Een AOV interessant voor jou?

Gepubliceerd op 23 augustus 2018

Onderneming

Steeds meer zzp’ers denken erover om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Dat blijkt uit onderzoek van zzp barometer onder 992 zzp’ers.
Vergeleken met 2017 overwegen 7,2 procent meer zzp’ers om zich te verzekeren tegen dit risico. Zzp’ers (met en zonder een AOV) zijn gemiddeld bereid om €144,32 te betalen voor een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. 

Bijna een kwart van de zelfstandigen overweegt in 2018 een AOV te sluiten. In 2017 was dat nog 17 procent. Slechts 38 procent van de zzp’ers beschikt daadwerkelijk over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Net zoveel als het percentage dat een rechtsbijstandverzekering heeft. Uit onderzoek blijkt dat zelfstandig ondernemers gemiddeld € 144,32 per maand willen betalen voor een AOV. Zzp’ers die momenteel al een AOV hebben, zijn bereid om gemiddeld € 231,80 per maand te betalen, terwijl zzp’ers die (nog) geen AOV hebben hier slechts €81,39 voor neer willen leggen.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering interessant? Veldsink zoekt het uit!

Als zelfstandig ondernemer krijg je in geval van arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van de overheid. Je bent zélf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is daarom een belangrijke verzekering om in overweging te nemen. Zo kom je in geval van ziekte of een ongeval niet zonder inkomen te zitten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden overzichtelijk in kaart te laten brengen zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Bron: zzp barometer

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Een AOV interessant voor jou?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden