Besparen op je financiën: zo doe je dat

Gepubliceerd op 14 oktober 2020

Betalen en sparen

Het is misschien niet de fijnste klus, maar het loont de moeite om eens per jaar je financiën te bekijken. Misschien betaal je onnodig voor producten en diensten die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Geld waar je misschien net dat leuke jasje voor had kunnen kopen. Handig bijeffect van zo’n inventarisatie is dat je ook meteen scherp hebt hoe je financiën ervoor staan. Wij geven je een overzicht van verzekeringen waarop je wellicht zou kunnen besparen.

Autoverzekering

Je autoverzekering is een goede verzekering om regelmatig onder de loep te nemen. Is je auto inmiddels wat ouder, dan volstaat wellicht een ‘beperkt casco’-verzekering in plaats van een allriskdekking. Door de coronacrisis ben je waarschijnlijk minder kilometers gaan rijden. Ook dit kan van invloed zijn op de premie. Gebruik je de auto helemaal niet, dan kan je ‘m zelfs tijdelijk schorsen.

Andere schadeverzekeringen

Ook je overige schadeverzekeringen lonen misschien de moeite. Wat te denken van de doorlopende reisverzekering met wereldwijde dekking? Die heb je, zolang je Europa niet uitgaat, helemaal niet nodig. En misschien kun je een aantal verzekeringen combineren in een pakket, zodat je voor een interessante pakketkorting in aanmerking komt.

Dubbel verzekerd

Tja, en als je toch bezig bent: laat je adviseur dan ook meteen even nagaan of je niet dubbel bent verzekerd. Dit komt met name voor bij pechhulp. En als je over een allrisk-inboedelverzekering beschikt, dan is een smartphoneverzekering wellicht overbodig. Controleer in dat geval even of je wel een buitenhuisdekking hebt!

Hypotheek

Betaal je nog een hoge rente? Misschien kun je je hypotheek oversluiten of de rente middelen. Bedenk wel dat er dan een boeterente in rekening gebracht kan worden, die hoger is naarmate de looptijd van je rentetermijn langer is. Een andere suggestie: misschien is de waarde van je huis wel flink gestegen. In dat geval ben je misschien geen renteopslag meer verschuldigd en volstaat een lagere hypotheekrente.

Overlijdensrisicoverzekering

Gestopt met roken? Dan kan de premie van je overlijdensrisicoverzekering (orv) omlaag omdat je in aanmerking komt voor de niet-rokerskorting. Je moet dan wel minimaal twee jaar gestopt zijn. Bovendien zijn de orv-premies de afgelopen jaren gedaald. In dat geval is het zo dat de afgelopen jaren de premie van veel orv’s is gedaald. Wellicht kan je ook jouw verzekering goedkoper afsluiten bij een andere aanbieder.

Zorgverzekering

Nog even en dan barsten de campagnes van zorgverzekeraars weer los. Het is een relatief dure verzekering dus zeker verstandig om hier goed naar te kijken. Er zijn feitelijk drie knoppen waar je aan kunt draaien: wel of geen aanvullend verzekeringspakket voor bijvoorbeeld fysiotherapie en tandarts, een normaal of hoog eigen risico en een online (budget)verzekering of niet. Onze zorgvergelijker, die in november live gaat, geeft je direct overzicht van zorgverzekeringen die passen bij je persoonlijke wensen.

Op ideeën gebracht?

Hebben we je op ideeën gebracht en wil je graag iets wijzigen? Aarzel dan niet om je Veldsink adviseur te vragen om met je mee te kijken. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en voorkom je dat je belangrijke dekkingen verliest. Wij zijn er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Besparen op je financiën: zo doe je dat
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden