Bent u RI&E-plichtig?

Gepubliceerd op 12 december 2017

Onderneming

Vrijwel iedere ondernemer met personeel is op grond van de Arbowet verplicht om een risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) te hebben. Hierin brengt u de risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid in het bedrijf in kaart, zodat wanneer nodig problemen gericht aangepakt kunnen worden. Met behulp van onderstaand stroomschema kunt u bepalen of ook ú volgens de Arbowet verplicht bent een RI&e uit te voeren.

Het belang van een RI&E

Het maken van de RI&E is voor ondernemers met personeel niet alleen een wettelijke verplichting. Het is meer dan dat. Door uw RI&E op orde én actueel te houden, voorkomt u teleurstellingen in geval van bijvoorbeeld brandschade of bedrijfsongevallen. Wanneer u als ondernemer géén actuele RI&E heeft, kan dat betekenen dat verzekeraars geen schade-uitkering verstrekken. Ook kan er een boete opgelegd worden.

Wij helpen u graag verder

Omdat wij het belangrijk vinden dat u als ondernemer kunt doen waar u goed in bent: ondernemen, biedt Veldsink het Veldsink Vitaalplan aan. In ons uniek aanbod bieden wij u een totaalpakket aan op het gebied van verzuimbegeleiding, ARBO, salarisadministratie en HR ondersteuning. Ook toetsen wij samen met u of ons aanbod aansluit op de arbeidsovereenkomsten en de CAO. Te denken valt aan de hoogte van de wettelijke loondoorbetaling, verplichte collectieve werknemersverzekeringen, maar ook de aanwezigheid van een Risico Inventaris & Evaluatie (RI&E).

Met andere woorden, wij nemen u alle zorgen uit handen, zodat u kunt ondernemen. Dit levert u tijd en meestal besparingen op!

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Bent u RI&E-plichtig?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden