Categorieën
- Betalen en sparen86
- Branche5
- De financiële foto13
- Duurzaam16
- Financiële zekerheid74
- Fun1
- Hypotheken99
- Kinderen4
- LevenWonen4
- Lifestyle3
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers15
- Onderneming57
- Overig25
- Pensioen30
- Preventie18
- RegioBank50
- Reizen7
- Risico voorkomen3
- Risicopreventie18
- Sparen12
- Verzekeren37
- Verzekeringen105
- Wonen38
- Zakelijk66

Is er in jouw onderneming genoeg aandacht voor online veilig gedrag?
Zowel veel mkb-bedrijven als ook zzp’ers lopen het grootste risico om slachtoffer te worden van cybercriminelen. Toch neemt ongeveer 24% van de kleine bedrijven geen enkele actie om online veilig gedrag te stimuleren of spreekt medewerkers erop aan. Waarom eigenlijk niet?

Prinsjesdag 2023: wat verandert er in 2024?
Op 19 september presenteerde Koning Willem-Alexander de begroting en (belasting)plannen voor komend jaar. Door de val van het kabinet kunnen sommige maatregelen later of helemaal niet doorgaan. Welke veranderingen kun je verwachten en welke gevolgen heeft dat voor jou?

Goed voorbereid jouw nieuwe thuis vinden
Heb je plannen om een huis te kopen? Bezoek dan de NVM Open Huizen Dag. Tijdens deze dag kun je meerdere huizen op dezelfde dag bezichtigen, waarbij de huiseigenaar zelf een rondleiding geeft. Op 30 september, tussen 11:00 en 15:00 uur, wandel je zonder afspraak en geheel vrijblijvend binnen bij deelnemende woningen.

Voorkom fraude: bescherm jezelf ook online
Cybercriminaliteit is tegenwoordig steeds moeilijker te herkennen. Hoe bescherm je jezelf en je naasten tegen online criminaliteit?

Wat doe je met een vrijkomende lijfrente?
Met een lijfrenteverzekering spaar je een aanvulling op je inkomen voor later bij elkaar. Als de polis de einddatum nadert, kun je kiezen wat je met het vrijkomende geld gaat doen. Dat is een goed moment om na te gaan hoe je er financieel voorstaat.

Past een zakelijke financiering bij jouw onderneming?
Om jouw ambities als ondernemer te realiseren, kan het soms helpen om een zakelijke lening af te sluiten. Met een zakelijke financiering komt er vermogen vrij om bijvoorbeeld jouw onderneming te laten groeien, te investeren of om betaaltermijnen te overbruggen.

De noodzaak van een milieuschadeverzekering
Het aantal zonnepanelen in Nederland neemt in razend tempo toe. Het risico op schade door brand aan zonnepanelen neemt daardoor ook toe. Bijvoorbeeld als bij brand de restdelen op een ander terrein terechtkomen. Kun je je hiertegen verzekeren?

Eigen baas. Pensioen geregeld?
Voor werknemers in loondienst is het belangrijk nieuws: het nieuwe pensioenstelsel is ingegaan. De nieuwe pensioenwet heeft echter niet alleen gevolgen voor werkenden, maar ook voor zzp’ers. Weet jij als zelfstandig ondernemer wat dit voor jou betekent?

Pensioen. Afwachten of vooruitzien?
De regels voor pensioen werkten jarenlang goed, maar dat was aan het veranderen. Daarom hebben de vakbonden, de werkgevers en de overheid samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Want iedereen in Nederland heeft recht op een goed pensioen, ook de generaties na ons.

Eerder stoppen met werken. Kan dat?
De vraag: ‘Kan ik eerder stoppen met werken?’ wordt steeds vaker gesteld. Tot je AOW-leeftijd doorwerken is geen verplichting. Je mag met pensioen wanneer jij wilt. Of dat ook kán, is afhankelijk van je financiële situatie. Met het juiste inzicht en een financieel plan gericht op jouw situatie, bepaal je zelf wat jouw ideale pensioenleeftijd is.

Eigen baas. Wat als je arbeidsongeschikt raakt?
Als je eigen baas bent, ben je niet automatisch verzekerd voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Het kabinet wil ondernemers verplichten om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) af te sluiten. De verwachting is dat deze op zijn vroegst in 2027 wordt ingevoerd.

Je hebt extra geld: is aflossen op de hypotheek de beste keuze?
Je hebt een dusdanig bedrag tot je beschikking dat het zonde is om dat op een spaarrekening te laten staan. Je wilt er iets mee doen. Heb je een eigen huis, dan denk je al snel aan (extra) aflossen op de hypotheek. Zo gaan de maandlasten omlaag en dat is fijn. Toch? Maar is aflossen wel de meest verstandige keuze?

Hoe bescherm jij je tegen arbeidsongeschiktheid?
Ondernemers maken niet automatisch aanspraak op een wettelijke uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt raken, valt het inkomen voor 100% weg. Om te voorkomen dat je hierdoor in de problemen komt, is het verstandig om preventief op zoek te gaan naar vervangend inkomen. Dit kan op verschillende manieren.

In het ergste geval. Wat laat je na?
Onze nabestaanden zonder financiële zorgen achterlaten. Bij veel mensen blijft het vaak bij deze wens. We denken niet graag aan de dood. Erover praten en actie ondernemen gebeurt dan ook te weinig. Een gemiste kans, want het geeft rust als je zaken vooraf goed regelt.

Als samen alleen wordt: de erfenis
Het verliezen van je partner is een heftige gebeurtenis. In zo’n moeilijke tijd wil je niet dat er bij de nabestaanden zorgen zijn over financiële zaken. Ook al vind je het misschien niet het leukste onderwerp om mee bezig te zijn: het is belangrijk om te weten hoe jij of je partner achterblijft als één van jullie overlijdt. Denk daarom na over elkaars erfenis en leg dit vast in een testament.

Gevolgen pensioenstelsel als je al met pensioen bent
Op 1 juli zijn de nieuwe regels voor pensioen ingegaan. Dit heeft niet alleen gevolgen voor werkenden, maar ook voor gepensioneerden. Weet jij als gepensioneerde al wat er voor jou gaat veranderen?

Welke verzekeringen heb je nodig bij een eigen huis?
Het kopen van een huis is een bijzonder moment in je leven. Je bent huiseigenaar! Of je nu je eerste huis koopt, of dat je een vervolgstap maakt om groter of kleiner te gaan wonen: je hebt een hoop te regelen. Ook je verzekeringen veranderen. Welke heb je nodig voor je eigen huis?

Spullen in je tuin: hoe zijn die verzekerd?
Veel tuinen hebben de uitstraling van een luxe woonkamer. Een design loungeset met comfortabele kussens, een duur barbecue-ei of misschien wel een terrasheater dragen bij aan een heerlijk buitenleven. Die wil en kún je niet iedere avond naar binnenhalen om te voorkomen dat ze gestolen worden of dat ze door een hagelbui beschadigd raken. Hoe zijn deze spullen eigenlijk verzekerd?

Bedrijfspand kopen: is dat verstandig?
Kleine bedrijven hebben moeite om een geschikt bedrijfspand in de buurt te vinden. Dat blijkt uit een onderzoek van de RegioBank. Ondernemers oriënteren zich vooral op een huurpand. Is kopen een verstandig alternatief?

Jouw manier van leven bepaalt hoe je je verzekert
Onze samenleving verandert continu en dat heeft mogelijk ook invloed op jouw manier van leven. Heb je in coronatijd je schuur omgebouwd tot kantoor met dure apparatuur? Misschien vang je vluchtelingen uit Oekraïne op? Deze veranderende vormen van werken en leven hebben ook invloed op je verzekeringen.

Waarom een ORV én een uitvaartverzekering?
Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering hebben allebei te maken met het overlijden van de verzekeringnemer. Dat is dan ook ongeveer de enige overeenkomst. Je bent niet dubbel verzekerd als je beide verzekeringen hebt afgesloten. Ze verschillen in een aantal opzichten van elkaar. Wij leggen deze aan je uit.

Verzekeren tegen cybercrime: verstandig!
In een tijd waarin mensen vaker thuiswerken, zien criminelen hun kans schoon om zich schuldig te maken aan cybercrime. Vooral mkb-ondernemers zijn vaak het doelwit. Voor de kosten van een cyberaanval draai je zelf op. Het afsluiten van een cybercrimeverzekering is daarom het overwegen waard. Maar wanneer is het nu wel of niet verstandig?

Wat betekent private lease voor je hypotheek?
Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een auto te leasen. Private lease is in veel gevallen goedkoper dan het kopen van een (nieuwe) auto. Je rijdt voor een vast bedrag per maand een auto en betaalt alleen voor de brandstof en eventuele boetes of niet verhaalbare schades. Wist je dat het private leasen van een auto gevolgen heeft voor je hypotheek?

Op vakantie: zo maak je jouw huis inbraakproof
Bijna op vakantie? Denk bij de voorbereidingen ook aan het minimaliseren van het risico dat er ingebroken wordt als jij weg bent. Met deze voorzorgsmaatregelen kun je met een gerust gevoel genieten van je welverdiende vakantie.

Vakantiegeld gebruiken voor financiële zekerheid
Waar de één (een deel van) het jaarlijkse vakantiegeld daadwerkelijk gebruikt voor een vakantie, besteedt een ander het aan een grote aankoop zoals nieuwe elektronica. Steeds vaker wordt het geld ingezet voor meer financiële zekerheid. Wat doe jij met je vakantiegeld?

Een eigen huis binnen handbereik?
De huizenprijzen dalen, er is meer aanbod, maar de hypotheekrente is ook gestegen. Is dit het ideale moment om jouw eerste eigen huis te kopen? Weet dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt om jouw woondroom te realiseren. Met persoonlijk financieel advies begin jij goed voorbereid aan dit avontuur.

De fiscale gevolgen bij het kopen of verkopen van je huis
Heb je een huis gekocht of verkocht? Of heb je een hypotheek afgesloten, verhoogd of overgesloten? Dit heeft gevolgen voor je belastingaangifte. Misschien zijn in jouw geval bepaalde kosten aftrekbaar en doe je er goed aan om je voorlopige aanslag aan te passen. Weet jij wat de fiscale gevolgen zijn als je een huis koopt of verkoopt?

Is jouw smartphone onderweg wel verzekerd?
Smartphones, tablets, laptops en camera’s; ze zijn niet meer weg te denken uit onze mobiele, online samenleving. Maar is jouw smartphone of laptop wel verzekerd als er onderweg of op locatie iets mee gebeurt? Laat je niet verrassen, maar check op tijd je dekking!

Hoe stop je als zzp’er met je ondernemerschap?
Ben je zzp’er en run je een eigen bedrijf? Er komt een moment dat je stopt met je eenmanszaak. Misschien ga je met pensioen of heb je besloten om in loondienst te gaan werken. Of liggen er financiële of gezondheidsredenen aan ten grondslag? Het maakt niet uit wat jouw reden is, als je stopt met ondernemen zul je het een en ander goed moeten afwikkelen. Wat moet je zeker niet vergeten?

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor jou als ondernemer?
Ook een ondernemer krijgt aow, het basispensioen. Vaak is die uitkering niet genoeg om volledig in je levensonderhoud te voorzien als je met pensioen bent. Nu ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet toekomst pensioenen (Wtp) wijzigt er de komende jaren veel op het gebied van pensioenen.

Ben jij goed verzekerd voor zakelijke risico’s?
Als ondernemer doe je er alles aan om de continuïteit en het voortbestaan van het bedrijf te bewaken. Toch loop je risico’s die dit negatief kunnen beïnvloeden. Er zijn verschillende zakelijke verzekeringen die je (financieel) ondersteunen na een ongeluk of schade, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt.

Cybercrime in het mkb – een reëel gevaar
Cybercrime is een serieus bedrijfsrisico, bijna alle mkb-ondernemingen komen er een keer mee in aanraking. Wat kun je als mkb’er zelf doen aan preventie en beveiliging om de kans op cybercriminaliteit te verkleinen? Wij helpen je met preventietips.

Als je kind 18 wordt…
Ineens is het zover: je kind viert zijn 18e verjaardag. Hoera, weer een mijlpaal! Bij het bereiken van deze nieuwe fase horen ook nieuwe verantwoordelijkheden op financieel vlak. Wat moet je weten voor een goede financiële start van het volwassen leven van je kind?

Voorkom piekeren tijdens je pensioen
Door het nieuwe pensioenstelsel wijzigt er de komende jaren veel op het gebied van pensioenen. Het wordt persoonlijker, transparanter en toekomstbestendiger. Ben jij al goed voorbereid op je pensioen?

Mag je kind in jouw auto rijden?
Als jouw zoon of dochter zijn of haar rijbewijs heeft gehaald, is het natuurlijk tijd om autokilometers te gaan maken. Niet iedereen kan zich meteen een eigen auto veroorloven, dus dan mag jij je sleutels overhandigen. Weet jij of je jouw kind in jouw auto mag laten rijden? En welke gevolgen dit mogelijk heeft voor je autoverzekering?

Welke droom heb jij voor je huis?
Je wil graag wonen op een plek die helemaal bij je past. Je hebt een beeld in je hoofd van jouw ideale woonsituatie. Dat is voor iedereen weer anders en soms is je huidige huis het nog nét niet. Je kunt het wel helemaal eigen maken met bepaalde keuzes. Ga je verbouwen, verduurzamen of verhuizen? Of misschien wel alle drie? Wat jouw droom ook is, met financieel advies op maat komt die droom dichterbij dan je denkt.

Hoe verzeker je zonnepanelen?
Steeds meer mensen laten zonnepanelen installeren om op die manier een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ook spelen natuurlijk de hoge energiekosten een rol om op deze manier je eigen stroom op te wekken. Het is wel een investering maar binnen 6 à 7 jaar heb je het vaak terugverdiend. Maar zijn zonnepanelen automatisch verzekerd? Of moet je de installatie melden bij je verzekeraar?

Nieuw huis, nieuwe hypotheek?
Wist je dat je een (lage) hypotheekrente mogelijk mee kunt nemen als je een nieuwe woning koopt? Je hoeft namelijk niet altijd een nieuwe hypotheek af te sluiten als je verhuist. Met de meeneemregeling, ook wel bekend als verhuisregeling, neem je de huidige rente en de rentevaste periode van je lening mee naar je nieuwe woning.

Scheiden of uit elkaar? Zo helpt een adviseur je
Bij een scheiding moet je veel belangrijke beslissingen nemen voor je eigen toekomst op een keerpunt in je leven. Dan is het prettig om professionele hulp te krijgen van een adviseur die objectief naar jouw situatie kijkt. Iemand die met je meedenkt, de dingen voor je op een rijtje zet en je adviseert.

Heb jij je belastingaangifte over 2022 al gedaan?
De deadline voor je belastingaangifte over 2022 komt in zicht. Misschien heb je het voor je uitgeschoven, maar deze moet vóór 1 mei ingediend zijn. Hoe pak je de aangifte snel en efficiënt aan?

Scheiding gepland? Zo bereid je je voor op de financiële én fiscale gevolgen
Ga je uit elkaar dan heeft dat ook een hoop financiële en fiscale consequenties. Vooral wanneer je samen een eigen woning en kinderen hebt, brengt het behoorlijk wat uitzoekwerk met zich mee. Daar kun je wel wat professionele hulp bij gebruiken.

Wat je kunt doen voor een fijn pensioen
Je bent als ondernemer meestal zelf verantwoordelijk voor het aanvullen van jouw pensioen. We helpen je met tips om jouw pensioenpotje tijdig aan te vullen.

Financieel advies gericht op jouw bedrijf. Daar kun je op rekenen.
De huidige economische tijd is een hele spannende. De inflatie en stijgende prijzen laten veel mensen voor financiële uitdagingen staan. Juist in zo’n onzekere tijd is er bij consumenten, maar zeker ook bij ondernemers behoefte aan financiële zekerheid. Een eerste stap is het krijgen van inzicht in en grip krijgen op de financiële situatie van je bedrijf.

Op vakantie: wanneer mag je een reis annuleren?
Met de zomervakantie in zicht plannen veel mensen weer hun vakantie. Daarbij sluiten de meesten naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af. Deze kunnen je veel financieel leed besparen, mocht je er onverhoopt gebruik van moeten maken. Weet jij in welke gevallen je aanspraak kunt maken op je annuleringsverzekering? Wij vertellen het je.

Is jouw bedrijf wel goed verzekerd bij brand?
Als ondernemer wil je graag ondernemen en je geen zorgen maken over het voortbestaan van je onderneming doordat de verzekeringen niet goed afgestemd zijn op de risico’s die je loopt, bijvoorbeeld bij brand. Hoe bepaal je wat je moet verzekeren? Met een taxatie krijg je een duidelijk beeld van de waarde van jouw pand en inventaris en kun je zorgen voor een passende verzekering. Heb jij jouw bedrijf goed verzekerd?

Binnenkort op vakantie? Check je reisverzekering!
Je hebt veel tijd gestoken in het uitzoeken van een mooie vakantie. Besteed je ook wat voorbereidingstijd aan het checken van je reis- en annuleringsverzekering? Als jouw vakantie onverwachts niet door kan gaan, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over het financiële stuk. Waar let je op bij het kiezen van een reisverzekering?

Iets veranderd in je (gezins)situatie? Geef het aan ons door!
Je staat er vaak niet bij stil, maar door de jaren heen verandert er vaak van alles in je leven. Zo kun je bijvoorbeeld een ander huis hebben gekocht, of wil je je huidige woning juist verduurzamen of verbouwen? Of zit je in de vervelende situatie dat je gaat scheiden? Dit heeft allemaal invloed op je financiële zaken. Het is daarom belangrijk om deze wijzigingen aan ons door te geven.

Overwaarde op je huis? Zo zet je die in
Veel huizenbezitters hebben overwaarde op hun huis, dus jij mogelijk ook. Maar wist je dat verkopen niet altijd nodig is om de overwaarde op je huis te benutten? Zet de overwaarde bijvoorbeeld in voor een verbouwing of de verduurzaming van je huis of als aanvulling op je pensioen.

Welke verzekeringen heb je nodig na een scheiding?
Als je uit elkaar gaat, is dat heel vervelend. Naast dat er emoties spelen moet je ook nadenken over de praktische gevolgen van een scheiding. Neem nou je verzekeringen. Wij hebben de belangrijkste basisverzekeringen voor je op een rijtje gezet met de gevolgen daarvan als je uit elkaar gaat.

Draag jij al een helm op de scooter?
Een snorscooter was voor velen een fijn vervoermiddel, onder andere omdat je daar geen helm bij nodig had. En je haar bleef goed zitten. Dat is nu verleden tijd. Sinds 1 januari 2023 geldt er namelijk ook voor deze scooterrijders een helmplicht. Dat geldt ook voor degene die bij jou achterop zit. Draag jij al een goedgekeurde helm?

Hoge premie vermijden? Blijf schadevrij rijden!
Of je nu in een nieuwe Tesla rijdt of een 15 jaar oude diesel: iedereen verzekert zijn auto. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je ontvangt op de premie van je autoverzekering. Het is heel vervelend als je schade moet claimen, zeker als de oorzaak niet bij jou ligt.

Deze 6 subsidies helpen jou om te verduurzamen
Je kunt als woningbezitter bijna niet meer om verduurzamen heen. De hoge energiekosten helpen mee in de beslissing om er nú werk van te maken. Maar hoe ga je dat financieren? Met deze 6 subsidies geeft de overheid je een extra zetje in de rug om met verduurzamen aan de slag te gaan.

Geef koolmonoxide geen kans
Sinds juli 2022 zijn rookmelders in huis wettelijk verplicht, maar dat geldt niet voor koolmonoxidemelders. Toch is het verstandig om ze in huis te halen. Koolmonoxide (CO) ruik je niet maar het inademen ervan kan zeer ernstige gevolgen hebben. Het CO-gas is een ware sluipmoordenaar. Geef CO geen kans en hang melders op de juiste plekken in huis.

Doe zonder zorgen mee aan de carnavalsoptocht
Als in februari carnaval losbarst, hebben de echte liefhebbers al een hele voorbereiding achter de rug. Jij bent met je vrienden of je carnavalsvereniging misschien ook al druk met het bouwen aan de praalwagen voor de optocht. Heb je al nagedacht over de veiligheid van je wagen en welke verzekeringen je nodig hebt? We geven je een paar aandachtspunten om rekening mee te houden, zodat je zonder zorgen volop van carnaval kunt genieten.

Kan jouw bedrijfspand een zware sneeuwbui dragen?
Langdurige droogte, hevige regen, zware stormen of een flinke sneeuwbui. Klimaatverandering zorgt voor extremer weer. De winters worden zachter, maar de kans op buien waarbij extreem veel sneeuw valt in een korte tijd, neemt toe. Dit kan schade veroorzaken, bijvoorbeeld doordat daken instorten door de grote hoeveelheid sneeuw die erop ligt. Hoe kun je je daarop voorbereiden?

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 januari 2023
Sinds 1 januari 2023 hebben ondernemers te maken met nieuwe of veranderde regels en wetten. Zo zijn misleidende kortingen verboden en is de zelfstandigenaftrek fors lager. Ben jij op de hoogte? We geven je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Afschaffing van de Fiscale Oudedagsreserve
De Fiscale Oudedagsreserve (FOR) is per 1 januari 2023 afgeschaft. Daarmee vervalt een mogelijkheid voor zzp’ers om fiscaal voordelig te sparen voor hun pensioen, zonder het bedrag meteen apart te hoeven zetten. Wat betekent dit in de praktijk?

Zo ga je op wintersport met een fit en vertrouwd gevoel
Ga je op wintersport? Zorg je er voor dat je je lichaam goed voorbereidt op de inspanning van skiën of snowboarden? Tijdens een wintersportvakantie is de kans op een blessure of een ongeluk groter dan tijdens een minder actieve vakantie. En wat moet je doen als je een ongeluk krijgt? Heeft jouw reisverzekering de juiste wintersportdekking?

Winter! – Tips voor het winterseizoen
Het winterseizoen is begonnen. Zakt de temperatuur onder nul, dan brengt dat ook een aantal risico's met zich mee waar je rekening mee moet houden. Wij geven een aantal concrete tips voor als je bijvoorbeeld met de auto op pad gaat, of op wintersport.

Veranderingen bij familiebankleningen
Een van de wijzigingen die de overheid dit jaar heeft doorgevoerd, is de wijziging in box 3 van het belastingstelsel. Dit heeft ook gevolgen voor de familiebankconstructie. Heb jij een familiebanklening of familiehypotheek verstrekt aan je kind(eren) of andere familie? Lees dan even verder.

Dit verandert er in 2023 voor jouw portemonnee
2023 is van start! En ook dit jaar merk je een aantal veranderingen in je portemonnee. Denk aan de verhoging van de zorgpremie, het prijsplafond op energie en de verhoging van het minimumloon. In dit artikel geven we je een update van de belangrijkste veranderingen.

Schade door de (opgevoerde) elektrische fiets
Steeds meer mensen hebben een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd. Er worden tegenwoordig zelfs meer elektrische fietsen verkocht dan gewone fietsen. Je fietst er een stuk sneller mee. Een ongeluk kan daardoor ook sneller gebeuren. Hoe zit het met schade die je veroorzaakt met je elektrische fiets?

Denk op tijd na over je pensioen
Het zal je maar gebeuren: je gaat met pensioen en je ziet je maandinkomsten ineens drastisch naar beneden gaan. Dit klinkt dramatisch, maar in de praktijk gebeurt het helaas vaak. Veel oudere werknemers hebben daardoor spijt dat ze niet eerder hebben nagedacht over hun pensioen. Ben jij goed voorbereid op je pensioen?

Neem je zorgverzekering voor 2023 onder de loep
Het is november, dé maand waarin verzekeraars de zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend hebben gemaakt. In 2023 stijgen de premies van alle verzekeraars. Heb jij jouw nieuwe premie al bekeken? Misschien kun je ergens op besparen. Of kun je beter overstappen naar een andere verzekeraar. Wij geven je graag onze tips.

Kun je je huis kwijtraken als je de hypotheek niet meer betaalt?
Heb je een eigen huis, dan heb je waarschijnlijk ook een hypotheek afgesloten. Om deze lening te kunnen aflossen betaal je maandelijks een bepaald bedrag aan rente en aflossing. Maar wat gebeurt er als je de hypotheek niet meer kunt betalen? Bijvoorbeeld omdat je in financiële problemen bent gekomen. Kun je dan je huis kwijtraken?

Let op: de ‘jubelton’ gaat verdwijnen
Ben je in de gelukkige positie om je kind(eren) financieel te kunnen helpen met de aanschaf van een eigen woning? Houd er rekening mee dat de regelgeving rondom deze schenkingsvrijstelling gaat veranderen.

Vergeet niet je landbouwvoertuig te verzekeren
Heb jij een tractor, aanhangwagen, graaf- of veegmachine en/of een motorrijtuig met beperkte snelheid? Let dan op! Al sinds begin dit jaar geldt er een verzekeringsplicht voor deze voertuigen. Heb jij dat nog niet geregeld? Doe het dan snel, want inmiddels is gestart met de handhaving hiervan.

Maak jij je als ondernemer zorgen over mogelijke bedrijfsongevallen?
Elke week overlijdt er gemiddeld een medewerker door een bedrijfsongeval. Je moet er toch niet aan denken dat dat bij jou in het bedrijf gebeurt? Preventie is een belangrijke sleutel in het voorkomen van bedrijfsongevallen. Heb jij daar al maatregelen voor genomen?

Denk je aan de periodieke elektrakeuring?
Een goedwerkende elektrische installatie in je bedrijf lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Een periodieke elektrakeuring is bij veel brandverzekeringen daarom verplicht. Houd daarom de deadline voor de periodieke elektrakeuring goed in de gaten, en plan de keuring ruim van tevoren in.

Verzuim en duurzame inzetbaarheid: wat mag, wat moet?
Uitval van personeel brengt risico’s en hoge kosten voor mkb-ondernemers met zich mee. Als werkgever kun je je hiervoor verzekeren. Je bent ook verplicht een aantal arbozaken goed te regelen. Met welke spelregels heb je te maken? En hoe kun je uitval voorkomen?

Bouw jij wel pensioen op?
Een groot deel van de Nederlandse werkenden heeft een inkomen uit arbeid, maar bouwt daarnaast geen pensioen op. Zo blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van data van het CBS uit 2020. Het gaat hier om zo’n 1,7 miljoen Nederlanders die niet inleggen in een pensioenfonds of een andere vorm van pensioensparen. Heb jij je pensioen goed geregeld?

Zeker op de weg met je elektrische step
In het buitenland rijden ze al volop en ook in Nederland worden ze steeds populairder: de elektrische steps. Ze zijn handig en compact tijdens bijvoorbeeld een vakantie. Kinderen vinden ze vaak helemaal geweldig. Misschien heb je er zelf ook een of wil je er een aanschaffen. Waar moet je dan op letten? Wat zijn bijvoorbeeld de regels in Nederland rondom e-steps? En moet je een e-step ook verzekeren?

Veldsink Advies organiseert Veldsessies Verzuim voor mkb
Persbericht: Dinsdag 27 september vond op de Veldsink Campus in Nuenen de eerste van de reeks interactieve Veldsessies Verzuim plaats voor ondernemers in het mkb. Doel? Ondernemers bewust maken van de risico’s en hoge kosten die uitval van personeel met zich meebrengt.

Voorkom langdurig verzuim bij je medewerkers
Om als bedrijf goed te kunnen functioneren zijn gezonde medewerkers onontbeerlijk. Helaas komt het nog wel eens voor dat je werknemers (langdurig) ziek zijn. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Hoe kun je als werkgever zorgen voor een laag en kortdurend ziekteverzuim?

Prinsjesdag 2022: wat verandert er in 2023?
Er werd dit jaar met veel verwachting uitgekeken naar de troonrede van de koning op Prinsjesdag. Welke veranderingen zou hij aankondigen? Met de torenhoge energieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de enorme inflatie was de druk op het kabinet dit jaar extra hoog. Met welke veranderingen moet je rekening houden komend jaar?

Hoe wapen je medewerkers tegen een burn-out?
De burn-out is een van de meest voorkomende beroepsziekten in Nederland. Steeds meer mensen krijgen last van extreme vermoeidheid en psychische klachten die in veel gevallen ontstaan op de werkvloer. Het gevolg is dat zij – vaak langdurig – thuis komen te zitten om er weer bovenop te komen. Wat kun je als werkgever doen?

Neem jij al wat op van je pensioen?
Tel jij al af naar je pensioen? Let dan op: vanaf juli 2023 wordt het mogelijk om in één keer een groot bedrag uit je pensioenpot op te nemen. Dat kan tot een bedrag van 10% van je pensioen.

In deze situaties blijf je je schadevrije jaren toch houden
Heb je een auto of motor? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk schadevrije jaren zijn. Ze zorgen er voor dat je korting krijgt op je verzekeringspremie. Het nadeel was wel dat je deze bij een scheiding, overlijden of na een leaseautoperiode kwijtraakte. Goed nieuws! Sinds dit jaar zijn er meer mogelijkheden om de schadevrije jaren te behouden.

Weet jíj wat jouw werkgever heeft geregeld als je langdurig ziek bent?
Je hoort er de laatste tijd steeds meer over: fysieke en mentale risico’s die medewerkers lopen door het werk wat ze doen. Je zult om die reden maar langdurig uit de running zijn. Weet jíj wat jouw werkgever heeft geregeld om te voorkomen dat je in die situatie geen salaris meer hebt?

Geen premiekorting op collectieve basisverzekering meer
Bied je als ondernemer je medewerkers een collectieve zorgverzekering aan? Dan is het goed om te weten dat vanaf 1 januari 2023 het een en ander verandert. De deelnemers aan die collectiviteit krijgen per deze datum geen korting meer op de premie van de basisverzekering. Wat is er nog wel mogelijk om je medewerkers tegemoet te komen?

Voorkom onderverzekering: controleer je verzekerde bedragen
De huidige onrustige situatie in de wereld in combinatie met de hoge inflatie, heeft een grote invloed op prijzen van grondstoffen zoals olie, hout en graan. Dat werkt ook door op onder andere de kosten voor transport, bouwmaterialen en de voedselproductie. Dit komt allemaal bovenop de prijsstijgingen en tekorten die we de afgelopen jaren al zagen door de sterk toegenomen vraag. Ook als ondernemer heb je dit mogelijk al ervaren. Wat doet dit voor je zakelijke verzekeringen?

Hoe kies je de juiste verzuimverzekering?
Een passende verzuimverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering omdat er veel zaken zijn om op te letten voordat je een goed overwogen besluit kunt nemen welke verzuimverzekering voor jouw onderneming het meest geschikt is. Waar moet je op letten?

Schade aan vloer, keuken of auto? Kies voor duurzaam herstel
Waarom zou je het hele aanrechtblad vervangen als er een barst in zit? Of zou je de hele vloer vervangen als er alleen waterschade is bij de verwarming? En is het echt nodig om de bumper helemaal over te spuiten bij die ene kras op je auto? Dat kan allemaal milieuvriendelijker door te kiezen voor deelreparatie.

Recreatiewoning in Nederland kopen? Zo financier je dat!
Ben je tijdens je vakantie op die heerlijke plek geweest en zou je daar eigenlijk wel vaker naartoe willen? Misschien kun je er wel een vakantiehuisje kopen. Droom je hiervan? Hoog tijd om je financiële mogelijkheden te onderzoeken.

Langdurig ziekteverzuim: hoe ga je daar als werkgever mee om?
Het overkomt iedereen wel eens: grieperig, iets verkeerds gegeten of last van migraine. Gelukkig is in deze gevallen het verzuim in de regel kort. Maar is een van je medewerkers zes weken of langer ziek, dan is er sprake van langdurig ziekteverzuim. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Welke stappen moet je zetten om ervoor te zorgen dat de medewerker weer inzetbaar is?

Een huis kopen zonder spaargeld: kan dat?
Sinds enkele jaren is het niet langer mogelijk om de ‘kosten koper’ mee te financieren met je hypotheek. Dit bedrag die je dus zelf in te leggen. Daar bovenop zijn er nog meer kostenposten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een huis. Is een huis kopen zonder spaargeld dan nog realistisch?

Met vakantie? Laat je huis veilig achter
Je moet er toch niet aan denken dat inbrekers je huis binnensluipen terwijl jij lekker op het strand ligt te genieten van een welverdiende vakantie? Wat kun je doen om dat risico zo klein mogelijk te maken?

Jongeren zonder uitvaartverzekering: kostenpost voor nabestaanden
In het nieuws verschijnen regelmatig verdrietige berichten van bijvoorbeeld verkeersongelukken waarbij ook jongeren komen te overlijden. De dood klinkt, vooral voor jongeren, als iets wat ver van hen afstaat. Ze zijn er niet mee bezig en verwachten niet dat het hen overkomt. Veel jongeren hebben daarom geen uitvaartverzekering.

Doen de rookmelders in je huis het wel?
Op 1 juli 2022 is de verplichting om op iedere woonverdieping rookmelders te plaatsen, ingegaan. Die verplichting is er niet voor niets. Het voorkomt veel slachtoffers mocht er onverhoopt brand uitbreken. Maar dan moeten de melders wel werken.

Veranderingen in je portemonnee vanaf juli 2022
Sinds vandaag zijn er enkele wettelijke wijzigingen doorgevoerd die invloed hebben op jouw portemonnee. We zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rij.

Zonnepanelen op je bedrijfspand? Laat je vooraf goed informeren!
Overweeg je om zonnepanelen op je bedrijfspand te plaatsen? Bedenk dan dat er risico’s aan zitten. Risico’s die gevolgen hebben voor de verzekering van het pand. Wanneer de panelen eenmaal liggen, maar niet aan de voorwaarden van de verzekeraar voldoen, loop je de kans met een onverzekerd pand te blijven zitten.

Daarom is verduurzamen van je woning interessant
Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk. Wij geven je acht motiverende redenen om je te helpen je energieverbruik te verlagen met alle voordelen van dien.

Een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt financiële problemen
Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Ipsos blijkt dat zo'n 640.000 Nederlandse huishoudens geen aansprakelijkheidsverzekering hebben. Zij riskeren grote financiële problemen voor anderen maar óók voor zichzelf. Waarom is het zo belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Hoe verduurzaam je je huis voor € 9.000,-?
Wist je dat je bij het aanvragen van je hypotheek bijna altijd € 9.000,- extra kunt lenen voor energiebesparende maatregelen? Dat klinkt natuurlijk mooi, maar wat kun je nu eigenlijk doen met dat bedrag? Wij zochten het uit.

Extra hypotheekaflossing nu extra interessant
Door de stijgende hypotheekrente kunnen sommige huizenbezitters op dit moment gratis aflossen op (een groter deel van) je hypotheek. Hoe dit zit, leggen we je graag uit.

Scope 12 keuring bij 50 of meer zonnepanelen verplicht?
Heb je zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand liggen of ga je ze laten installeren? Wees je dan bewust dat er verzekeraars zijn die zwaardere eisen stellen aan de juiste plaatsing en installatie van zonnepanelen om het risico op brand zoveel mogelijk te beperken. Zijn het 50 zonnepanelen of meer? Dan kan een Scope 12 keuring verplicht zijn om de kwaliteit van de installatie te borgen.

Beschikt jouw pand al over energielabel A, B of C?
Is jouw kantoorgebouw groter dan honderd vierkante meter? Dan moet je vanaf 1 januari 2023 minimaal beschikken over energielabel C. Heb je als eigenaar van het gebouw dat niet op orde, dan kan het je een forse boete opleveren met in het ergste geval een sluiting van het pand als gevolg.

Verduurzaming: draag ook jouw steentje bij
Hoe draag jij jouw steentje bij aan het besparen van energie? Wij geven je nuttige tips.

Steek energie in je huis en verduurzaam je woning
Wil je je recent gekochte koopwoning voorzien van energiebesparende maatregelen? Of wil je je huidige woning daarvoor gaan aanpassen? Met verduurzaming bespaar je geld, ontlast je het milieu en verhoog je je wooncomfort. Veldsink Advies helpt daarbij. Van de financiering tot aan het uitvoeren van de maatregelen.

Duurzame voornemens? Zo krijgt je huis een beter energielabel
Een energielabel geeft inzicht in hoeveel energie je huis verbruikt. Valt jouw label tegen? Dan is het slim om je huis zuiniger te maken. Wij helpen je bij het kiezen van de beste maatregelen voor jouw huis.

Inbraakalarm verplicht? Schakel hem wel in!
Met bepaalde keurmerken of alarmsystemen krijg je bij veel verzekeraars korting op de premie van je inboedelverzekering. Soms stelt de verzekeraar zo’n alarm verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je een dure inboedel wilt verzekeren. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen en dat ook van je huisgenoten te vragen.

PERSBERICHT | Veldsink Advies zet verduurzaming hoog op de agenda
PERSBERICHT | Veldsink neemt het thema ‘verduurzaming’ als vast onderdeel mee in het hypotheekadvies. Het bedrijf onderstreept daarmee het belang van energiebesparende maatregelen voor het milieu, alsmede het belang voor het woongenot van de consument en de lange-termijnbesparing in de portemonnee.

Auto in private lease heeft nog meer impact op je hypotheek
Sta je op het punt om binnenkort een huis te kopen maar wil je ook graag een private-leaseauto rijden? Kijk dan goed naar de impact die je leaseauto heeft op jouw maximale hypotheekbedrag. Sinds 1 april 2022 telt het totale leasebedrag mee in de berekening van je maximale hypotheek. Dat scheelt nóg meer leenruimte dan voorheen.

Hypotheek oversluiten zonder boeterente? Rentestijging biedt kansen
De hypotheekrente zit in de lift. Wist je dat dit kansen biedt? De mogelijkheid om zonder boeterente je hypotheek over te sluiten, komt hiermee dichterbij.

Plannen om je huis te verduurzamen? Zo financier je de verbouwing
Een energiezuinig en duurzaam huis heeft voordelen voor zowel je portemonnee als het milieu. Ben je van plan om op korte termijn je huis te verduurzamen? Weet dat er interessante mogelijkheden zijn voor de financiering van de verbouwing.

Is je woning meer waard? Check de hypotheekrente!
Heb je een hogere WOZ-waarde binnengekregen van je gemeente? Bekijk dan eens wat dat doet met de verhouding van jouw hypotheekschuld ten opzichte van de marktwaarde van je huis. Heb je een (grote) aflossing gedaan, doe dan hetzelfde. Kom je namelijk in een lagere risicoklasse terecht, dan kan de hypotheekrente mogelijk omlaag.

Heeft de Oekraïense oorlog impact op je verzekeringen?
Met de Russische inval verandert de situatie in Oekraïne voortdurend. Wist je dat deze oorlog ook impact kan hebben op Nederlandse verzekeraars en hun verzekerden? We zochten het voor je uit.

De belastingaangifte 2021: waar moet je als ondernemer op letten?
Het is april en dus is het weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Ben je ondernemer en doe je de aangifte zelf? Houd dan rekening met onderstaande belangrijke aandachtspunten.

Heeft de oorlog in Oekraïne invloed op mijn zakelijke verzekeringen?
De oorlog in Oekraïne heeft nogal wat impact op de wereld. Voor jou als ondernemer kan deze situatie ook van invloed zijn op je zakelijke verzekeringen. In welke mate is mede afhankelijk van je activiteiten. In hoeverre heeft de oorlog invloed op jóuw zakelijke verzekeringen?

Ik ben eigen baas… Hoe zorg ik voor mijn pensioen?
Veel werknemers die in loondienst werken, krijgen via hun werkgever een pensioenregeling aangeboden. Als zelfstandig ondernemer of zzp’er gaat dit minder automatisch en ben je zelf verantwoordelijk voor een goede pensioenvoorziening.

Op reis? Besteed ook even aandacht aan je reisverzekering
Je hebt veel tijd gestoken in het uitzoeken van een mooie vakantie. Besteed je ook even wat tijd aan de juiste reis- en annuleringsverzekering? Mocht de vakantie onverhoopt niet door kunnen gaan, dan is het in ieder geval financieel goed geregeld. Waar moet je zoal rekening mee houden bij je keuze?

Waar let je op bij een e-bike verzekering?
Sinds de opmars van de e-bike neemt de waarde van die gestolen fietsen flink toe. Hoe voorkom je diefstal van je kostbare fiets en hoe sluit je zo verstandig mogelijk een e-bike verzekering af? Wij zochten het voor je uit.

Heb jij al rookmelders in je huis? Binnenkort zijn ze verplicht!
Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Zo voorkomen we het aantal slachtoffers door woningbrand.

Alarmmelding via ISDN-netwerk van KPN? Voorkom onverzekerde schade
Maakt jouw alarminstallatie gebruik van het ISDN-netwerk van KPN? Dan functioneert per 1 april de doormelding van het alarm naar de meldkamer niet meer bij brand of inbraak. De schade die deze calamiteit veroorzaakt, is dan niet verzekerd.
Ontspannen de toekomst in?
Iedereen heeft baat bij grip op de eigen financiële huishouding. Hoe houd je je financiën op orde als je levenssituatie verandert? De Veldsink Financiële Foto geeft antwoord op deze vraag en een advies wat je kunt doen om jouw doelen te bereiken. Het brengt duidelijkheid, zekerheid en daarmee ook rust.

Er valt een inkomen weg: wat betekent dat voor je hypotheek?
Een huis gekocht op basis van twee salarissen? Weet dat daar een risico aan zit. Wat als een van jullie salarissen wegvalt door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? Of nog erger, als een van jullie komt te overlijden. Je kunt er nú al iets aan doen om ervoor te zorgen dat je op zo’n moment een vangnet hebt.

Veel geld kwijt aan huur, maar kopen lukt niet? Pak dan nú je kans!
Ben jij uitgekeken op je huurappartement of betaal je gewoonweg veel te veel huur naar je zin? Dan is kopen een logische vervolgstap. Maar wat als je dat volgens de huidige leennormen nog niet is gelukt? Dít is je kans om opnieuw een poging te wagen.

Hoe betaal je verstandig je studieschuld af?
“Je studententijd is de mooiste tijd van je leven”, is een vaak gehoorde uitspraak. Nu valt dit met corona nog te bezien, maar duur is het zéker. Zodra je klaar bent met studeren kan je zomaar met tienduizenden euro’s studieschuld opgezadeld zitten. Kun je je geld beter gebruiken om versneld af te lossen of ga je beleggen? Je lening afbetalen voor meer hypotheek of beter sparen voor je verhuiskosten? Wij zetten het voor je uiteen.

Wat kost een bruiloft?
Een bruiloft is de mooiste dag van je leven. Maar wat kost dat eigenlijk? En aan welke uitgaven moeten jullie denken? Het is slim om de kostenposten op een rijtje te zetten. Wij vertellen je wat je kunt verwachten van je bruiloft qua kosten.

Bedrijfsschade: overweeg langere uitkeringstermijn
Brand! Je moet er niet aan denken. Van het ene op het andere moment ligt je bedrijf stil. Je inkomsten vallen weg maar je vaste lasten gaan door. En nu? De bedrijfsschadeverzekering kent een uitkeringstermijn, die vaak is vastgesteld op 52 weken. Maar is die tijd wel lang genoeg?

Maak je ondernemersdroom waar – gun jezelf een goede start
Je hebt er lang over gedroomd en er goed over nagedacht. De kogel is door de kerk, je gaat je eigen onderneming starten! Om je droom te verwezenlijken, is het belangrijk dat je wel met beide voeten op de grond blijft staan. Waar begin je? Wij geven een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past het best bij jou?
Je hebt als ondernemer gekozen om een aov af te sluiten. Verstandige keuze! Maar hoe sluit je deze verzekering nou af? Een aov is een complexe verzekering waarbij maatwerk van groot belang is. Het inwinnen van deskundig advies op dat gebied helpt je met het maken van de juiste keuze.

Autoverzekering privé en zakelijk: dit zijn de verschillen
Wist jij dat het gebruik van je auto (privé of zakelijk) invloed heeft op je premie? Maar wat verstaan we precies onder privégebruik? Wij zetten enkele praktische verschillen tussen privé en zakelijk rijden voor je op een rij.

7 Manieren om je winst slim in te zetten
Je maakt winst, top! Je hebt als zzp’er vast genoeg ideeën wat je met dit geld kan doen. Maar wat is verstandig voor zowel de korte als de lange termijn? Wij geven je 7 manieren hoe je met je winst om kunt gaan.

Vind je droomhuis met deze checklist
Droom je van een nieuw huis? Zet dan eerst eens je woonwensen op een rij. Waar moet het huis (minimaal) aan voldoen, hoe duur mag het huis zijn, in welke omgeving wil je wonen en hoe hoog mag de hypotheek zijn? Een checklist helpt hierbij!

Feeling blue? Zo voel je je beter tijdens Blue Monday!
Het is Blue Monday. Voel jij je vandaag ‘blue’? Dan gaan we daar iets aan doen! Wij zetten een aantal dingen op een rij waardoor je Blue Monday vrolijk kunt afsluiten en dinsdag als Happy Tuesday kan beginnen.

Zomerbanden in de winter: ben je goed verzekerd?
Ook al is het in Nederland niet verplicht, toch is het aan te raden om je zomerbanden in te wisselen voor winterbanden. Heb je plannen om naar het buitenland te reizen? Check dan goed welke regels ter plaatse gelden voor winterbanden en andere ‘winterse’ verplichtingen.

Zijn schadevrije jaren overdraagbaar bij scheiding of overlijden?
Deel je met je partner een auto? Dan is de kans groot dat jullie de auto op naam hebben gezet van degene die de meeste schadevrije jaren heeft opgebouwd. Het nadeel is wel dat bij een scheiding of bij overlijden de andere partner niets heeft opgebouwd. Sinds dit jaar is het geregeld dat je die schadevrije jaren kunt overdragen aan de ander.

Wat zijn jóuw financiële goede voornemens?
Gelukkig 2022! Een nieuw jaar vraagt om nieuwe voornemens. Die kunnen uiteenlopen van meer bewegen tot een nieuwe taal leren en van stoppen met roken tot nu toch eindelijk eens die familiefoto’s inplakken. Maar heb je ook financiële goede voornemens?

Wintersport in coronatijd? Bereid je goed voor
De fanatieke winterportliefhebbers hopen deze winter natuurlijk weer de latten onder te kunnen binnen. Het coronavirus is nog steeds niet weg, daarom blijft het onzeker hoe de wintersport eruit gaat zien. Soms zelfs tot het laatste moment. Een ding is duidelijk: als de skigebieden open gaan, gelden er aanvullende coronamaatregelen. Bereid je dus goed voor en check deze tips als je op wintersport wilt gaan.

Ben je wel verzekerd tegen klimaatschades?
Iedereen kan zich de situatie in Zuid-Limburg van deze zomer nog wel herinneren. Waterschade veroorzaakte een enorme ravage en het herstel daarvan was kostbaar. Maar ook langdurige droogte kan schade toebrengen, doordat het verzakkingen veroorzaakt. Het is natuurlijk heel vervelend als je er pas op het moment dat het je overkomt achter komt dat die schades niet gedekt waren. Wat is wel gedekt en wat niet?

Wat verandert er vanaf 2022 voor mij?
Zoals ieder jaar verandert er ook na de jaarwisseling 2021/2022 het een en ander in wetten en regelgeving. We zetten er een aantal voor je op een rijtje op het gebied van wonen, werken en inkomen.

Werkmaterieel zonder kenteken? Kom dan nú in actie!
Heb je werkmaterieel dat nog niet is geregistreerd? Doe het dan zo snel mogelijk. Hiermee voorkom je niet alleen onnodige kosten en/of boetes in 2022, maar ook dat je aan het begin van het jaar stil komt te staan omdat het kenteken nog niet binnen is!

Goed werkgeverschap? Regel goede werknemersverzekeringen
Goed werkgeverschap is ook het goed zorgen voor je mensen op de werkvloer. Op het gebied van arbeidsongeschiktheid, verzuim en aansprakelijkheid zijn er een aantal verzekeringen die je zeker niet moet vergeten.

Stormschade: hoe ben je daartegen verzekerd?
Stormschade, hoe zit dat eigenlijk? Een boom die omwaait op jouw huis, schuur of auto. Een flinke lekkage of dakpannen die van je huis gewaaid zijn. Weet jij hoe je hiertegen bent verzekerd?

Het stookseizoen is weer begonnen – Tips om een schoorsteenbrand te voorkomen
Je leest het bijna nooit in de krant en het komt ook niet in het journaal, maar iedere winter vinden er gemiddeld maar liefst 2000 schoorsteenbranden plaats. Gelukkig vergoedt je opstalverzekering in de meeste gevallen de schade, tenzij je die had kunnen voorkomen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom zetten we een paar eenvoudige tips voor je op een rij om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Steeds meer hypotheekaanvragen voor senioren
Naar verwachting zijn senioren over enkele jaren een nog veel belangrijkere groep op de hypotheekmarkt. Dit komt door de (dubbele) vergrijzing en de verwachte afname van het aantal woningverkopen en oversluiters. Maar ook doordat ouderen door de sluiting van de bejaardentehuizen langer thuis blijven wonen.

Top 10 enge halloweenfilms om dit weekend te bekijken
Dit weekend is het 31 oktober en dat betekent: tijd om te griezelen! Dankzij het ingaan van de wintertijd hebben we een uurtje extra om te besteden. Kruip je lekker voor de buis? Dan hebben wij de top 10 halloweenfilms voor je op een rij gezet.

Goed werkgeverschap? Zorg voor een veilige werkomgeving!
Om een veilige omgeving te waarborgen is het wettelijk verplicht om als bedrijf een actuele Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) met een plan van aanpak te hebben. Het zijn vooral grotere organisaties die een RI&E hebben opgesteld, maar de verplichting geldt ook voor kleinere ondernemingen die personeel in dienst hebben. Een verplichting die bij niet-naleving voortaan meteen voor een fikse boete zorgt!

Hoe blijf je fysiek en mentaal gezond op het werk?
Wist jij dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijk belastend werk? Maar ook mentale risico’s zoals stress en burn-outs door het werk, zijn aan de orde van de dag. Wat kun je doen om deze werkgerelateerde risico’s te voorkomen? Wij geven je tips.

Wat betekent Prinsjesdag 2021 voor ondernemers?
Zoals ieder jaar na Prinsjesdag zijn er plannen gepresenteerd die leiden tot wetswijzigingen en nieuwe regelgeving. Ondernemers merken wijzigingen vooral bij aangifte inkomstenbelasting en de zelfstandigenaftrek. We zetten deze en een aantal andere veranderingen voor je op een rijtje.

Kan ik als zzp’er een hypotheek afsluiten?
Als zzp'er kon het behoorlijk lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Inmiddels zijn de tijden veranderd en wordt er meer rekening gehouden met de positie van een zzp'er. In dit artikel vertellen we meer over de mogelijkheden.

Goed werkgeverschap? Zorg voor een goede pensioenregeling voor je werknemers!
Hoewel je als werkgever niet altijd verplicht bent om een pensioenregeling aan te bieden, getuigt het van goed werkgeverschap als je dat wel doet. Wij vertellen je er meer over.

Ik heb nog ergens een levensverzekering, maar waar?
Het komt vaker voor dan je denkt: mensen die op zoek zijn naar hun levensverzekering. Ze weten zeker dat ze ooit een polis hebben afgesloten, maar de papieren zijn zoekgeraakt, of de verzekeraar van destijds bestaat niet meer. Goed nieuws: er bestaat nu een zoekservice!

Hoe zorg je goed voor jouw medewerkers die onderweg zijn?
Als goed werkgever zorg je ervoor dat je medewerkers kunnen werken in een veilige werkomgeving. Dit regel je uiteraard ‘op het werk’ en tegenwoordig ook vaker bij de werknemer thuis, maar doe je dit ook al in het verkeer?

Wel of geen aankoopmakelaar?
Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen? Wat doet een aankoopmakelaar? Bij het zoeken, bezichtigen en kopen van een koophuis komt er veel op je af. Een makelaar kan je ondersteunen bij alle stappen. Bekijk de voor- en nadelen en ontdek wat hij precies voor je kan betekenen. Zo kun je goed bepalen of je wel of geen aankoopmakelaar inschakelt.

Kind naar de brugklas? Tijd voor een gesprek over geld
Heeft jouw kind net groep 8 afgesloten? Een leuk jaar, met een musical, schoolkamp en eindfeest. Maar ook het jaar van de Cito-toets en middelbare school keuze. De middelbare school is een mooie nieuwe mijlpaal. Waarbij je kind ook meer met geld in aanraking komt. Goed dus, om hier vooraf bij stil te staan.

Wat kost een baby eigenlijk?
Kleintje op komst? Dan is het slim om alvast wat geld te sparen. Een baby kost namelijk best wel wat geld. Wij vertellen je over met welke uitgaven je rekening kunt houden en waar je juist op kunt besparen.

Plan je financiële nalatenschap
Naarmate je ouder wordt, kan het voordelig zijn om je financiële nalatenschap te plannen. Houd hierbij rekening met het huwelijksvermogensrecht, het schenkingsrecht en het erfrecht.

Betaalpas kwijt op vakantie? Dit is wat je moet doen
Na een dagje strand keer je je hele tas ondersteboven, maar je pinpas is nergens te bekennen. Erg vervelend, vooral als je in het buitenland zit. Maar geen paniek, met deze stappen beperk je de schade en zet je met een gerust hart de vakantie voort.

Trouwplannen? Zorg ervoor dat je deze zaken goed regelt
Jullie gaan trouwen! Naast het regelen van de grote dag, is het ook belangrijk de financiële veranderingen niet uit het oog te verliezen. Hier hebben wij een handige checklist voor samengesteld.

Wonen op het platteland iets voor jou?
Krijg je energie van een leven in een bruisende stad, of zoek je liever de rust op van het platteland? Dat verschilt natuurlijk per persoon. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Connect Assuradeuren wordt onderdeel van Veldsink Groep
Het bestuur van de Coöperatie Connect Assuradeuren U.A., directeur Cees Bennis en Veldsink hebben afgelopen donderdag de handtekening gezet onder de overeenkomst inzake de overgang van Connect Assuradeuren naar Veldsink Groep per 1 januari 2021.

Martin Willemse: ‘Het is na ruim veertig jaar tijd voor wat anders’
Bij toeval is Martin Willemse in de verzekeringsbranche terecht gekomen. “Ik studeerde Frans en Engels aan de lerarenopleiding, maar bedacht dat daar niet mijn roeping lag.

Joke Scheffers-Veerman: Onze groeiambitie strookt met visie Veldsink
Op 19-jarige leeftijd, na een jaartje highschool in Amerika, gaat Joke Veerman (56) aan de slag in het assurantiekantoor van haar vader.

Robert Scholten: ik was de bureaucratie zat en wilde weer adviseren
Het is een opeenstapeling van zaken die Robert Scholten (54) doen besluiten om zijn assurantiekantoor in Bathmen te verkopen.

Jan-Willem Prinsen: Adviseren is het leukste
4 jaar geleden verkocht Jan-Willem Prinsen (51) zijn assurantiekantoor aan Veldsink Groep. Hij wilde weer doen wat hij het leukste vindt: klanten adviseren.

Huis verbouwen? Vergeet deze zes dingen niet
Een nieuwe badkamer, ruimere keuken of baby op komst. Wat de reden van een verbouwing ook is, aan deze zes dingen moet je zeker denken.

Scheiding: wat komt daar allemaal bij kijken?
Een scheiding is vervelend op persoonlijk vlak, maar zeker ook financieel. Gaan jullie uit elkaar, dan moet je een hoop regelen. Met deze zaken moet je allemaal rekening houden.

Samenwonen? Regel dit eerst!
Het is zover, jullie hebben besloten om samen te gaan wonen, gefeliciteerd! Deze nieuwe stap in jullie relatie is nogal een verandering in jullie leven en dan is het goed om een aantal dingen te gaan regelen. Hoe gaan jullie je gezamenlijke huishouden voeren?

Voldoe jij als vereniging of stichting al aan de Wet WBTR?
Waarschijnlijk heb je er al van gehoord: per 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking getreden. Vodoe binnen 3 uur aan de wet door het doorlopen van een stappenplan die je via ons met 50% korting kunt afnemen.

Rechtsbijstand: wat als de verzekeraar niet gelooft in jouw zaak?
Veel van onze klanten hebben een rechtsbijstandverzekering. Jij misschien ook. Slim, want zo ben je verzekerd van juridische bijstand voor het geval je in een conflict verzeild raakt. Maar wat nou als de verzekeraar geen geloof heeft in de goede afloop van jouw zaak?

Het hypotheekgesprek voorbereiden: 7 tips
Een eigen huis: de grootste uitgave van je leven. Logisch dat je wat hulp nodig hebt bij het regelen van de hypotheek. Een goede hypotheekadviseur helpt je de juiste keuzes te maken, zodat je prettig kunt wonen. Nu, en over dertig jaar. We geven je 7 tips voor een goede voorbereiding op het hypotheekadviesgesprek.

Veldsink genomineerd voor de EY Entrepreneur of the Year verkiezingen
Henri en Jeannette Veldsink van Veldsink Groep mogen zichzelf één van de vijf genomineerden noemen voor de titel ‘EY Entrepreneur Of The Year 2021’. Het is voor het eerst dat een duo tot de genomineerden behoort.

Een goede reisverzekering is onmisbare bagage
Lekker, de vakantieperiode is weer aangebroken! Hoewel we tegenwoordig ook thuis van heel warm weer kunnen genieten, trekken nog steeds veel mensen er ’s zomers op uit. Ga jij op vakantie? Vergeet dan niet om even naar je reisverzekering te kijken.

Wat verandert er in jóuw portemonnee per 1 juli?
Per 1 juli 2021 zijn een aantal regelingen veranderd en zijn het minimumloon en de AOW licht gestegen. Wat betekenen die veranderingen voor jou?

Met subsidie je huis verduurzamen
Wil je je woning isoleren, een warmtepomp of zonneboiler installeren, of je huis aansluiten op het warmtenet? Dan kun je subsidie krijgen. Wij vertellen je er meer over.

Heb jij genoeg inkomen vanaf je pensioen?
Pensioen: mogelijk nog ver weg, maar noodzakelijk om goed over na te denken! Heb je voldoende inkomen vanaf jouw pensioengerechtigde leeftijd? We leggen het je graag uit.

Zo weet je wat je aan het einde van de maand overhoudt
Ben je vaak blut aan het einde van de maand? Of spaar je elke maand een beetje? Sparen is belangrijk voor een gezond huishoudboekje. Ook aan de slag? Wij helpen je met deze tips.

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering?
Wat zijn de voornaamste redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, wat kost het en welke fiscale regels gelden er?

Waarom sluit je een compagnonsverzekering af?
Run je samen met een of meerdere compagnons een onderneming? Naast de dagelijkse leiding en taakverdeling onderling hebben jullie ook een gezamenlijk belang om de continuïteit en het voorbestaan van het bedrijf te bewaken. Zijn jullie goed voorbereid voor het geval een van de partners uitvalt door overlijden?

Henri Veldsink op nummer 1
Trots om te vermelden dat in de lijst ‘Top 100 van meest invloedrijke personen in de intermediaire adviessector' onze eigen Henri Veldsink nieuw op nummer 1 staat!

Waarom beleggen juist nú interessant kan zijn
Op dit moment is de spaarrente zeer laag. Gevolg: je spaargeld verdampt snel en kost je zelfs geld. Geen wonder dat steeds meer spaarders uitkijken naar alternatieven. Beleggen is daar een goed voorbeeld van. In deze blog leggen we je uit waarom.

Autoschade per 1 juli sneller afgehandeld
Op 1 juli gaat de nieuwe landelijke regeling ‘Directe Schadeafhandeling’ in, met alle voordelen van dien. Wij vertellen je er graag meer over.

Nabestaandenpensioen: welke vormen zijn er en wat verandert er?
Welke vormen van nabestaandenpensioen bestaan er en wat verandert er vanaf 2022 met de verdeling van het pensioen bij een scheiding?

Wat is startersaftrek?
Ben je startende ondernemer? Dan maak je in de eerste jaren veel extra kosten. Om je een eindje op weg te helpen, is er de startersaftrek. Deze aftrekpost is een aanvulling op de zelfstandigenaftrek, waardoor je nog minder belasting hoeft te betalen. Zo werkt het.

Overwaarde op je huis: hoe haal jíj geld uit je stenen?
Je woont al jaren in hetzelfde huis en ziet dat het in de loop van de tijd flink in waarde is gestegen. Heb je een (flinke) overwaarde op je woning dan kun je daar gebruik van maken om bijvoorbeeld je (pensioen)inkomen mee aan te vullen of om een verbouwing te financieren. Hoe haal je dat geld uit je stenen?

Hypotheekrenteaftrek daalt: hoe richt je je hypotheek hier het slimst op in?
De hypotheekrenteaftrek wordt in veel situaties afgebouwd. Ben je grootverdiener? Dan ontvang je mogelijk nóg minder aftrek. Misschien zijn er andere fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden voor handen? Goede reden om je eens vrijblijvend door ons te laten adviseren.

Waarom je met deze tips relaxt kunt verhuizen
Verhuizen staat in de top 3 meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. En je zal maar net op het punt te verhuizen… Nu zouden we je als tips mee kunnen geven dat je op tijd moet beginnen, een erkende verhuizer moet inschakelen en alvast een grote verkoop moet gaan starten van overbodige spullen.

Feiten en fabels over de arbeidsongeschiktheidsverzekering
Er gaan helaas een hoop fabels rond over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov). Om jouw keuze weloverwogen te kunnen maken, zetten we de feiten en fabels overzichtelijk voor je op een rij.

Hoe kan familie je helpen bij het kopen van je droomhuis?
Voor steeds meer jongeren is het in deze tijd lastig om een huis te kopen. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters tot 35 jaar maakt gelukkig meer mogelijk, maar alle hulp bij de financiering is welkom. Naast een bancaire geldverstrekker kan ook je familie helpen om je droomhuis te bemachtigen. Hoe dat werkt? Er zijn verschillende opties mogelijk.

Marc van Herpt over cybercriminaliteit: “Struisvogelgedrag kom ik nog elke dag tegen”
Marc van Herpt, commercieel manager en zakelijk adviseur bij Veldsink - Verberkmoes, hoort het regelmatig: cyberverzekeringen zijn het zoveelste ‘verzekeringetje’. Toch is in het nieuws nog regelmatig te lezen hoe bedrijven op slinkse wijze bijvoorbeeld geld of data afhandig wordt gemaakt. Een interview.

Overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek: een must of niet?
Een overlijdensrisicoverzekering (orv) sluit je vaak af als je ook een hypotheek voor je woning afsluit. Daarmee vang je het financiële risico voor je nabestaanden op, als je komt te overlijden.

Krijgt jouw partner een nabestaandenpensioen?
Je woont samen, of je bent getrouwd en hebt wel of geen kinderen. Neem je deel in een pensioenregeling en weet je of je partner in aanmerking komt voor een partnerpensioen? Als je onverwachts komt te overlijden, dan wil je dat zij financieel goed achterblijven. Tijd dus om dit uit te zoeken.

Onbelaste vergoeding vaste reiskosten verlengd tot 1 juli
eel werkgevers betalen hun werknemers een netto (maandelijkse) vergoeding voor vaste reiskosten. Ook wanneer die werknemers vooral thuiswerken, wat sinds corona de norm is bij veel bedrijven. In 2020 werd dat door de Belastingdienst toegestaan. Later werd deze coronamaatregel verlengd tot 1 april en nu is er opnieuw een verlenging aangekondigd, tot 1 juli 2021.

Neem jij als dga je pensioen nu écht in eigen beheer?
Tot juni 2017 kon je als dga pensioen in eigen beheer opbouwen. Dat was fiscaal voordelig. Dit veroorzaakte echter ook vaak (financiële) knelpunten. Nu deze pensioenroute is afgesneden, rest de vraag: ga je nu écht iets aan je pensioen doen? En welke opties heb je dan? Wij zochten het voor je uit.

Aangifte doen over coronajaar 2020, let op!
Het is weer zover: de jaarlijkse aangifte voor de inkomstenbelasting. Iedereen die hiervoor een uitnodiging van de Belastingdienst heeft ontvangen, moet – al dan niet met toeslagpartner – aangifte doen. Het wordt je tegenwoordig steeds gemakkelijker gemaakt, aangezien veel gegevens vooraf al ingevuld zijn. Het kan echter nooit kwaad om deze gegevens nog even te controleren; vooral in dit coronajaar met tal van nieuwe regels.

Koop jij je eerste huis? Houd dan hier rekening mee
Klaar voor het kopen van je eerste huis? Voordat je allerlei droomhuizen gaat bekijken, is het belangrijk om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Bovendien zijn er nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de sleutel van je eigen paleisje in ontvangst kunt nemen.

Meer kans op de woningmarkt voor starters en doorstromers
Huizenkopers, jonger dan 35 jaar, die een huis kopen om daar zelf in te gaan wonen, betalen daar vanaf 1 januari 2021 eenmalig geen overdrachtsbelasting meer over. Vanaf 1 april 2021 geldt vervolgens de aanvullende voorwaarde dat de woning niet duurder mag zijn dan vier ton. Wij vertellen je alle ins & outs.

Veldsink Groep neemt Van Bruggen Adviesgroep B.V. over
Veldsink Groep heeft alle aandelen van Van Bruggen Adviesgroep b.v. overgenomen. De franchiseformule uit Apeldoorn blijft als zelfstandig merk en formule actief in de markt van financieel advies. Binnen de Veldsink Groep zal Van Bruggen Adviesgroep samen met NBG deel uitmaken van de nog op te richten Nederland Hypotheek Groep.

Premie autoverzekering verlagen? Deze tips maken het mogelijk
We zijn vorig coronajaar met zijn allen veel minder de weg opgegaan en er zijn minder aanrijdingen en schades geweest. Toch is de gemiddelde premie voor autoverzekeringen niet gedaald in 2020. Dit neemt niet weg dat er weldegelijk manieren zijn om toch minder autopremie te betalen. Wij geven je tips.

Is een lagere WOZ-waarde daadwerkelijk gunstig voor jou?
Als je een eigen woning hebt, dan zal je onlangs een brief hebben ontvangen van je gemeente met de WOZ-waarde van jouw woning voor 2021. Denk je dat de WOZ-waarde te hoog is ingeschat, dan kun je hier binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking bezwaar tegen maken. Maar doe dit niet te snel, want een hoge WOZ-waarde kan ook gunstig uitpakken!

Veldsink Advies breidt haar netwerk uit met 60e local hero
Veldsink Advies, de intermediairtak van Veldsink Groep, versterkt met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 haar positie in Nederland door een meerderheidsbelang te nemen in Schinkel Adviesgroep BV te Oost-Souburg. Met deze overname telt Veldsink Advies nu 60 kantoren, verspreid over 11 provincies in Nederland.

Voorkom brand in buitenopslag
Veel bedrijven reserveren buitenruimte op hun perceel voor het opslaan van materialen. Wist je dat het onbeheerd opslaan van brandbaar materiaal enorm gevaarlijk kan zijn? Brand in of rondom je bedrijfspand is niet altijd te voorkomen, maar door het treffen van voorzorgsmaatregelen verminder je wel aanzienlijk het risico hierop. Wij geven je tips om zo’n brand te voorkomen.

Laad jij je telefoon ook het liefst ’s nachts op? Let op brandgevaar!
Veel woningbranden ontstaan tijdens het onbeheerd opladen van elektrische apparaten zoals je smartphone. Is de batterij vol dan kan het apparaat oververhit raken en in brand vliegen. Wij geven je tips hoe je veilig je toestel oplaadt.

Zijn de e-bikes van je bezorgservice goed verzekerd?
Als eigenaar van een winkel of horecazaak is de kans groot dat je door corona overgaat tot het bezorgen van goederen of maaltijden en hiervoor aan je medewerkers een zakelijke e-bike ter beschikking stelt. In hoeverre ben je verzekerd tegen zakelijke e-bike schade?

Hoe inbraakgevoelig is jouw sleutelloze auto?
Gemak dient de mens; steeds meer auto’s kun je openen zonder sleutel. Je komt aanlopen en met het elektronische signaal gaat je auto al van het slot. Je stapt in en kunt met een druk op de startknop gaan rijden. Maar dit comfort maakt je auto wel inbraak- en diefstalgevoeliger. Hoe zorg je ervoor dat jouw auto niet ten prooi valt aan dieven?

Wat zijn jóuw belangrijkste hypotheekvoorwaarden?
Bij het uitzoeken van een hypotheek is het heel verleidelijk om te kiezen voor de aanbieder met de laagste rente. Maar de voorwaarden spelen een minstens zo grote rol! Deze kunnen behoorlijk van elkaar verschillen en het ligt aan je persoonlijke situatie wat voor jou belangrijk is. Aan welke belangrijke voorwaarden moet je dan denken? Wij zetten ze voor je op een rij.

Extra belastingvrij schenken in 2021
In het jaar 2021 kun je extra schenken aan je kinderen én aan andere mensen in je omgeving. De schenkingsvrijstelling is dit jaar tijdelijk met duizend euro verhoogd. De verhoging heeft te maken met de wens van de Tweede Kamer om ondernemers die in moeilijkheden zijn gekomen vanwege corona, extra te steunen.

Pas op bij het lenen en huren van spullen: niet altijd verzekerd!
Het is winter, we kunnen niet op vakantie en we zitten door corona heel veel thuis. Perfecte tijd om te klussen in en om je huis! Dit doen we dan ook massaal, maar we stuiten nu op het ongemak dat alle niet-essentiële winkels gesloten zijn, waardoor het lastig is om aan materiaal te komen. Daarom zien we steeds vaker dat mensen spullen en diensten huren of van elkaar lenen.

Zó voorkom je uitglijden met je fiets
Gemiddeld stijgt het aantal verkeersdoden onder fietsers met 2 procent per jaar. Vooral in de koude periode waarbij het nat en glad is op de weg, zijn de risico’s op uitglijden het grootst, met alle nare gevolgen van dien. Hoe voorkom je uitglijden op de fiets? Wij geven je tips:

Is jouw huis goed beveiligd tegen inbraak?
Zeker in de winter met de donkere dagen is het extra belangrijk om goed na te denken over de beveiliging van je huis. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers die snel genoeg in de gaten hebben of je wel of niet thuis bent. Ze slaan hun slag zonder al te veel voorbereiding. Wat kun je zélf doen om inbraak te voorkomen?

Een huis in aanbouw: hoe beveilig je dat?
Zowel tijdens de bouw als net na de oplevering van je nieuwbouwhuis, is je huis nog niet optimaal beveiligd. Je woont er immers nog niet en zeker in nieuwe wijken zitten de buren vaak in dezelfde situatie. Hoe zorg je er dan toch voor dat je huis niet ten prooi valt aan dieven die je cv-ketel of net geïnstalleerde keuken meenemen?

Wat verandert er in je portemonnee in 2021?
Zoals ieder jaar veranderen er aan het begin van een nieuw jaar allerlei wetten, regels en belastingtarieven. Zo ook dit jaar. Wij hebben de belangrijkste veranderingen die per 1 januari 2021 gelden voor je op een rij gezet.

Starters op de woningmarkt: hoe bemachtig je zo snel mogelijk je eerste huis?
Je hoort het vaak: starters die worstelen met het feit dat ze geen hypotheek kunnen krijgen, terwijl ze wel iedere maand een hoge huur ophoesten. Wat zijn de mogelijkheden om toch dat eerste huis te kunnen kopen?

Zo betaal je minder belasting in box 3
Het is leuk om vermogend te zijn, behalve op 1 januari. Dat is bij de Belastingdienst de peildatum voor het vermogen in box 3. Over het bedrag dat op dat moment in box 3 valt, betaal je vermogensbelasting. Veel mensen doen daarom eind december een aantal grote uitgaven om het bedrag zo laag mogelijk te houden.

Zorgverzekering 2021: verhoog jij het eigen risico?
De zorgverzekering is ieder jaar weer een puzzel. Stap je over of niet, wil je het verplichte eigen risico van € 385,- aanhouden of ga je vrijwillig ophogen waardoor je premiekorting krijgt? Kies je voor het maximale eigen risico van € 885,-, dan krijg je een korting op de jaarpremie van rond de € 200,-. Dit kan iets verschillen per verzekeraar.

Betere verzekeringsvoorwaarden voor ex-kankerpatiënten
Vanaf januari 2021 gelden er betere verzekeringsvoorwaarden voor ex-kankerpatiënten die langere tijd genezen zijn verklaard. Zij hebben dan recht op een schone lei. Alle Nederlandse verzekeraars zijn verplicht zich aan de nieuwe regels te houden.

Hoeveel eigen geld heb je nodig om een huis te kopen?
Wie als starter een huis wil kopen, kan tegenwoordig niet meer zonder eigen geld. We vertellen je graag waar je rekening mee moet houden.

Welke dekking past het beste bij jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Voor zelfstandig ondernemers is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) belangrijk. Juist daarom is het verstandig dat je vóór het afsluiten van deze verzekering goed uitzoekt welke dekking bij jou past. Zo verzeker je niet te weinig, maar ook niet te veel.

Welke rente kies ik voor mijn hypotheek?
Zet je de rente vast voor een aantal jaar of kies je voor een variabele rente, die maandelijks wijzigt? Heb je al een hypotheek? Dan kun je vlak voor de afloop van de bestaande rentevaste periode een keuze maken voor een nieuwe periode. Tenminste, als deze niet langer is dan de resterende looptijd van de hypotheek. Wij vertellen je met welke zaken je rekening moet houden.

Checklist huis bezichtigen
Hoe ga je gericht op zoek naar je droomhuis en zorg je dat je een huis koopt waar je geen spijt van krijgt? Zet dan eerst eens je woonwensen op een rij. Waar moet het huis (minimaal) aan voldoen, in welke omgeving wil je wonen, hoe duur mag het huis zijn en hoe hoog de hypotheek? Een huis bezichtigen met een checklist helpt!

Hulp bij je hypotheek van ouders, gemeente of verkoper
Je hebt een heel mooi huis op het oog. Maar het is nét iets te duur. Helaas heb je te weinig eigen geld of inkomen voor de hypotheek. Dan is er soms toch een oplossing. Bijvoorbeeld met een schenking of lening van je ouders of familie of met hulp van de gemeente of verkoper.

Gehaast een huis kopen? Blijf opletten!
Ondanks corona blijft de huizenmarktkrapte aanhouden. Om te voorkomen dat een huis voor je neus wordt weggekaapt door een andere koper, kan het verleidelijk zijn om af te zien van een bouwkundige keuring of een financieringsvoorbehoud. Want ach, het huis ziet er toch goed uit? Maar pas op: dit kan je duur komen te staan. Wij leggen graag uit waarom.

Besparen op je financiën: zo doe je dat
Het is misschien niet de fijnste klus, maar het loont de moeite om eens per jaar je financiën te bekijken. Misschien betaal je onnodig voor producten en diensten die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Handig bijeffect van zo’n inventarisatie is dat je ook meteen scherp hebt hoe je financiën ervoor staan. Wij geven je een overzicht van verzekeringen waarop je wellicht zou kunnen besparen.

Wat betekenen de nieuwe regels rondom hypotheken voor jou?
Tijdens Prinsjesdag op 15 september jl. heeft het kabinet nieuwe plannen bekendgemaakt op het gebied van hypotheken die in 2021 moeten gaan gelden. Voor de meeste mensen is het nogal veel informatie en vaak ook onduidelijk wat het concreet betekent. Daarom nemen wij je graag kort mee door de belangrijkste voorgestelde wijzigingen.

Welke verbouwingen verhogen de waarde van je huis?
Heb je een koophuis? Dan kan een verbouwing interessant zijn. Met slimme ingrepen kun je de waarde van je huis flink verhogen. Maar hoe kun je je huis nu het meest in waarde laten stijgen?

Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!
Online naar huizen zoeken heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Op Funda tover je met een druk op de knop alle koophuizen tevoorschijn die aan je wensen voldoen. En voor je budget vertrouw je op een van de vele sites waar je heel makkelijk je maximale hypotheek kunt berekenen. Je vult het eigen inkomen en dat van je partner in, en er rolt een bedrag uit. Grote kans dat dát het bedrag is waarmee je op zoek gaat op Funda. Liefst nog ietsje hoger, want er valt natuurlijk altijd te onderhandelen.

Waarom je dit jaar nog een energielabel aan moet vragen
Een energielabel geeft informatie over de energieprestatie van je woning. Alle woningen in Nederland hebben er een. Dit is in veel gevallen nog een voorlopig label. Wij raden je aan om deze nog vóór 31 december om te zetten in een definitief label. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Hoe ga je verstandig om met het eigen risico?
Ook in 2021 blijft het eigen risico in de zorg 385 euro. Voor velen een flink bedrag wanneer je dat moet ophoesten voor een zorgbehandeling. Ondanks dat het niet altijd mogelijk is om onder bepaalde zorgkosten uit te komen, zijn er wel degelijk manieren om verstandig met het eigen risico om te gaan.

Verlies inkomen door corona: wat is jouw vangnet voor woonlasten?
Valt door corona ook joúw inkomen (gedeeltelijk) weg? Dan kan dit problemen geven. Je woonlasten lopen immers gewoon door en zijn vaak een aanzienlijk deel van je vaste lasten. Gelukkig zijn er ook een aantal vangnetten.

Vier redenen om eerst op hypotheekgesprek te gaan
Is jouw huis nog wel jouw droomhuis of zit je op internet al stiekem te gluren naar huizen die veel meer bij jouw woonwensen passen? Wie serieus op zoek is naar een (nieuwe) koopwoning, doet er verstandig aan om eerst een gesprek te plannen met een hypotheekadviseur. Wij vertellen je waarom.

Overlijdensrisicoverzekering ook het overwegen waard voor huurders
Een overlijdensrisicoverzekering (orv) wordt vaak afgesloten bij de aankoop van een woning. Hypotheekverstrekkers stellen dit zelfs vaak verplicht. Maar ook als huurder loont het de moeite om je in dit product te verdiepen.

Ontbindende voorwaarden: wanneer wordt het bod en koopcontract bindend?
Je ziet je droomhuis en doet een bod. Vanaf dan ben je in onderhandeling. Er is weinig tijd om na te denken. Is je eerste bod meteen bindend of kun je daar nog onderuit? Wat zijn ontbindende voorwaarden van het koopcontract? Lees meer over je rechten.

Onderhandelen over een huis moeilijk? Niet met deze tips!
Je hebt hét huis gezien dat voldoet aan (bijna) al je woonwensen. Hoe wordt dit huis van jou zonder dat je teveel betaalt? Zorg dat je goed de onderhandeling over de woning in gaat met onderstaande tips.

De meerwaarde van een taxatie voor zakelijke verzekeringen
Als je voor je bedrijf een verzekering sluit tegen brandschade of diefstal, wil je dat je de waarde vergoed krijgt van de spullen die verloren zijn gegaan. Je neemt dan een bepaald bedrag op als verzekerde som. Maar hoe bepaal je die waarde? Dat kan met een waardebepaling of een vaste taxatie.

Het juiste zakgeld bedrag voor je brugklasser in 4 stappen
Wil je weten hoeveel zakgeld je brugklasser nodig heeft? Maak samen een lijstje en bepaal wie wat betaalt. Dat is natuurlijk de belangrijkste stap. Neem hierbij je eigen gevoel mee en uiteraard je portemonnee. Want het zakgeld bedrag moet natuurlijk ook goed voelen.

Deze factoren hebben invloed op je hypotheek
Je wilt een huis kopen, maar kan dat ook in jouw situatie? Ontdek welke zaken invloed hebben op je hypotheek. We zetten er acht voor je op een rij.

Zo geef je je kind een voorsprong voor de middelbare
De middelbare school is een nieuwe mijlpaal. Voor je kind en voor jezelf. Dat kan best spannend zijn. Maar met de juiste voorbereiding, geef je je kind een voorsprong. Bereid je voor met deze tips.

Je eigen vakantiehuisje kopen? Hier moet je op letten!
Door de coronacrisis is het huren van een ‘huisje’, al dan niet in een vakantiepark, erg in trek. Veel van die vakantiewoningen zijn eigendom van particulieren. Het kopen van een tweede woning heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Mocht jij ook overwegen iets te kopen en dat te gaan verhuren, dan moet je met een aantal zaken rekening houden.

Hoe ben jij voorbereid op je afscheid?
Je denkt er liever niet over na, maar belangrijk is het wel: de dood. Heb jij bijvoorbeeld een levensverzekering afgesloten? Staan jouw wensen vastgelegd in een testament? Heb je dit met je naasten besproken? Met deze checklist laat jij jouw nabestaanden – als het zover is – goed achter.

Hoe voorkom je diefstal tijdens de vakantie?
Vakantiegangers worden regelmatig het slachtoffer van criminaliteit. Een goede reisverzekering (óók in Nederland) voorkomt dat jij met financiële schade blijft zitten, maar nog beter is het om diefstal geheel te voorkomen. Wij geven je graag tips om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken.

Verbouwen of verhuizen? Zo maak je de goede keuze.
De keuken is gedateerd en je komt ruimte tekort. Wat nu? Tijd om te verhuizen, of is verbouwen ook een optie? Wij hebben een test voor je opgezet. Zo weet je meteen wat voor jouw situatie de juiste keuze is.

Bouwkundige keuring: een goede investering?
Je wilt een huis kopen en hebt dé ideale woning gezien. Het liefst zet je meteen je handtekening. Maar hoe weet je of je geen huis koopt met gebreken of bouwfouten? Hiervoor kun je een bouwkundige keuring laten doen. Dit kun je opnemen als ontbindende voorwaarde in het koopcontract en gebruiken in je onderhandeling.

Je huis of hypotheek als pensioen gebruiken? Zo doe je dat
De belofte van een gegarandeerd pensioen kan vanwege het nieuwe pensioenstelsel steeds lastiger worden waargemaakt; vooral door de lage rente. Daarom wordt een aanvulling op het pensioen in de toekomst steeds belangrijker. Een eigen woning biedt de nodige kansen voor een aanvulling op je pensioen. Hoe? Dat leggen we je met deze 6 tips graag uit.

Hoe verzeker je je tegen waterschade?
Een forse regenbui: we hebben het de laatste maanden helaas al een paar keer meegemaakt. Door de klimaatveranderingen zullen de buien helaas alleen maar heftiger en frequenter optreden. Ook de overlast die daarmee gepaard gaat, zal naar verwachting toenemen. Waterschade in huis of aan je auto kan grote impact hebben, maar hoe ben je hier eigenlijk voor verzekerd? En wat kan je het beste doen om het te voorkomen?

Coronaproof en goed verzekerd op reis
Coronacrisis of niet, Nederlanders laten zich er niet door weerhouden om op vakantie te gaan. Veel mensen kiezen ervoor om in eigen land te blijven, maar ook een vakantie in het buitenland is weer in trek. Was iedereen in de reisbranche een paar weken geleden nog uiterst somber gestemd, inmiddels is men alweer een stuk positiever. Wij geven je graag nuttige tips over hoe je deze zomer veilig op reis kunt zodat je optimaal kunt genieten van een welverdiende vakantie!

Slimme tips om te besparen
Geld besparen, dat willen we allemaal wel. Toch? Het blijkt vaak lastiger dan we denken. Maar het kán wel. Daarom helpen we je graag op weg met een aantal slimme tips.

Bedrijfspand kopen of huren? De voor- en nadelen
Misschien ben je net begonnen met je eigen onderneming of wil je gaan uitbreiden. Dan begint ook de zoektocht naar een geschikt bedrijfspand. Wat vind je belangrijk? Is de locatie alles? Of let je meer op de beschikbare ruimte? Voordat je een keuze kunt maken tussen kopen of huren, is het handig een financieel plan te maken waarin je vast een paar jaar vooruit kijkt. Dat geeft je meer inzicht in de keuze tussen kopen of huren.

De voordelen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG? Dan is het verstandig om dit altijd te doen. Het geeft je namelijk meer zekerheid en levert ook nog eens rentevoordeel op. Wij vertellen je er meer over!

Woningmarkt explodeert: hoe regel je het snelst een hypotheek?
Hypotheekverstrekkers hebben momenteel de handen vol aan het toetsen van hypotheekaanvragen. Vóór de corona-uitbraak was de wachttijd voor de consument gemiddeld twee werkdagen, nu is dat opgelopen tot zeven. Hoe regel je het snelst een hypotheek voor jouw droomhuis?

Vaker autopech door stilstaande auto
Nederland is door de corona-uitbraak massaal gaan thuiswerken. Het is dan ook een logisch gevolg dat de auto vaker en langer ongereden op de stoep blijft staan. Dit kan autopech tot gevolg hebben. Wil jij niet tot deze pechvogels behoren? Neem dan deze tips ter harte.

De administratie op orde in 2020
Er zijn maar weinig ondernemers die echt gelukkig worden van de boekhouding. Het kost tijd, het is gedoe en er mist altijd wel weer een bonnetje. Dit jaar doe je het anders dankzij onze tips. Nieuw boekjaar, nieuwe kansen!

Hypotheek met BKR? Bekijk hier de opties
Inkomsten, uitgaven, schulden, spaargeld: het heeft allemaal invloed op hoeveel je kunt lenen om een huis te financieren. Toch kun je ook mét een BKR-registratie een hypotheek afsluiten. Wij vertellen je er meer over.

Check je polissen! Juist nu.
De coronacrisis hakt er keihard in en raakt ons allemaal. Niet eerder in de moderne geschiedenis raakten zoveel financieel gezonde bedrijven van het ene op het andere moment in de problemen. Laat ons daarom juist nú kijken naar je zakelijke verzekeringen.

Jeannette Veldsink aan het woord: stilstaan bij wat écht belangrijk is
Wij vertellen je hoe wij als Veldsink Advies in deze tijd onze klanten tóch gewoon kunnen blijven helpen. Een interview met onze eigen directrice, Jeannette Veldsink, geeft inzicht.

Vakantiegeld! Dit doen zij ervan
Vakantiegeld is voor veel mensen een welkome aanvulling op hun inkomen. De een gebruikt het om uit de rode cijfers te komen, de ander om rekeningen te betalen of lekker te shoppen. We vroegen aan drie mensen wat zij met hun vakantiegeld doen.

Hoe blijf je gezond eten en bewegen in coronatijd?
Maatregelen rondom het coronavirus kunnen het lastig maken om gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen. Gezond eten is belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Nu je thuiswerkt is je dagritme misschien anders, dat van invloed kan zijn op je eetpatroon. En mogelijk beweeg je minder dan toen je nog gewoon naar het werk ging. Waar kan je op letten om in deze tijd tóch gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen? Wij geven je een paar tips.

Hoe is jouw nabestaandenpensioen geregeld?
Een partner verliezen is zwaar, of dat nu na een periode van ziekte is of volledig onverwacht. In die moeilijke periode wil je één ding niet: zorgen hebben over geld. Kijk daarom nu al goed naar hoe je elkaar achterlaat als een van jullie onverhoopt komt te overlijden.

Verveling door het coronavirus: wat nu?
Het coronavirus beheerst op dit moment ons leven. Naar de bioscoop, uit eten of een terrasje pakken is er ineens niet meer bij. Plotseling zitten we noodgedwongen dagen achter elkaar thuis, tenminste tot 28 april. Hoe kom je die plotselinge zeeën van tijd door? Door dingen te gaan doen die je altijd vooruit schuift. Wij geven je een paar tips:

Coronavirus en werkgeverschap: hoe kom ik deze periode met mijn personeel zo goed mogelijk door?
Het coronavirus zorgt ervoor dat werkgevers voor grote uitdagingen komen te staan. Hoe houd je je medewerkers aan het werk? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf blijft draaien?

Stookalarm voor rietgedekte woningen!
Univé raadt woningbezitters met een rieten dak sterk af om de komende dagen hun kachel of haard aan te steken gezien de weersomstandigheden.

(Minimaal) 3 weken thuis met het hele gezin; hoe kom je de tijd het beste door?
Het coronavirus is heftig. Heftiger dan we met z’n allen de afgelopen tijd dachten. Met het sluiten van scholen, horeca, sportverenigingen en een oproep om zoveel mogelijk thuis te werken, ontstaat er voor velen een bijzondere situatie: drie weken lang in huis met je partner én kind(eren). Wij geven je tips hier mee om te gaan.

Woning verhuren? Vertel het je verzekeraar!
Steeds meer mensen verhuren hun huis, bijvoorbeeld via Airbnb. Verhuur jij je woning ook weleens, meld het dan bij je verzekeraar. Dat voorkomt gedoe en kan veel geld schelen.

Coronavirus: biedt mijn reis- en annuleringsverzekering dekking?
Nu het coronavirus in Europa om zich heen grijpt en ook Nederland heeft bereikt, roept dit bij velen vragen op. Reden genoeg om antwoord te geven op de meest gestelde vragen die wij de laatste tijd hebben gekregen.

Wat is het eigenwoningforfait?
Voor het bezit van een eigen woning wordt in box 1 een bedrag bij je inkomen opgeteld, dat is het eigenwoningforfait. Dit geldt niet voor een vakantiewoning, deze valt in box 3. De hoogte van het eigenwoningforfait hangt af van de WOZ-waarde. Iedere gemeente bepaalt jaarlijks deze waarde van het huis.

Aanrijding? Sta even stil bij het schadeformulier
Het schadeformulier invullen na een aanrijding is geen bezigheid waar je op dat moment veel zin in hebt. Toch is het belangrijk er de tijd voor te nemen. Na het invullen en ondertekenen kun je namelijk niets meer veranderen.

Zo houdt je kind overzicht in z’n portemonnee
Herken je dat? Je portemonnee is leeg en je weet niet meer waar het geld aan op ging? Dat overkomt niet alleen jezelf, maar ook bij je kind. Veel jongeren hebben geen goed inzicht in hun uitgaven. Met deze drie tips help je je kind om meer overzicht te krijgen in de portemonnee.

Criminelen gebruiken ook WhatsApp
WhatsApp is een hele populaire app die volop wordt gebruikt. Waarschijnlijk gebruiken jij en je kind het ook. Helaas wordt ook WhatsApp steeds vaker misbruikt door criminelen. Hoe? Wij leggen het je uit zodat je ook je kind over de risico's kunt informeren.

De dure decembermaand: hoe voorkom je de valkuil?
Het is december. Een feestmaand die in het teken staat van gezelligheid en samen zijn. Je familie en vrienden zien. En vaak geven we elkaar ook cadeaus. Soms geef je meer uit dan dat je vooraf in gedachte had. Voorkom die valkuil met deze tips!

Welke rente kies ik voor mijn hypotheek?
Zet je jouw rente vast voor een aantal jaar of kies je voor een variabele rente, die maandelijks wijzigt? Hier moet je op letten als je kiest voor een (nieuwe) rente.

Vier eindejaarstips voor je spaargeld
Voor je het weet, is het 2020. Hoog tijd om te onderzoeken of je jouw spaargeld handig kunt inzetten om fiscaal voordeel te behalen. Wij hebben vier tips voor je verzameld.

Hypotheek oversluiten: de 5 meest gestelde vragen
Zette je jaren geleden de hypotheekrente vast? Dan betaal je misschien wel twee of drie keer zoveel rente als het huidige lage tarief. Je hypotheek oversluiten kan dan een goede oplossing zijn. Of oversluiten voor jou voordelig is, is wel afhankelijk van de huidige hypotheek, de resterende looptijd, de voorwaarden en de kosten die bij oversluiten gerekend worden. We zetten de meest gestelde vragen op een rij.

Van bod tot koopcontract. Wanneer wordt het bindend?
Koophuizen zijn vaak liefde op het eerste gezicht. Bij de bezichtiging weet je het meteen: dit is 'm! Dan ga je een bod uitbrengen. Hoe werkt dat? Is het eerste bod meteen bindend? Wanneer ben je in onderhandeling met de verkoper? Wat zijn jouw rechten als koper? We leggen het graag even uit.

Je baan kwijt, en dan?
Het kan zomaar gebeuren. Een reorganisatie, geen contractverlenging, of misschien bedrijfseconomische redenen. Het gevolg blijft hetzelfde: je wordt ontslagen. Dat heeft veel invloed op je leven, en zeker ook op je financiële situatie. Hoe houd je grip op je geldzaken? We geven een aantal tips.

Je kind wordt 18. Wat verandert er qua bankzaken?
Als je kind 18 jaar wordt verandert er veel. Als ouder ben je niet meer financieel verantwoordelijk voor je kind, maar nog wel onderhoudsplichtig (tot 21 jaar). Wat houdt dit nu precies in? Waar moet je rekening mee houden en hoeveel laat je je kind zelf regelen? We geven graag advies.

Sparen kost geld
Geld op een spaarrekening zetten was tot een paar jaar geleden een veilige keuze. Je kreeg er immers elk jaar een beetje rente bij. Maar dat beetje is inmiddels bijna niets geworden. Sparen kost eigenlijk geld.

Besparen op je maandlasten doe je zo
Verbaas je je wel eens over het verschil tussen je banksaldo aan het begin en eind van de maand? Ongemerkt geven we allemaal soms meer uit dan we doorhebben. Besparen op maandlasten hoeft gelukkig geen pijn te doen: het kan eenvoudig zijn! Vijf tips voor lagere maandlasten.

Verhuisd? Zo maak je snel contact met de buren
Verhuizen naar een nieuwe buurt. Dat betekent naast een heleboel geregel, geklus en gesjouw ook: nieuwe buren. En je woont nog jaren naast hen. Dit zijn de mensen waar je je planten aan toevertrouwt als je op vakantie bent en die de reservesleutel van je huis bewaren. Goed contact is daarom waardevol. Maar hoe pak je dat aan?

Jouw kind een geldezel: ga op tijd het gesprek aan!
Money Mules, de Nederlandse vertaling is geldezel, zijn mensen die hun rekening beschikbaar stellen aan criminelen. Vaak gaat het hierbij om jongeren die niet in de gaten hebben dat ze strafbaar zijn, omdat ze actief meehelpen aan het witwassen van illegaal geld. Zo ga je het gesprek hierover aan met je kind.

Zo ben je andere woningkopers voor
Soms zie je een woning op Funda die helemaal aansluit bij jouw woonwensen. Maar als je dan de makelaar belt, blijkt dat andere geïnteresseerden je al voor waren. Een tegenvaller, aangezien je moet concurreren met andere mogelijke kopers. Hoe zorg je ervoor dat je snel kunt toeslaan, zodat jij juist diegene bovenaan de lijst bent?

Bescherm je kind tegen phishing!
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een eigen e-mailadres. Vaak wordt dit zelfs al op scholen aangemaakt om zo bij digitale lesmaterialen te kunnen komen. Geen probleem, zolang je jouw kind (en jezelf!) maar wel beschermt tegen ongewenste mail. Al helemaal als het gaat om phishing berichten.

Als starter op zoek naar een woning? Deze tips helpen je
Het is behoorlijk druk op de woningmarkt. Potentiële kopers verdringen zich rond te koop staande panden. Voor veel starters is het daardoor extra lastig het huis van hun dromen te kopen. Ze sluiten achter in de rij aan. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Met deze tips kom je als starter een heel eind.

Past beleggen bij jou? Ontdek het nu!
Word je blij van de huidige spaarrente? Die kans is klein. Beleggen kan ook voor jou een goed alternatief zijn. Misschien heb je er nog nooit serieus over nagedacht. Of blijf je de spaarrekening trouw omdat beleggen simpelweg niets voor jou is. Maar is dat wel zo? Doe de test en check of je misschien een verborgen beleggingswens hebt.

Mama, ik verveel me… – 7 tips tegen verveling
De zomervakantie is pas net voorbij en het is alweer bijna tijd voor de herfstvakantie. Voor kinderen duurt de vakantie soms best lang. Je kind kan zich dus gaan vervelen. Om die verveling te voorkomen, geven wij je zeven tips tegen verveling.

Hoeveel geld geeft jouw kind uit?
Veel ouders vergeten om geldzaken te bespreken als hun kind naar de middelbare school gaat. Het risico is dat het gesprek pas plaatsvindt, als er al iets niet goed is gegaan. Bijvoorbeeld als er teveel geld is uitgegeven. Gaat je dan pas met je kind in gesprek, dan komt het snel over als een verhoor. En nieuwe afspraken voelen als opgelegde regels. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Duurzamer leven? Zo doe je dat!
Schone oceanen, ongerepte bossen en een stabiel klimaat. Dát is wat we wensen voor onze (klein)kinderen en hun kinderen. Maar als we dat willen, moeten we wel iets beter voor onze planeet zorgen. Gelukkig hoeft dat niet moeilijk of duur te zijn.

Open Huizen Dag: waarom je zeker moet gaan
Ben je op zoek naar een huis? Dan kun je eigenlijk niet om 5 oktober heen, dan is het Open Huizen Dag. Op deze zaterdag kun je namelijk uitgebreid rondsnuffelen in woningen die te koop staan. We geven jou een aantal goede redenen om te gaan én een paar tips.

Minderjarig kind gaat studeren: wat kost dat?
Is jouw kind nog geen 18 jaar en gaat hij of zij studeren aan het mbo, hbo of de universiteit? Houd dan rekening met een aantal veranderingen op financieel gebied. Bereid je kind en jezelf op tijd voor, zodat jullie niet voor vervelende verrassingen komen te staan. We geven je drie tips.

Wat leg je uit aan je kind over bankzaken?
Voor volwassenen zijn veel bankzaken logisch. Geld overboeken, een betaalverzoek sturen, de spaarrekening beheren. Maar voor je kind is dit allemaal nieuw. Met deze 5 stappen help je je kind hiermee omgaan.

Wat betekent Prinsjesdag voor jouw portemonnee?
Het gouden koffertje, de koets en natuurlijk de hoedjesparade. Prinsjesdag is een dag vol tradities. Maar het gaat er uiteindelijk om dat het kabinet laat weten hoe het zijn budget het komende jaar verdeelt. Welke sectoren krijgen er geld bij? Wie moet het zuiniger aan doen? Ga je er zelf op voor- of achteruit? Wij lichten er een paar plannen voor je uit.

WOZ-waarde gestegen? Zo check je of het klopt
Elk jaar wordt de hoogte van de WOZ opnieuw bepaald. Op basis van de WOZ-waarde berekent de gemeente hoeveel je aan bepaalde belastingen moet betalen. Wij geven je 4 manieren hoe je de WOZ-waarde kunt controleren. Dan kun je besluiten of bezwaarmaken zin heeft.

Samen iets (lekkers) uitkiezen
Het hypotheekaanbod is net als een snoeppot: vol met verschillende smaken en kleuren. Een keuze maken is lastig. Gelukkig kan een adviseur je daarbij helpen. Als jij de juiste smaak vindt, gaat hij voor je aan de slag.

Zo voorkom je de grootste valkuil van kleedgeld
Samen met je puber kleding kopen kan best een uitdaging zijn. Smaken verschillen tenslotte. En daarnaast is ook het geld een discussiepunt. Pubers kijken vooral naar het kledingstuk zelf, ouders kijken ook naar het prijskaartje. Tijd voor kleedgeld? Zo voorkom je de grootste valkuil.

Geen kentekenbewijs deel III, geen dekking voor diefstal
Wat doe je als je auto wordt gestolen? Juist, je dient een schadeclaim in bij je verzekeraar. Maar wat nou als je kentekenbewijs nog in de auto ligt?

Aftrekposten: deze 4 belastingtips leveren geld op
Als ondernemer heb je veel extra verantwoordelijkheden. Eén van die verantwoordelijkheden is tijdig aangifte doen bij de Belastingdienst. Het blijkt dat veel ondernemers de eerste aangiftes onvolledig invullen of dat ze van onvoldoende kwaliteit zijn. Deze tips kunnen je geld opleveren!

Hoe veilig pint jouw kind? Vijf opvoedtips
De helft van alle kinderen van 10 jaar en ouder weet hun pincode uit hun hoofd. Vijf jaar geleden was dat nog 70 procent, blijkt uit onderzoek van het Nibud. Een pincode op een briefje schrijven is niet écht veilig, natuurlijk. Hoe zit dat bij jouw kind(eren)? We helpen je met vijf opvoedtips.

Tijd voor een financiële schoonmaak
Waarom zou je alleen je huis grondig schoonmaken? Pak je portemonnee en bankrekening ook eens aan en breng je geldzaken op orde. Zeg abonnementen op, check je verzekeringen en loop je in- en uitgaven eens grondig door. Met de volgende vijf tips helpen we je een handje. Opgeruimd staat netjes!

In vijf stappen van bieden naar tekenen
Bieden op een droomwoning is voor veel mensen het spannendste deel van de huizenjacht. De vijf stappen van het eerste bod tot het koopcontract tekenen. Hoe gaat het in zijn werk – en hoe houd je je hoofd koel?

Zo help je je kind aan een bijbaan
Als je kind 13 jaar of ouder is, mag hij of zij een bijbaantje hebben of met vakantiewerk beginnen. Is je kind van plan om tijdens vakanties of als bijbaan bij de camping, supermarkt of in een winkel te gaan werken? Bespreek dan deze dingen!

Zo regel je je bankzaken veilig
Fraude met bankpas of internetbankieren, een zeer verontrustend idee. De bank doet er alles aan om jouw bankzaken zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar je kunt zelf ook je steentje bijdragen.

Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!
Ga voor je op huizenjacht gaat niet zoeken op basis van een snelle online hypotheekscan. Dit bedrag is vaak hoger dan je daadwerkelijk kunt lenen. Ga eerst langs je hypotheekadviseur. Die kan je precies vertellen in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken om teleurstelling te voorkomen.

De dunne lijn tussen schuldgevoel en aansprakelijk zijn
Als je door een ongelukje schade veroorzaakt bij of aan anderen, geeft dat een rotgevoel. Maar dat betekent niet altijd dat je ook echt aansprakelijk bent. Wij vertellen je wat meer over hoe het zit en wat je kunt verwachten.

Vanaf welke leeftijd hoort de pinpas erbij?
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een eigen pinpas. Maar is dit wel verstandig? Met een pinpas is geld onzichtbaar en de kans op te veel geld uitgeven is groter. Je kunt het beter stap voor stap aan hen leren.

Maak je huis inbraakproof
Helaas zijn er nog steeds inbraken in woningen. De meeste inbraken zijn zelfs overdag, op klaarlichte dag! Je kunt er gelukkig wel iets tegen doen om de kans kleiner te maken. Wij vertellen je hoe je een inbraak kunt voorkomen.

Phishing: Hoe herken je het en wat moet je doen?
Krijg je een e-mail van je bank om je gegevens te controleren? Of een telefoontje met een dezelfde vraag? Wees dan alert. Hier kan sprake zijn van phishing: een manier waarop criminelen jouw gegevens proberen te ontfutselen. Lees hieronder hoe je phishing herkent en wat je moet doen.

Van een duurzaam huis geniet je nu én straks
Je huis duurzaam en energiezuinig maken: je leest er steeds meer over. Toch aarzelen veel mensen nog om speciaal voor het energiezuinig van je huis maken, geld te lenen. Dat is begrijpelijk, maar in veel gevallen niet nodig. Want van een duurzaam huis geniet je dubbel.

Zo profiteer je van de stijgende huizenprijs
De prijzen op de woningmarkt blijven hoog. En het einde lijkt nog niet in zicht, volgens economen. De rente blijft laag, wat de aankoop van een woning financieel aantrekkelijk maakt. Als huizenbezitter kun je daarvan profiteren. Hoe? We geven je drie tips.

Zo bespaar je geld op een festival
Nederland is een echt festivalland. Maar goedkoop zijn deze feestjes niet. Wij geven je enkele tips om het festivalseizoen (goedkoper) door te komen!

Sparen, aflossen of investeren in duurzaamheid?
Als je meer inkomsten hebt dan uitgaven, houd je geld over. Maar wat doe je ermee als huiseigenaar? Sparen, je hypotheek aflossen of je huis verduurzamen? Alle drie hebben ze voor- en nadelen.

Welke samenlevingsvorm kies jij?
Het is zover: je gaat samenwonen. Het begin van lekker samen bankhangen, romantische dinertjes en wennen aan elkaars gewoontes. Maar hoe zit het met de financiën? Wat kun je allemaal doen als je gaat samenwonen qua samenlevingsvorm? Wij vertellen het je.

De brexit: heeft het gevolgen voor je zakelijke relaties?
Het Verenigd Koninkrijk stapt uit de Europese Unie (EU). Waarschijnlijk is dat je niet ontgaan. De oorspronkelijke datum waarbij het Verenigd Koninkrijk de EU zou verlaten was op 29 maart 2019. Dit is al enkele keren verschoven. Vooralsnog is de brexit uitgesteld naar 31 oktober 2019. Indien een organisatie relaties heeft die goederen importeert vanuit het Verenigd Koninkrijk, zal er na 31 oktober 2019 iets gaan veranderen.

Ouders als financiële coach
Als kinderen leren verstandig met geld om te gaan, ontwikkelen ze een goede financiële basiskennis voor later. Ouders spelen een belangrijke rol en kunnen kinderen op verschillende manieren helpen. Vooral door samen in gesprek te gaan over geld en dat kan gewoon op de bank of aan tafel.

Hypotheek in 2019? Dit gaat er voor jou veranderen!
Heb je een hypotheek of ben je van plan om een huis te kopen? In 2019 zijn de regels voor hypotheken opnieuw aangepast. Zo is de grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verhoogd en kun je extra lenen voor een energiezuinige woning.

Zo maak je samen met je kind spaardoelen voor 2019
Ieder mens heeft spaardoelen. Wellicht spaar je voor een mooie reis, een nieuwe auto of een keuken. Dat geldt voor jouw kind net zo goed. Hij of zij heeft ook wensen waarvoor gespaard moet worden. Met deze tips help je je kind om zijn of haar spaaldoelen voor 2019 te behalen.

In 2019 voor jezelf beginnen? Dít moet je weten
Nieuw jaar, nieuw bedrijf! Wil je in 2019 gaan ondernemen? Dan hebben wij een handig stappenplan voor je opgesteld. Dít moet je regelen om een goede start te maken.

Waarom juist mobiel bankieren je kind helpt
Dankzij internetbankieren, contactloos pinnen, retourpinnen en mobiel bankieren regelen we onze geldzaken heel anders dan vroeger. Het is goed om je kind te leren hoe met deze mogelijkheden om te gaan. En dat kan zeker, want mobiel bankieren is bijvoorbeeld een ideaal hulpmiddel voor je kind om zijn of haar geldzaken te regelen.

Hoe help je jouw kind bij de verleidingen van apps?
Er zijn duizenden gratis apps. Waardoor je kind tal van spelletjes kan spelen. Maar welke afspraken heb je gemaakt met je kind over in app aankopen? En weten ze wel wat dat is?

Weet jij wat een geldezel is?
Een geldezel, ook wel een moneymule genoemd, is een persoon die zijn of haar pinpas en pincode ter beschikking stelt aan iemand anders. Pas op, dit is strafbaar!

Hoeveel zakgeld geef ik mijn kind?
De meeste ouders beginnen met zakgeld geven als hun kinderen 6-7 jaar zijn. Het begint met een klein bedrag en groeit ieder jaar mee. Maar hoeveel zakgeld geef je en wanneer is het juiste moment om te stoppen met het geven van zakgeld? Is er een einddatum?

Wist je dit al over je hypotheek?
Ook tijdens de looptijd van je hypotheek is het slim om te blijven opletten. Misschien kun je wel besparen op de maandlasten. En wat als je gaat verhuizen of verbouwen? Wij geven je handige info over je hypotheek.

Nationale Hypotheekgarantie in 2019: zo werkt het
Als je een hypotheek wilt afsluiten, is het prettig als dat kan met Nationale Hypotheekgarantie. Niet alleen krijg je dan bescherming als je buiten je schuld om de lasten niet meer kunt betalen, maar je ontvangt ook een korting op de hypotheekrente. Een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is wel aan een maximum gebonden. Maar goed nieuws: dat maximum stijgt in 2019.

Grote uitgave? Pas het betaallimiet aan!
Heb je een nieuwe auto op het oog of sta je voor een andere grote uitgave? Dan kun je zelf het betaallimiet tijdelijk verhogen. Maar let op: doe dit wel op tijd! Wij vertellen je in dit artikel meer over hoe je dit doet.

Deze aftrekposten kun je zomaar vergeten
Tot 1 mei kun je de jaarlijkse belastingaangifte invullen. De belangrijkste gegevens heeft de Belastingdienst al voor je ingevuld, zoals bijvoorbeeld je inkomen en hypotheek. Dit geldt niet voor alle aftrekposten waarmee je het belastbaar inkomen kunt verlagen. Bekijk dus goed of je geen geld laat liggen. Wij geven je inzicht in de 5 meest vergeten aftrekposten.

Handige tips voor de belastingaangifte
Ze liggen alweer op de deurmat, de blauwe enveloppen. Het is dus weer tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Van 1 maart tot 1 mei 2019 kun je aangifte doen over vorig jaar. Slechts een klein deel heeft de belastingaangifte al ingevuld, maar een groot deel nog niet. Raak je altijd de draad kwijt in box 1, 2 en 3? In dit artikel helpen we je op weg.

Net 18 geworden? Dit moet je weten over geld
Ben jij net 18 geworden? Gefeliciteerd! Je mag eindelijk zelfstandig autorijden, stemmen én een biertje drinken in de kroeg. Hartstikke leuk natuurlijk, maar er zijn ook een paar dingen die je móet doen als officiële volwassene. We zetten de belangrijkste graag voor je op een rij.

Heeft klein wonen de toekomst?
Waarom zou een nieuw huis altijd groter moeten zijn? Een goede vraag, vinden sommigen. Daarom kiezen zij voor een tiny house. Een klein huisje dat qua comfort en voorzieningen niet onderdoet voor een normale woning – alleen dan een stuk kleiner én vaak energieneutraal. Benieuwd? Wij vertellen je meer.

Het verschil in belastingen tussen 2018 en 2019
Voor nieuwe regels en wetten is 1 januari vaak de ingangsdatum. Zodra de vuurwerkdamp is opgetrokken, is er dus wat veranderd. We zetten een aantal belangrijke zaken over de belastingwijzigingen in 2019 op een rij. Van inkomen tot eigen woning: dit kun je verwachten.

3 dingen die je zelf kunt regelen voor de hypotheek
Wie een hypotheek afsluit, legt bepaalde zaken voor langere tijd vast. Fijn, want dat biedt zekerheid. Maar je financiële situatie kan tussentijds veranderen. Gelukkig zijn er momenten waarop je de hypotheek kunt aanpassen. Wij vertellen je er meer over.

6 vakantieactiviteiten in de regio
Half februari is het zo ver: het is voorjaarsvakantie! Vraagt je je af wat je kunt doen in de regio met het hele gezin? We zetten enkele betaalbare en toch bijzondere uitjes voor je op een rij. Wat gaan jullie doen?

3 manieren om op je huidige hypotheek te besparen
Minder maandlasten aan de hypotheek door middel van te besparen op bijvoorbeeld de hypotheekrente? Daar bestaan een aantal mogelijkheden voor. Wij vertellen je er meer over in dit artikel.

Wat kost het om je huis te isoleren?
Wanneer het buiten koud is, houden we het binnen graag warm. Om de gestookte warmte niet naar buiten te laten glippen, is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Wij lopen de isolatiemogelijkheden en bijbehorende kosten met je door.

Hoe bespaar je geld op de autoverzekering?
Iedere autobestuurder is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn ontzettend veel verzekeringsmaatschappijen waar je uit kunt kiezen. Maar hoe kies je nu de juiste autoverzekering? En hoe kun je er op besparen? Wij vertellen je er meer over.

Rechtsbijstand in het verkeer: je kan eigenlijk niet zonder
Veel auto's in Nederland zijn alleen WA verzekerd, eventueel met beperkt casco. Maar wat zijn de gevolgen in de praktijk bij een ongeval? In dit artikel geven we een aantal voorbeelden waarmee je zult zien dat het ook voor oudere auto’s belangrijk is om naast de WA dekking een aanvullende voorziening te treffen in de vorm van een rechtsbijstandverzekering.

Ondernemen begint met duidelijke afspraken
Er komen steeds meer ondernemers bij in Nederland. Ben jij ook ondernemer? Dan is het belangrijk om goede afspraken te maken met klanten en leveranciers en je daaraan te houden. Dat begint al bij de leveringsvoorwaarden.
Spullen lenen of huren? Let op je verzekering!
We lenen steeds vaker spullen en diensten van elkaar en daarmee gaan we verspilling tegen. Een positieve ontwikkeling, maar verzekeringen zijn er nog niet op ingespeeld. Let dus op de risico’s als je iets leent of uitleent.

Veilig met vuurwerk
Vuurwerk zorgt voor een knallend begin van het nieuwe jaar. Zorg er wel voor dat het niet té hard gaat knallen en er geen schade ontstaat door verkeerd afgestoken of rondvliegend vuurwerk! Maak gebruik van onze tips om vuurwerk op een veilige manier af te steken.

Wintersport verzekeren: de 3 grootste misverstanden
Snowboarden en skiën wordt steeds populairder. Toch brengt wintersport ook wel wat gevaren met zich mee. Veel mensen denken dat ze goed verzekerd zijn voor hulp bij ongelukken op wintersport. Toch blijkt dit niet altijd zo te zijn. Wij vertellen je in dit artikel de 3 meestvoorkomende misverstanden die mensen hebben over de wintersportverzekering.
Fraude maakt meer kapot dan je denkt!
Ieder jaar weer zijn er meerdere gevallen van fraude bekend waarbij de fraudeurs uiteindelijk toch door de mand vallen. Wanneer een verzekeringnemer fraude pleegt, kan het flinke gevolgen hebben voor alle lopende en toekomstige verzekeringen.

Wat kost het als je kind gaat studeren?
Gaat je kind over een tijdje studeren? Dan wil je als ouders misschien wel meebetalen aan de studiekosten. Om wat voor een bedrag gaat het gemiddeld en hoe pakken anderen het aan? In dit artikel lees je er meer over.

Hoe voorkom je diefstal van je ski- of snowboard materiaal?
Das pech, ski's weg! Denk je fijn op wintersport te gaan, worden je ski's gestolen. Diefstal uitsluiten kan helaas niet, maar je kunt de kans wel verkleinen. Wij geven je daarvoor een aantal concrete tips.

Kinderspaarrekening openen? Let dan hier op
Wil je graag sparen voor jouw kind? De keuze op het gebied van kinderspaarrekeningen is enorm. Welke keuzes heb je en waar moet je op letten? Wij vertellen je er meer over.

Wat als verhuizen dubbele woonlasten betekent?
Als je een nieuw huis hebt gekocht, maar je oude huis nog niet is verkocht, dan krijg je te maken met dubbele woonlasten. Hoe ga je daarmee om? Wij geven je concrete tips.

Calamiteiten op de werkvloer: zorg voor EHBO’ers en BHV’ers!
Wie niet machteloos wil staan bij calamiteiten zoals een brand of ongeluk, zorgt ervoor dat hij is voorbereid. Ga ervan uit dat het ook in jouw organisatie kan gebeuren. Zeker als je werknemers hebt, moet je voorzorgsmaatregelen nemen. Wij vertellen je meer over BHV'ers en EHBO'ers.

Pint je kind al zelf? Help met deze handige tips!
Voor de meeste kinderen is het al duidelijk wat pinnen precies is, maar vinden ze het nog wel spannend om het zelf te moeten doen. Hoe ga je daar als ouder mee om en welke tips kun je je kinderen meegeven? Wij geven je praktische tips.

Tips voor ouderen: voorkom financieel misbruik
Als je ouder wordt, ben je niet altijd meer in staat om zelf je bankzaken te beheren. Helaas worden ouderen, mede daarom, vaak slachtoffer van financieel misbruik. Daarom zijn er een aantal tips opgesteld die zorgen dat de kans wordt verkleind.

Eerste hypotheekgesprek? Neem je ouders mee!
Tijd om het ouderlijk huis te verlaten en naar een eigen woning te gaan? Dan is de volgende stap een eerste hypotheekgesprek. Neem je ouders als ervaringsdeskundigen mee naar dit gesprek, dat heeft namelijk een hoop voordelen!

Nieuw huis kopen? Dit zijn de 6 stappen
Druk bezig in de zoektocht naar je droomhuis? Dat is een hele klus! Waar moet je allemaal rekening mee houden en wat kun je verwachten? Ons stappenplan helpt je op weg.

Als ondernemer zelf de hoogte van AOV premie bepalen
Als ondernemer ben je extra kwetsbaar als je arbeidsongeschikt raakt. Met een AOV heb je een vangnet. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Een AOV is altijd een verzekering op maat, geen enkele ondernemer is immers hetzelfde. Je hebt ook zelf invloed op de hoogte van je premie door je eisen bij te stellen.

Vier redenen om éérst op hypotheekgesprek te gaan
Ben je van plan om een huis te kopen? Ga eerst op een hypotheekgesprek. Hier wordt er onafhankelijk geadviseerd en weet je direct hoe je ervoor staat. Wij geven je alvast vier concrete redenen.

Start je eigen onderneming naast je vaste baan
Heb je ondernemersbloed en jeuken je handen om een eigen onderneming te starten? Als je huiverig bent om je vaste baan op te zeggen, dan is het ook mogelijk om naast je gewone werk, een parttime onderneming op te zetten. Wij vertellen je er meer over.

Sparen moeilijk? Gebruik deze drie slimme trucjes!
Sparen: hoe pak je dat het beste aan? En hoe maak je het leuk en haalbaar voor jezelf? Wij delen trucjes met je die het haalbaar maken!

Pensioen opbouwen, wanneer moet ik beginnen?
Veel mensen krijgen het, maar weten eigenlijk niet precies wat het is. Pensioen, hoe zit dat nou precies? Kort gezegd is pensioen gewoon uitgesteld inkomen. In dit artikel leest u hoe een pensioen opbouwen werkt.

Ben je als ondernemer al voldoende voorbereid op je pensioen?
Als ondernemer houd je je vooral bezig met de toekomst van je bedrijf. Maar verlies je eigen toekomst ook niet uit het oog. Regel je pensioenvoorziening ruim op tijd zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

Zo leer je je kind sparen!
Sparen doen we bijna allemaal. Maar leren we het onze kinderen ook? Hoe kan je dat het beste doen en op welke leeftijd is het goed om te beginnen? Wij geven je concrete tips om je kind te leren sparen.

Hoe check je de kwaliteit van een nieuw huis?
Een nieuw huis kopen is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Zorg dat je goed voorbereid bent, zodat je er later geen spijt van krijgt! Een bezichtiging kan overrompelend zijn en daarom is het fijn om te weten waar je op moet letten. Wij hebben een checklist voor je gemaakt.

Werkgever speelt belangrijke rol in pensioenkennis werknemers
Een werkgever speelt een essentiële en onmisbare rol bij zijn of haar werknemers als het om het pensioen gaat. Middels een gerichte aanpak en de juiste dosis informatie kan een werkgever zijn werknemers helpen om een betere pensioenkennis op te bouwen.

Ben ik verzekerd tegen brandschade?
Brand kan een hoop ellende en schade veroorzaken. Per jaar wordt er relatief vaak aanspraak gemaakt op de inboedel- en opstalverzekering vanwege brand. Wanneer valt schade nu eigenlijk onder brandschade? En ben je wel goed verzekerd?

Overlijdensrisicoverzekering: wat is er precies aan de hand?
In de media is de afgelopen tijd het nodige te doen over overlijdensrisicoverzekeringen. Wat is er nu precies aan de hand? Wij leggen het graag uit.

Starterslening: voor wie en hoe werkt het?
Als je van plan bent je eerste woning te kopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden. Omdat de huisprijzen flink kunnen oplopen, biedt een starterslening veel starters een uitkomst.

Ben jij er ook bij op de KVK Startersdag 2018?
Aanstaande zaterdag is de KVK Startersdag. Hier kunnen startende ondernemers netwerken en zichzelf laten informeren over alles wat bij een eigen onderneming komt kijken. Wij zijn ook bij de KVK Startersdag te vinden in Eindhoven. Ben jij er ook bij?

Hoe ziet jouw spaarrekening eruit? Doe de test!
Sparen is belangrijk. Voor de één is het makkelijker dan voor de ander. Maar hoe spaar jij eigenlijk en hoe ziet jouw spaarrekening eruit? Doe de test en weet direct welk spaartype jij bent!

Opknaphuis op het oog? Zorg voor energiebesparende maatregelen!
Heb je een nieuw huis op het oog? Kijk dan eens naar de extra hypotheekruimte die je kunt krijgen als je investeert in energiebesparende maatregelen. Wij vertellen je er meer over.

Zijn kostbaarheden goed verzekerd bij gebruik door je kinderen?
Maakt jouw kind geregeld gebruik van je dure smartphone of tablet? Of heeft je kind toevallig een smartwatch gekregen als verjaardagscadeau? Stiekem geven we onze kinderen veel kostbare zaken. Maar zijn deze eigenlijk wel goed verzekerd?

Pensioenopbouw als zzp’er, wat zijn de mogelijkheden?
Als zzp'er moet je zelf actie ondernemen voor de pensioenopbouw. Dat gaat net iets anders dan dat je gewend bent bij een werkgever. Wij lichten de verschillende mogelijkheden toe en vertellen je hoe je de pensioenopbouw het beste kunt aanpakken.

Overlijdensrisicoverzekering: weet waar je aan toe bent
Bij het afsluiten van een hypotheek ontkom je er bijna niet aan: de overlijdensrisicoverzekering. Vooraleer je een dusdanige verzekering kan krijgen, moet je aan bepaalde eisen voldoen. En wanneer je eenmaal verzekerd bent, is het dan slim om over te stappen voor een goedkopere premie? Wij vertellen het je!

Veilig op weg met de e-bike
Het is niet meer weg te denken uit ons vervoer: de e-bike. Maar wat zijn nu eigenlijk de veiligheidseisen bij zo een fiets? En waar moet u aan denken als u er eentje heeft en ermee de weg op gaat?

Kopen van een woning: wat komt er allemaal bij kijken?
Aanstaande zaterdag is het NVM Open Huizen Dag. Voor veel mensen is dit het moment om op zoek te gaan naar hun droomhuis. Het is verstandig om te weten waar je rekening mee kunt houden wanneer je nadenkt over de koop van een woning. Wij vertellen het je!

Belangrijkste financiële gevolgen van Prinsjesdag op een rij
Afgelopen dinsdag was het weer Prinsjesdag en naast het mooie weer was er meer positief nieuws. De vijf belangrijkste financiële gevolgen die in de troonrede voorbij kwamen, voor u op een rij.

Weet je dat wij zelfstandig adviseur van RegioBank zijn?
Wij zijn het kantoor om de hoek, waar je persoonlijke service en advies op maat krijgt. Bij ons regel je de geldzaken zoals jij dat wilt. Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar.

Verlies of diefstal op vakantie? Doe aangifte!
Voor de meesten van ons zit de vakantie er weer op. Hopelijk heeft u heerlijk onbezorgd kunnen genieten. Helaas gebeurt het maar al te vaak: u verliest iets of u wordt bestolen! Help, wat nu? Gelukkig heeft u een reisverzekering. Maar wat vergoedt deze eigenlijk en welke voorwaarden zitten hier aan verbonden?

Keyless entry verzekerd?
Tegenwoordig is een groot deel van de nieuwe auto’s er mee uitgerust, keyless entry. Maar wat moet u eigenlijk doen als er ingebroken wordt in uw auto met keyless entry? Bent u wel verzekerd in zo’n situatie?

Overwaarde op uw hypotheek?
Op het moment dat de waarde van een huis hoger is dan de hypotheek die afgesloten is voor dat huis, spreken we van overwaarde. Maar hoe kunt u die overwaarde nu het beste benutten en welke regels gelden er?

Welke invloed heeft een studieschuld op het aanvragen van een hypotheek?
Het studiejaar is voor de meeste studenten weer begonnen. Daarom is het handig om het eens over de gevolgen van een studieschuld te hebben.

Een leegstaand bedrijfspand: wat zijn de mogelijkheden?
Heb je een bedrijfspand dat voor een bepaalde periode leeg staat? Dit kan een aantal gevolgen hebben voor de premie van het pand...

Bliksemschade, ben ik verzekerd?
Warme en benauwde zomerdagen eindigen geregeld met een pittige onweersbui. Vaak is het alleen buiten te horen, maar wat moet u nu doen als de bliksem écht een keer inslaat? Bent u wel verzekerd tegen bliksemschade?

Een AOV interessant voor jou?
Zzp'ers krijgen in geval van arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van de overheid. Daarom overwegen steeds meer zzp’ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Is dit ook interessant voor jou? Wij zoeken het uit!

UWV of eigenrisicodrager?
Zieke of arbeidsongeschikte medewerkers vormen een financieel risico. Om te bepalen hoe u zich hiervoor verzekert en in hoeverre u de kosten zelf kunt dragen, is het belangrijk om alle voors en tegens goed af te wegen.

Salaris niet belangrijkste wervingsinstrument
Maar liefst 24 procent van de Nederlandse werkgevers heeft moeite geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Een goed personeelsbeleid is dan ook belangrijker dan ooit, zowel om goede medewerkers te behouden als om nieuwe mensen aan te trekken.

Ben je verantwoordelijk voor machineveiligheid?
Als je voor jouw bedrijf machines aanschaft, vertrouw je erop dat deze veilig zijn en veilig gebruikt kunnen worden door je medewerkers. Maar stel dat er toch een ongeval plaatsvindt met een machine. Kun je dan de machinefabrikant aansprakelijk stellen?

Betalen in het buitenland: pas op voor verborgen bankkosten
Jaarlijks verliezen Nederlandse vakantiegangers meer dan 380 miljoen euro aan verborgen bankkosten. Vertrekt u binnenkort voor een vakantie naar het buitenland? Neem deze tips dan ter harte!

Waardevolle tips voor een goede start van uw autovakantie
De zomer is in volle gang en reizigers bereiden zich voor op een zorgeloze (auto)vakantie. Deze zomer hebben veel Nederlanders al te maken gehad met pech onderweg. Lees deze waardevolle tips voor een goede start van uw autovakantie.

Schroef uw hypotheekrente naar beneden, nu het nog kan!
Gezien de fors gedaalde hypotheekrente is het oversluiten van de hypotheek populair onder huiseigenaren. De verwachting is dat de hypotheekrentes op korte termijn weer gaan stijgen. Loopt uw hypotheek al enige tijd, onderzoek dan zeker de mogelijkheden!

Heeft u een persoonlijk noodplan?
Een noodpakket voor het geval van calamiteiten. Heeft u het klaarliggen? Zowel het Rode Kruis als de Overheid adviseren ten zeerste om dit in huis te hebben. Zo bent u verzekerd van een gedegen noodpakket als de situatie daar naar vraagt.

Starters op de woningmarkt onvoldoende op de hoogte van financiële risico’s
Op deze krappe woningmarkt worden starters gedwongen steeds meer eigen middelen aan te wenden bij een woningaankoop. Bovendien blijkt dat juist deze groep onvoldoende op de hoogte is van de financiële risico’s.

Kwart van de jongeren tot 24 verzekert auto op naam van ouder
Kwart van de jonge autobezitters drukt de premie door de autoverzekering op naam van een ouder te zetten. Dit kan echter problemen opleveren bij het uitkeren van schades.

Premie overlijdensrisicoverzekering kan mogelijk omlaag
Overlijdensrisicoverzekeringen worden steeds goedkoper. Mogelijk kan ook uw premie omlaag. In een aantal situaties is daarbij een aanpassing verstandig.

Duurzaam wonen: hoe kunt u geld en energie besparen?
Steeds meer mensen treffen energiebesparende maatregelen om te profiteren van meer wooncomfort en lagere maandlasten. Bent u benieuwd welke stappen u kunt zetten voor de verduurzaming van uw woning zodat ook u elke maand geld én energie bespaart?

Alimentatie naar vijf jaar
VVD, D66 en PvdA hebben in de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend om de partneralimentatie te beperken tot maximaal 5 jaar. In dit artikel gaan we uitgebreider in op het onderwerp alimentatie.

Fors minder achterstanden bij hypotheken
Volgens de meest recente cijfers van het Bureau Krediet Registratie, BKR, daalt het aantal mensen met een achterstand in de betaling van hun maandelijkse hypotheeklasten sterk. Een positieve ontwikkeling!

Wilt u een woning kopen om te verhuren?
Wilt u een woning kopen om te verhuren? Dan is een woningverhuur hypotheek misschien iets voor u.

Senioren kunnen makkelijker een hypotheek afsluiten
Vanaf 17 juni 2018 veranderen de regels die gelden voor de voor banken verplichte toetsing van de financiële draagkracht van de hypotheekaanvrager. Dat is goed nieuws voor senioren.

Op vakantie? Een paar tips
Vakantie moet natuurlijk een periode zijn van onbezorgdheid en plezier. Helaas worden vakantiegangers regelmatig slachtoffer van criminaliteit. Door dieven en zakkenrollers in het buitenland, of door inbrekers die tijdens hun afwezigheid het huis leeghalen.

Hoe veilig is uw voordeur?
In 2017 vonden er bij de politie circa 50.000 aangiftes van inbraken in woningen plaats. Alle reden dus om nog eens aandachtig te kijken naar de maatregelen die u als huiseigenaar kunt nemen om de kans op inbraak te verkleinen.

Aflossen is (be)sparen. Met een aflossingsvrije hypotheek
Het is verstandig om af te lossen op uw aflossingsvrije hypotheek. Waarom? U zorgt voor minder lasten als uw inkomen straks lager wordt, bijvoorbeeld omdat u met pensioen gaat. Ten tweede bespaart u op uw maandlasten. Uw hypotheek wordt namelijk steeds lager.

Natuurlijk gaan ook wij zorgvuldig om met uw persoonsgegevens
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is Europese regelgeving. In de kern is de bedoeling van de AVG dat uw persoonsgegevens beter beschermd worden.

ZZP’er? Hoe zit het dan met de mede aansprakelijkheid?
Een recente uitspraak van de Rechtbank Midden Nederland geeft stof tot nadenken over de verstrekkende risico’s die een ZZP’er in de bouw kán lopen. We geven u graag een voorbeeld

Van beroep wisselen? Gefeliciteerd. Maar kom ook even met ons praten
Het is nog niet zo lang geleden dat iemand die van school kwam een beroep koos, bij een werkgever ging werken en tot aan zijn pensioen hetzelfde beroep bij dezelfde werkgever bleef uitoefenen.

Wij zijn trotse partner van Stichting Met Je Hart
'Het is fantastisch om de ouderen zichtbaar te zien genieten'.

Niet zelf een advocaat inschakelen
Heeft u een rechtsbijstandverzekering? U mag als verzekerde niet op eigen initiatief een externe partij (zoals een advocaat) inschakelen.

De huizenprijzen stijgen al 4,5 jaar op rij
De prijzen van woningen stijgen al geruime tijd. Toch blijft het kopen van een woning voor veel mensen aantrekkelijker dan het huren van een woning.

Maak het inbrekers niet te makkelijk
“Maak het inbrekers niet te makkelijk”. Denk hierbij aan woninginbraken, maar ook aan digitale inbraken in je computer of smartphone. Hoe kun jij zelf voorkomen dat je slachtoffer wordt van een inbraak of diefstal?

Minder werkenden bouwen pensioen op
Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank blijkt dat minder werknemers pensioenrechten opbouwen. Dit is geen goede ontwikkeling.

Wat heeft private lease van uw auto te maken met uw hypotheek?
Uw garage doet u een mooi aanbod voor een nieuwe auto. Niet om deze te kopen. Maar om via private lease aan te schaffen. Dit klinkt misschien aantrekkelijk. Maar pas op wanneer u ook nog een hypotheek wilt afsluiten.

Opzet niet verzekerd onder AVP
Bij een AVP zijn niet alle situaties waarin u aansprakelijk bent voor schade aan derden verzekerd. Een belangrijke beperking is bijvoorbeeld schade die u met een auto of bromfiets veroorzaakt. Ook over opzet bepalen de verzekeringsvoorwaarden, zoals we hierna zullen zien, iets...

Een rechtsbijstandverzekering geeft rust
We hebben dagelijks te maken met talloze juridische momenten. Hier staan we vaak niet ...

Belangstelling voor alternatieven voor sparen groeit
Op dit moment geven de meeste banken nog maar een rente die nauwelijks boven de 0% ligt. Het is dan ook niet ...

Meer kopers komen in aanmerking voor NHG in 2018
Goed nieuws voor huizenkopers: de kostengrens voor een NHG-hypotheek gaat in 2018 omhoog. Waar de grens ...

Wilt u een aanvullend pensioen opbouwen?
Als u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, ontvangt u AOW. Veel mensen bouwen daarnaast ...

Bent u RI&E-plichtig?
Vrijwel iedere ondernemer met personeel is op grond van de Arbowet verplicht om een risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) te hebben.

AOW leeftijd van invloed op WIA Aanvullingsverzekeringen
Dat de AOW-leeftijd langzaamaan stijgt, is algemeen bekend. Sinds 2016 wordt deze in stappen ...

Voorkom onderverzekering van uw zakelijke inventaris en opstal
Wanneer uw zakelijke bezittingen beschadigd raken wordt dit gedekt door de inventaris- of opstalverzekering. Wanneer u deze ...

Levensverwachting opnieuw gestegen, wat betekent dat voor u?
Sinds 1956 is de levensverwachting van 65-jarigen met maar liefst vijf jaar gestegen. Ook voor de komende ...