Beschikt jouw pand al over energielabel A, B of C?

Gepubliceerd op 23 mei 2022

Duurzaam

Is jouw kantoorgebouw groter dan honderd vierkante meter? Dan moet je vanaf 1 januari 2023 minimaal beschikken over energielabel C. Heb je als eigenaar van het gebouw dat niet op orde, dan  kan het je een forse boete opleveren met in het ergste geval een sluiting van het pand als gevolg.

Geen energielabel? Dan nu actie ondernemen!

Heb je nog geen energielabel of een die te laag is, dan adviseren we je dringend om nu actie te ondernemen. Voor je het weet is het 2023 en als blijkt dat er aanpassingen nodig zijn, dan heb je materialen en mankracht nodig. In deze tijd weet iedereen dat daar een behoorlijk tekort aan is.

Het ligt uiteraard erg aan de staat van je kantoorgebouw wat je precies moet laten aanpassen. Sommige panden kunnen met redelijk eenvoudige maatregelen en zonder al te veel bouwkundige ingrepen energielabel C bereiken. Denk dan aan isolatie, slimme verlichting en zonnepanelen.

In vier stappen naar een energielabel C

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een vierstappenplan ontwikkeld voor bedrijven die nog geen C-label hebben. In het kort komt het hierop neer:

 • Vraag een advies aan. Een energieadviseur controleert het gebouw op een aantal kenmerken, signaleert verbetermogelijkheden en maakt een kostenplaatje. Geef daarbij aan dat je minimaal energielabel C wilt halen met de maatregelen (een energielabel B of A is uiteraard nóg beter).
 • Verken je financiële mogelijkheden. Er zijn verschillende Nederlandse maar ook Europese subsidies beschikbaar die je kunt aanvragen.
 • Uitvoeren van de maatregelen. Zorg dat je de maatregelen vóór 1 januari 2023 hebt uitgevoerd. Kies voor maatregelen die te combineren zijn met alle gangbare alternatieven voor aardgas.
 • Vastleggen. Heb je de maatregelen uitgevoerd, laat een energieadviseur dan het nieuwe label vaststellen en registreren.

Invloed op je zakelijke verzekeringen

Ga je bouwkundige ingrepen doen of laat je zonnepanelen plaatsen, dan kan dat van invloed zijn op je zakelijke verzekeringen. Licht ons daarom altijd in over je plannen. De aanleg van zonnepanelen betekent namelijk een wijziging van je risicosituatie. We kijken voor je na of er aanvullende (preventie)voorwaarden spelen en hoe de verzekeraar omgaat met schade. Neem daarvoor tijdig contact met ons op, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat ook je verzekeringen passen bij de nieuwe situatie. Onze oplossingen helpen je vooruit.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Beschikt jouw pand al over energielabel A, B of C?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden