Hoe voorkom je diefstal van je ski- of snowboard materiaal?

Gepubliceerd op 19 december 2018

Verzekeren

Das pech, ski’s weg! Het zou je maar overkomen: denk je zorgeloos op wintersportvakantie te gaan, wordt het skimateriaal gestolen. Natuurlijk is diefstal niet honderd procent uit te sluiten, maar je kunt de kans op diefstal wel minimaliseren. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat je ski’s of snowboard niet gestolen worden?

Diefstal op wintersport

Dat wintersport populair is blijkt wel. Onderzoek laat zien dat maar liefst 1.035.000 Nederlanders in het seizoen van 2017-2018 op wintersport gingen. Helaas kwamen er ook dat seizoen weer schademeldingen binnen van diefstal, van bijvoorbeeld ski’s of snowboards van vakantiegangers. Kijkend naar het aantal binnengekomen meldingen, zien we dat deze ten opzichte van eerdere jaren, relatief gelijk is gebleven.

Tips tegen ski-diefstal

Ook voor diefstal van je ski of snowboard uitrusting geldt: voorkomen is beter dan genezen. Om goed voorbereid op wintersport te gaan hebben we een aantal tips voor je:

 • Berg je skispullen in een afgesloten bagageruimte op in het hotel. Bijvoorbeeld in een berging of kluis.
 • Zet je ski’s tijdens de lunch op de piste niet als paar weg, maar apart. Of verwissel een ski met iemand anders waarmee je op wintersport bent.
 • Neem alle waardevolle spullen – ook de helm, handschoenen en mutsen – altijd mee.
 • Laat waardevolle spullen die je tijdens het skiën niet nodig hebt, zoals paspoort en rijbewijs, in een afgesloten kluis of koffer achter in het hotel.

Ski’s of snowboard toch gestolen?

Ondanks alle tips kan het toch voor komen dat je ski’s of je snowboard gestolen worden. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk aangifte doet bij de lokale politie, als je deze schade wilt claimen. Het is belangrijk dat je de bevestiging van je aangifte dan ook goed bewaard. Deze moet je namelijk kunnen voorleggen om je schade te kunnen claimen.

Verzeker je ski-uitrusting

Als je echt zorgeloos op wintersport vakantie wilt gaan, kun je ook je ski- of snowboard uitrusting verzekeren. Wil je meer weten over de mogelijkheden om je uitrusting te verzekeren? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak bij een vestiging in de buurt.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Hoe voorkom je diefstal van je ski- of snowboard materiaal?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden