Nieuws

Verzekeren
Rechtsbijstand in het verkeer: je kan eigenlijk niet zonder
15 januari 2024

Rechtsbijstand in het verkeer: je kan eigenlijk niet zonder

Iedereen in Nederland is verplicht om zijn auto te verzekeren. Maar welk soort autoverzekering sluit je in welke situatie af? Een WA-verzekering (eventueel met beperkt casco) is voor veel oudere auto’s voldoende. Maar wat zijn de gevolgen in de praktijk bij een ongeval? Ook als je een oudere auto rijdt, is het belangrijk om naast de WA-dekking een aanvullende voorziening te treffen in de vorm van een rechtsbijstandverzekering.

Hypotheken
Studieschuld? Dit betekent het voor je hypotheek
19 november 2023

Studieschuld? Dit betekent het voor je hypotheek

Weet je welke mogelijke gevolgen jouw studieschuld heeft op je financiële toekomst? Bijvoorbeeld als je een hypotheek wilt afsluiten? Hypotheekverstrekkers vragen verplicht naar een (studie)schuld als je een hypotheek aanvraagt. Hoewel een studieleningen niet geregistreerd wordt bij Bureau Krediet Registratie (BKR), telt deze wel mee bij het berekenen van een maximale hypotheek. Als je een studieschuld hebt, betekent dat dat je minder kunt lenen. En welke gevolgen heeft de rentestijging op een studielening voor starters op de woningmarkt?

Onderneming
Aansprakelijkheid voor ondernemers
02 november 2023

Aansprakelijkheid voor ondernemers

Ondernemen gaat gepaard met risico’s nemen. Toch wil je je geen zorgen hoeven maken over het voortbestaan van je onderneming omdat jouw zakelijke verzekeringen niet goed afgestemd zijn op de risico’s die je loopt. Wat als je bijvoorbeeld te maken krijgt met een schadeclaim? Met een goede zakelijke aansprakelijkheidsverzekering die is afgestemd op jouw bedrijf brengt dat ongelukje, een fout of tegenslag jouw onderneming niet in de problemen.

Verzekeringen
Doe zonder zorgen mee aan de carnavalsoptocht
03 februari 2023

Doe zonder zorgen mee aan de carnavalsoptocht

Als in februari carnaval losbarst, hebben de echte liefhebbers al een hele voorbereiding achter de rug. Jij bent met je vrienden of je carnavalsvereniging misschien ook al druk met het bouwen aan de praalwagen voor de optocht. Heb je al nagedacht over de veiligheid van je wagen en welke verzekeringen je nodig hebt? We geven je een paar aandachtspunten om rekening mee te houden, zodat je zonder zorgen volop van carnaval kunt genieten. 

Onderneming
Voorkom onderverzekering: controleer je verzekerde bedragen
26 augustus 2022

Voorkom onderverzekering: controleer je verzekerde bedragen

De huidige onrustige situatie in de wereld in combinatie met de hoge inflatie, heeft een grote invloed op prijzen van grondstoffen zoals olie, hout en graan. Dat werkt ook door op onder andere de kosten voor transport, bouwmaterialen en de voedselproductie. Dit komt allemaal bovenop de prijsstijgingen en tekorten die we de afgelopen jaren al zagen door de sterk toegenomen vraag. Ook als ondernemer heb je dit mogelijk al ervaren. Wat doet dit voor je zakelijke verzekeringen?

Betalen en sparen
Hoe betaal je verstandig je studieschuld af?
07 februari 2022

Hoe betaal je verstandig je studieschuld af?

“Je studententijd is de mooiste tijd van je leven”, is een vaak gehoorde uitspraak. Nu valt dit met corona nog te bezien, maar duur is het zéker. Zodra je klaar bent met studeren kan je zomaar met tienduizenden euro’s studieschuld opgezadeld zitten. Kun je je geld beter gebruiken om versneld af te lossen of ga je beleggen? Je lening afbetalen voor meer hypotheek of beter sparen voor je verhuiskosten? Wij zetten het voor je uiteen.

Verzekeringen
Ben je wel verzekerd tegen klimaatschades?
10 december 2021

Ben je wel verzekerd tegen klimaatschades?

Iedereen kan zich de situatie in Zuid-Limburg van deze zomer nog wel herinneren. Waterschade veroorzaakte een enorme ravage en het herstel daarvan was kostbaar. Maar ook langdurige droogte kan schade toebrengen, doordat het verzakkingen veroorzaakt. Het is natuurlijk heel vervelend als je er pas op het moment dat het je overkomt achter komt dat die schades niet gedekt waren. Wat is wel gedekt en wat niet? 

Preventie
Het stookseizoen is weer begonnen – Tips om een schoorsteenbrand te voorkomen
10 november 2021

Het stookseizoen is weer begonnen – Tips om een schoorsteenbrand te voorkomen

Je leest het bijna nooit in de krant en het komt ook niet in het journaal, maar iedere winter vinden er gemiddeld maar liefst 2000 schoorsteenbranden plaats. Gelukkig vergoedt je opstalverzekering in de meeste gevallen de schade, tenzij je die had kunnen voorkomen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom zetten we een paar eenvoudige tips voor je op een rij om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Betalen en sparen
Aangifte doen over coronajaar 2020, let op!
12 april 2021

Aangifte doen over coronajaar 2020, let op!

Het is weer zover: de jaarlijkse aangifte voor de inkomstenbelasting. Iedereen die hiervoor een uitnodiging van de Belastingdienst heeft ontvangen, moet – al dan niet met toeslagpartner – aangifte doen. Het wordt je tegenwoordig steeds gemakkelijker gemaakt, aangezien veel gegevens vooraf al ingevuld zijn. Het kan echter nooit kwaad om deze gegevens nog even te controleren; vooral in dit coronajaar met tal van nieuwe regels.

Hypotheken
Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!
30 september 2020

Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!

Online naar huizen zoeken heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Op Funda tover je met een druk op de knop alle koophuizen tevoorschijn die aan je wensen voldoen. En voor je budget vertrouw je op een van de vele sites waar je heel makkelijk je maximale hypotheek kunt berekenen. Je vult het eigen inkomen en dat van je partner in, en er rolt een bedrag uit. Grote kans dat dát het bedrag is waarmee je op zoek gaat op Funda. Liefst nog ietsje hoger, want er valt natuurlijk altijd te onderhandelen.

Reizen
Coronaproof en goed verzekerd op reis
14 juli 2020

Coronaproof en goed verzekerd op reis

Coronacrisis of niet, Nederlanders laten zich er niet door weerhouden om op vakantie te gaan. Veel mensen kiezen ervoor om in eigen land te blijven, maar ook een vakantie in het buitenland is weer in trek. Was iedereen in de reisbranche een paar weken geleden nog uiterst somber gestemd, inmiddels is men alweer een stuk positiever. Wij geven je graag nuttige tips over hoe je deze zomer veilig op reis kunt zodat je optimaal kunt genieten van een welverdiende vakantie!

Onderneming
Bedrijfspand kopen of huren? De voor- en nadelen
30 juni 2020

Bedrijfspand kopen of huren? De voor- en nadelen

Misschien ben je net begonnen met je eigen onderneming of wil je gaan uitbreiden. Dan begint ook de zoektocht naar een geschikt bedrijfspand. Wat vind je belangrijk? Is de locatie alles? Of let je meer op de beschikbare ruimte? Voordat je een keuze kunt maken tussen kopen of huren, is het handig een financieel plan te maken waarin je vast een paar jaar vooruit kijkt. Dat geeft je meer inzicht in de keuze tussen kopen of huren.

Overig
Hoe blijf je gezond eten en bewegen in coronatijd?
24 april 2020

Hoe blijf je gezond eten en bewegen in coronatijd?

Maatregelen rondom het coronavirus kunnen het lastig maken om gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen. Gezond eten is belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Nu je thuiswerkt is je dagritme misschien anders, dat van invloed kan zijn op je eetpatroon. En mogelijk beweeg je minder dan toen je nog gewoon naar het werk ging. Waar kan je op letten om in deze tijd tóch gezond te blijven eten en voldoende te blijven bewegen? Wij geven je een paar tips. 

Zakelijk
De brexit: heeft het gevolgen voor je zakelijke relaties?
03 juni 2019

De brexit: heeft het gevolgen voor je zakelijke relaties?

Het Verenigd Koninkrijk stapt uit de Europese Unie (EU). Waarschijnlijk is dat je niet ontgaan. De oorspronkelijke datum waarbij het Verenigd Koninkrijk de EU zou verlaten was op 29 maart 2019. Dit is al enkele keren verschoven. Vooralsnog is de brexit uitgesteld naar 31 oktober 2019. Indien een organisatie relaties heeft die goederen importeert vanuit het Verenigd Koninkrijk, zal er na 31 oktober 2019 iets gaan veranderen.

Wat vraag je als je een huis gaat bezichtigen?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

  • Telefoon

    040-2635900
  • E-mail

    nuenen@veldsink.nl
  • Adresgegevens

    Park 26 - 28
    5671GA Nuenen

  • Openingstijden

    Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Hidden