Als starter op zoek naar een woning? Deze tips helpen je

Gepubliceerd op 18 oktober 2019

Financiële zekerheid

Het is behoorlijk druk op de woningmarkt. Potentiële kopers verdringen zich rond te koop staande panden. Voor veel starters is het daardoor extra lastig het huis van hun dromen te kopen. Ze sluiten achter in de rij aan. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Met deze tips kom je als starter een heel eind.

Tip 1: Denk aan de starterslening

Jouw financieel adviseur berekent het maximale bedrag dat je als starter kunt lenen om een huis te financieren. Maar in sommige gevallen is er voor starters nog een extra potje. Ruim 200 Nederlandse gemeenten bieden een starterslening aan. Starters kunnen zo nét dat beetje extra lenen om hun droomhuis te betalen. De eerste drie jaar betalen zij hierover geen extra maandlasten.

Tip 2: Neem energiebesparende maatregelen

Dubbel glas, zonnepanelen of extra isolatie: er zijn veel manieren om je huis te verduurzamen. Goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Bij meerdere geldverstrekkers is het namelijk mogelijk om onder bepaalde voorwaarden energiebesparende maatregelen via de hypotheek te financieren. Dat mag tot 106% van de woningwaarde. Laat je hierover wel eerst goed informeren door jouw financieel adviseur.

Tip 3: Zoek niet alleen in steden

Zowel in de stad als op het platteland is er momenteel veel vraag naar woningen, maar in de stad is het altijd net wat extremer – en dus duurder. Waarom niet buiten de stad wonen? Dat dacht het jonge stel Bas Kienhuis en Mylene Nyenhuis ook. Zij waren niet eens heel erg op zoek naar een woning, maar hoorden dat er een erg mooi exemplaar vrijkwam. Daar wilden ze graag wonen, maar als starter, was snel handelen was vereist.

Tip 4: Zoek een flexibele hypotheekverstrekker

Altijd fijn als iemand met je mee denkt. Bas en Mylene moesten snel bepalen of ze de woning wilden hebben, maar wisten nog niet hoeveel ze konden lenen. Daarom namen ze contact op met hun vaste adviseur. Bas: ‘We zijn al jaren klant bij Jos, onze vaste adviseur. Hij maakte – terwijl we belden – een grove schatting voor ons van het bedrag dat we konden lenen. Dat bleek voldoende voor een goed bod. We kregen nog een tegenbod, waarna ons tweede bod werd geaccepteerd!’

Bas en Mylene vonden als starters toch het huis van hun dromen, mede dankzij de hulp van hun flexibele adviseur. Wil je weten hoeveel jij kunt lenen? Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan bij de financieel adviseur bij jou in de buurt.

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Als starter op zoek naar een woning? Deze tips helpen je
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden