Cybercriminaliteit: Bescherm je privéleven, óók online

Gepubliceerd op 25 februari 2019

Verzekeren

Velen hebben ze wel eens aan de lijn gehad, de gebrekkig Engels sprekende Microsoft medewerkers. Ze komen met een urgent bericht dat je een aanpassing moet doen aan je computer en ze zullen je daar wel even mee helpen, dus als je even je gegevens doorgeeft… Deze bellers zijn intussen wel ontmaskerd, ook al maken ze toch nog altijd slachtoffers. Helaas zijn oplichters intussen een stuk gehaaider geworden en is het steeds moeilijker om de criminaliteit te herkennen.

In 2017 was 20% van de particulieren slachtoffer van cybercriminaliteit. Naar verwachting stijgt dit aantal evenredig mee met de hoeveelheid apparaten die we hebben aangesloten op internet en dat zijn er meer dan je denkt. Denk naast laptops, telefoons en tablets bijvoorbeeld ook aan je tv, slimme verlichting of bewakingscamera’s. De kans dat jij of je gezinsleden ongemerkt te maken krijgen met cybercriminaliteit is dus best aanzienlijk. En dat kan mogelijk grote gevolgen voor jullie privéleven hebben.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit?

Je kunt zelf al heel veel doen door bewust te zijn van het risico. Neem een oplettende houding aan bij berichten die je krijgt, telefonisch, via e-mail, Whatsapp en zelfs ook nog via brieven. Soms kan het veilig lijken maar dit is niet altijd het geval, zeker als je gesprekspartner persoonlijke en vertrouwelijke gegevens opvraagt.
Vertrouw dus niet alles wat je krijgt en bel desnoods de officiële instantie om te controleren of het bericht wel echt is. Zorg voor goede antivirus programma’s en bezoek geen dubieuze sites maar controleer eerst de URL. Deze sites lijken veelal op de officiële sites maar hebben vaak een miniem verschil in de URL. Zorg ook dat je (jonge) kinderen er bewust van zijn hoe ze tablets of telefoons goed kunnen gebruiken.

Cybercrime_code_criminaliteit

Bescherming door verzekering

Voor bedrijven bestaat het al enige tijd. Een verzekering die helpt bij het beperken van de gevolgen van een cyberaanval. Steeds meer ondernemingen erkennen het gevaar en sluiten ook steeds vaker een cyberverzekering af. Voor particulieren en hun gezin was dit nog niet eenvoudig. Tot nu toe.

CyberCare Polis nu beschikbaar voor gezinnen

Ben je onverhoopt slachtoffer geworden van cybercriminelen, dan heeft dat een enorme impact op je hele gezin. Net als bij een ‘normale’ inbraak, is de inbreuk op je persoonlijke leven groot en kan het gevoel van veiligheid helemaal weg zijn. Dan kan een cyberverzekering veel voor je betekenen.
De praktische hulp van ervaren security professionals kan veel zorgen wegnemen. Zij weten wat er moet gebeuren om de gevolgschade te beperken bij o.a. identiteitsfraude of gijzeling van je laptop. Zo helpen zij bijvoorbeeld bij het herstellen van computerbestanden of het regelen van een schadevergoeding.
De kosten van hulpverlening, onderzoek en herstel zijn verzekerd in een CyberCare Polis. Met een premie van circa € 15,00 per maand vergoedt de verzekering ook geleden schade, zoals het verlies van geld nadat je een nepfactuur hebt betaald. De dekking geldt wereldwijd, dus niet alleen thuis, maar ook op vakantie én voor je hele gezin.

Advies nodig?

Wil je weten wat de CyberCare Polis voor gezinnen precies inhoudt, neem dan snel contact op met een adviseur bij jou in de buurt.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Cybercriminaliteit: Bescherm je privéleven, óók online
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden