Categorieën
- Betalen en sparen85
- Branche5
- De financiële foto10
- Duurzaam13
- Financiële zekerheid65
- Fun1
- Hypotheken90
- Kinderen3
- LevenWonen4
- Lifestyle2
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers15
- Onderneming47
- Overig24
- Pensioen26
- Preventie18
- RegioBank51
- Reizen5
- Risico voorkomen3
- Risicopreventie17
- Sparen11
- Verzekeren33
- Verzekeringen88
- Wonen28
- Zakelijk55

Dit verandert er in 2023 voor jouw portemonnee
2023 is van start! En ook dit jaar merk je een aantal veranderingen in je portemonnee. Denk aan de verhoging van de zorgpremie, het prijsplafond op energie en de verhoging van het minimumloon. In dit artikel geven we je een update van de belangrijkste veranderingen.

Schade aan vloer, keuken of auto? Kies voor duurzaam herstel
Waarom zou je het hele aanrechtblad vervangen als er een barst in zit? Of zou je de hele vloer vervangen als er alleen waterschade is bij de verwarming? En is het echt nodig om de bumper helemaal over te spuiten bij die ene kras op je auto? Dat kan allemaal milieuvriendelijker door te kiezen voor deelreparatie.

Recreatiewoning in Nederland kopen? Zo financier je dat!
Ben je tijdens je vakantie op die heerlijke plek geweest en zou je daar eigenlijk wel vaker naartoe willen? Misschien kun je er wel een vakantiehuisje kopen. Droom je hiervan? Hoog tijd om je financiële mogelijkheden te onderzoeken.

Doen de rookmelders in je huis het wel?
Op 1 juli 2022 is de verplichting om op iedere woonverdieping rookmelders te plaatsen, ingegaan. Die verplichting is er niet voor niets. Het voorkomt veel slachtoffers mocht er onverhoopt brand uitbreken. Maar dan moeten de melders wel werken.

Steek energie in je huis en verduurzaam je woning
Wil je je recent gekochte koopwoning voorzien van energiebesparende maatregelen? Of wil je je huidige woning daarvoor gaan aanpassen? Met verduurzaming bespaar je geld, ontlast je het milieu en verhoog je je wooncomfort. Veldsink Advies helpt daarbij. Van de financiering tot aan het uitvoeren van de maatregelen.

Inbraakalarm verplicht? Schakel hem wel in!
Met bepaalde keurmerken of alarmsystemen krijg je bij veel verzekeraars korting op de premie van je inboedelverzekering. Soms stelt de verzekeraar zo’n alarm verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je een dure inboedel wilt verzekeren. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen en dat ook van je huisgenoten te vragen.

Heb jij al rookmelders in je huis? Binnenkort zijn ze verplicht!
Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Zo voorkomen we het aantal slachtoffers door woningbrand.

Wat verandert er vanaf 2022 voor mij?
Zoals ieder jaar verandert er ook na de jaarwisseling 2021/2022 het een en ander in wetten en regelgeving. We zetten er een aantal voor je op een rijtje op het gebied van wonen, werken en inkomen.

Stormschade: hoe ben je daartegen verzekerd?
Stormschade, hoe zit dat eigenlijk? Een boom die omwaait op jouw huis, schuur of auto. Een flinke lekkage of dakpannen die van je huis gewaaid zijn. Weet jij hoe je hiertegen bent verzekerd?

Het stookseizoen is weer begonnen – Tips om een schoorsteenbrand te voorkomen
Je leest het bijna nooit in de krant en het komt ook niet in het journaal, maar iedere winter vinden er gemiddeld maar liefst 2000 schoorsteenbranden plaats. Gelukkig vergoedt je opstalverzekering in de meeste gevallen de schade, tenzij je die had kunnen voorkomen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom zetten we een paar eenvoudige tips voor je op een rij om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Wel of geen aankoopmakelaar?
Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen? Wat doet een aankoopmakelaar? Bij het zoeken, bezichtigen en kopen van een koophuis komt er veel op je af. Een makelaar kan je ondersteunen bij alle stappen. Bekijk de voor- en nadelen en ontdek wat hij precies voor je kan betekenen. Zo kun je goed bepalen of je wel of geen aankoopmakelaar inschakelt.

Huis verbouwen? Vergeet deze zes dingen niet
Een nieuwe badkamer, ruimere keuken of baby op komst. Wat de reden van een verbouwing ook is, aan deze zes dingen moet je zeker denken.

Het hypotheekgesprek voorbereiden: 7 tips
Een eigen huis: de grootste uitgave van je leven. Logisch dat je wat hulp nodig hebt bij het regelen van de hypotheek. Een goede hypotheekadviseur helpt je de juiste keuzes te maken, zodat je prettig kunt wonen. Nu, en over dertig jaar. We geven je 7 tips voor een goede voorbereiding op het hypotheekadviesgesprek.

Overwaarde op je huis: hoe haal jíj geld uit je stenen?
Je woont al jaren in hetzelfde huis en ziet dat het in de loop van de tijd flink in waarde is gestegen. Heb je een (flinke) overwaarde op je woning dan kun je daar gebruik van maken om bijvoorbeeld je (pensioen)inkomen mee aan te vullen of om een verbouwing te financieren. Hoe haal je dat geld uit je stenen?

Waarom je met deze tips relaxt kunt verhuizen
Verhuizen staat in de top 3 meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. En je zal maar net op het punt te verhuizen… Nu zouden we je als tips mee kunnen geven dat je op tijd moet beginnen, een erkende verhuizer moet inschakelen en alvast een grote verkoop moet gaan starten van overbodige spullen.

Hoe kan familie je helpen bij het kopen van je droomhuis?
Voor steeds meer jongeren is het in deze tijd lastig om een huis te kopen. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters tot 35 jaar maakt gelukkig meer mogelijk, maar alle hulp bij de financiering is welkom. Naast een bancaire geldverstrekker kan ook je familie helpen om je droomhuis te bemachtigen. Hoe dat werkt? Er zijn verschillende opties mogelijk.

Koop jij je eerste huis? Houd dan hier rekening mee
Klaar voor het kopen van je eerste huis? Voordat je allerlei droomhuizen gaat bekijken, is het belangrijk om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Bovendien zijn er nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de sleutel van je eigen paleisje in ontvangst kunt nemen.

Is jouw huis goed beveiligd tegen inbraak?
Zeker in de winter met de donkere dagen is het extra belangrijk om goed na te denken over de beveiliging van je huis. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers die snel genoeg in de gaten hebben of je wel of niet thuis bent. Ze slaan hun slag zonder al te veel voorbereiding. Wat kun je zélf doen om inbraak te voorkomen?

Een huis in aanbouw: hoe beveilig je dat?
Zowel tijdens de bouw als net na de oplevering van je nieuwbouwhuis, is je huis nog niet optimaal beveiligd. Je woont er immers nog niet en zeker in nieuwe wijken zitten de buren vaak in dezelfde situatie. Hoe zorg je er dan toch voor dat je huis niet ten prooi valt aan dieven die je cv-ketel of net geïnstalleerde keuken meenemen?

Heb jij al een koolmonoxidemelder?
Uit een representatieve steekproef onder duizend Nederlanders, blijkt dat slechts 25 procent van de huishoudens in Nederland een koolmonoxidemelder in huis heeft en weet 72% niet waar je een CO-melder, zoals het apparaat ook wel wordt genoemd, moet plaatsen. Waarom is het toch zeer belangrijk dat je er een hebt en ‘m op de juiste plaats(en) bevestigt? Wij leggen het uit.

Checklist huis bezichtigen
Hoe ga je gericht op zoek naar je droomhuis en zorg je dat je een huis koopt waar je geen spijt van krijgt? Zet dan eerst eens je woonwensen op een rij. Waar moet het huis (minimaal) aan voldoen, in welke omgeving wil je wonen, hoe duur mag het huis zijn en hoe hoog de hypotheek? Een huis bezichtigen met een checklist helpt!

Wat betekenen de nieuwe regels rondom hypotheken voor jou?
Tijdens Prinsjesdag op 15 september jl. heeft het kabinet nieuwe plannen bekendgemaakt op het gebied van hypotheken die in 2021 moeten gaan gelden. Voor de meeste mensen is het nogal veel informatie en vaak ook onduidelijk wat het concreet betekent. Daarom nemen wij je graag kort mee door de belangrijkste voorgestelde wijzigingen.

Welke verbouwingen verhogen de waarde van je huis?
Heb je een koophuis? Dan kan een verbouwing interessant zijn. Met slimme ingrepen kun je de waarde van je huis flink verhogen. Maar hoe kun je je huis nu het meest in waarde laten stijgen?

Waarom je dit jaar nog een energielabel aan moet vragen
Een energielabel geeft informatie over de energieprestatie van je woning. Alle woningen in Nederland hebben er een. Dit is in veel gevallen nog een voorlopig label. Wij raden je aan om deze nog vóór 31 december om te zetten in een definitief label. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Onderhandelen over een huis moeilijk? Niet met deze tips!
Je hebt hét huis gezien dat voldoet aan (bijna) al je woonwensen. Hoe wordt dit huis van jou zonder dat je teveel betaalt? Zorg dat je goed de onderhandeling over de woning in gaat met onderstaande tips.

Verbouwen of verhuizen? Zo maak je de goede keuze.
De keuken is gedateerd en je komt ruimte tekort. Wat nu? Tijd om te verhuizen, of is verbouwen ook een optie? Wij hebben een test voor je opgezet. Zo weet je meteen wat voor jouw situatie de juiste keuze is.

Bouwkundige keuring: een goede investering?
Je wilt een huis kopen en hebt dé ideale woning gezien. Het liefst zet je meteen je handtekening. Maar hoe weet je of je geen huis koopt met gebreken of bouwfouten? Hiervoor kun je een bouwkundige keuring laten doen. Dit kun je opnemen als ontbindende voorwaarde in het koopcontract en gebruiken in je onderhandeling.

Hoe verzeker je je tegen waterschade?
Een forse regenbui: we hebben het de laatste maanden helaas al een paar keer meegemaakt. Door de klimaatveranderingen zullen de buien helaas alleen maar heftiger en frequenter optreden. Ook de overlast die daarmee gepaard gaat, zal naar verwachting toenemen. Waterschade in huis of aan je auto kan grote impact hebben, maar hoe ben je hier eigenlijk voor verzekerd? En wat kan je het beste doen om het te voorkomen?