveel je minder opbouwt, verschilt per persoon. Zeker is wel dat je een pensioengat moet opvullen.

Spaargeld als pensioen

Als je AOW krijgt, betaal je minder belasting. Dat voordeel heb je nog niet als je eerder stopt met werken. Je pensioenuitkering wordt dan ook zwaarder belast. Als je genoeg spaargeld hebt, kan het daarom slim zijn om dat te gebruiken totdat je de AOW-leeftijd bereikt. Dat scheelt belasting.

De AOW-uitkering zelf kun je niet vervroegen. Stop je eerder met werken, dan heb je die periode dus nog geen AOW. Ook dat kun je met spaargeld opvangen. Er zijn ook mogelijkheden om vervroegd pensioen op te nemen, maar daar zitten haken en ogen aan. Reken alles dus goed door. Je kunt hierbij altijd vragen aan jouw adviseur om met je mee te denken en samen een financieel plan te maken.

Zonder overzicht kun je niet kiezen

Over eerder stoppen met werken moet je natuurlijk goed nadenken. Je moet weten wat je elke maand overhoudt als je stopt en hoeveel geld je extra moet sparen. Anders kun je geen goede keuze maken. Een financieel plan kan daarbij helpen.

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Wij vertellen je graag meer over wat financiële planning voor jou kan betekenen. Neem contact op met de adviseur bij jou in de buurt. Of kom even binnenlopen voor meer informatie.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Eerder stoppen met werken? Maak een financieel plan!
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ