Denk op tijd na over je pensioen

Gepubliceerd op 12 december 2022

De financiële foto

Het zal je maar gebeuren: je gaat met pensioen en je ziet je maandinkomsten ineens drastisch naar beneden gaan. Dit klinkt dramatisch, maar in de praktijk gebeurt het helaas vaak. Veel oudere werknemers hebben daardoor spijt dat ze niet eerder hebben nagedacht over hun pensioen. Ben jij goed voorbereid op je pensioen?

Uit recent onderzoek van Wijzer in geldzaken blijkt dat 80% van de Nederlanders bij de start van hun huidige baan andere arbeidsvoorwaarden belangrijker vond dan pensioen. Denk bijvoorbeeld aan vrije dagen, ouderschapsverlof of reiskostenvergoeding. Eenmaal de 55 gepasseerd heeft 1 op de 5 werknemers daar achteraf spijt van. En circa een derde van de 55-plussers vindt dat ze beter eerder hadden kunnen beginnen met zich verdiepen in de eigen pensioensituatie.

Verdiep je op tijd in je pensioen

Vaak is een scheiding, overlijden of arbeidsongeschiktheid een aanleiding om je te verdiepen in je pensioen. Maar dat is in veel gevallen te laat. Verdiep je daarom op tijd in je pensioen. Tot je veertigste zijn er zeker nog mogelijkheden om je pensioen te regelen. En ook als je ouder bent, zijn er manieren om aanvullend inkomen op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het inleggen in een lijfrente, extra aflossen op de eigen woning of het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Win hiervoor wel advies in bij je Veldsink adviseur.

Deel van de Nederlandse werkenden bouwt geen pensioen op

Eerder bleek ook al uit onderzoek dat een groot deel van de Nederlandse werkenden wel inkomen heeft uit arbeid, maar geen pensioen opbouwt. Het gaat hier om bijna 1,7 miljoen Nederlanders. Daarmee loop je het risico dat je na je pensionering in de financiële problemen kunt raken doordat je inkomen dan fors omlaag gaat. Het is dus belangrijk om inzicht te hebben in je financiën en je persoonlijke financiële toekomst. Dan krijg jij later geen spijt over je opgebouwde pensioen.

Bouw je nog geen pensioen op of wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn om aanvullend pensioen op te bouwen? Neem dan contact op met de pensioenadviseur bij jou in de buurt. Of laat een Veldsink Financiële Foto maken. Dan krijg je beter zicht op je huidige én toekomstige financiële situatie. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Denk op tijd na over je pensioen
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden