Categorieën
- Betalen en sparen85
- Branche5
- De financiële foto8
- Duurzaam7
- Financiële zekerheid57
- Fun1
- Hypotheken86
- Kinderen2
- LevenWonen4
- Lifestyle2
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers8
- Onderneming35
- Overig22
- Pensioen22
- Preventie12
- RegioBank51
- Reizen3
- Risico voorkomen4
- Risicopreventie14
- Sparen10
- Verzekeren33
- Verzekeringen72
- Wonen24
- Zakelijk41

Beschikt jouw pand al over energielabel A, B of C?
Is jouw kantoorgebouw groter dan honderd vierkante meter? Dan moet je vanaf 1 januari 2023 minimaal beschikken over energielabel C. Heb je als eigenaar van het gebouw dat niet op orde, dan kan het je een forse boete opleveren met in het ergste geval een sluiting van het pand als gevolg.

De belastingaangifte 2021: waar moet je als ondernemer op letten?
Het is april en dus is het weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Ben je ondernemer en doe je de aangifte zelf? Houd dan rekening met onderstaande belangrijke aandachtspunten.

Hoe bescherm jij je tegen arbeidsongeschiktheid?
Ondernemers maken niet automatisch aanspraak op een wettelijke uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt raken, valt het inkomen voor 100% weg. Om te voorkomen dat je hierdoor in de problemen komt, is het verstandig om preventief op zoek te gaan naar vervangend inkomen. Dit kan op verschillende manieren.

Bedrijfsschade: overweeg langere uitkeringstermijn
Brand! Je moet er niet aan denken. Van het ene op het andere moment ligt je bedrijf stil. Je inkomsten vallen weg maar je vaste lasten gaan door. En nu? De bedrijfsschadeverzekering kent een uitkeringstermijn, die vaak is vastgesteld op 52 weken. Maar is die tijd wel lang genoeg?

Maak je ondernemersdroom waar – gun jezelf een goede start
Je hebt er lang over gedroomd en er goed over nagedacht. De kogel is door de kerk, je gaat je eigen onderneming starten! Om je droom te verwezenlijken, is het belangrijk dat je wel met beide voeten op de grond blijft staan. Waar begin je? Wij geven een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Werkmaterieel zonder kenteken? Kom dan nú in actie!
Heb je werkmaterieel dat nog niet is geregistreerd? Doe het dan zo snel mogelijk. Hiermee voorkom je niet alleen onnodige kosten en/of boetes in 2022, maar ook dat je aan het begin van het jaar stil komt te staan omdat het kenteken nog niet binnen is!

Voorkom langdurig verzuim bij je medewerkers
Om als bedrijf goed te kunnen functioneren zijn gezonde medewerkers onontbeerlijk. Helaas komt het nog wel eens voor dat je werknemers (langdurig) ziek zijn. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Hoe kun je als werkgever zorgen voor een laag en kortdurend ziekteverzuim?

Goed werkgeverschap? Zorg voor een veilige werkomgeving!
Om een veilige omgeving te waarborgen is het wettelijk verplicht om als bedrijf een actuele Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) met een plan van aanpak te hebben. Het zijn vooral grotere organisaties die een RI&E hebben opgesteld, maar de verplichting geldt ook voor kleinere ondernemingen die personeel in dienst hebben. Een verplichting die bij niet-naleving voortaan meteen voor een fikse boete zorgt!

Wat betekent Prinsjesdag 2021 voor ondernemers?
Zoals ieder jaar na Prinsjesdag zijn er plannen gepresenteerd die leiden tot wetswijzigingen en nieuwe regelgeving. Ondernemers merken wijzigingen vooral bij aangifte inkomstenbelasting en de zelfstandigenaftrek. We zetten deze en een aantal andere veranderingen voor je op een rijtje.

Kan ik als zzp’er een hypotheek afsluiten?
Als zzp'er kon het behoorlijk lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Inmiddels zijn de tijden veranderd en wordt er meer rekening gehouden met de positie van een zzp'er. In dit artikel vertellen we meer over de mogelijkheden.

Hoe zorg je goed voor jouw medewerkers die onderweg zijn?
Als goed werkgever zorg je ervoor dat je medewerkers kunnen werken in een veilige werkomgeving. Dit regel je uiteraard ‘op het werk’ en tegenwoordig ook vaker bij de werknemer thuis, maar doe je dit ook al in het verkeer?

Voldoe jij als vereniging of stichting al aan de Wet WBTR?
Waarschijnlijk heb je er al van gehoord: per 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking getreden. Vodoe binnen 3 uur aan de wet door het doorlopen van een stappenplan die je via ons met 50% korting kunt afnemen.

Veldsink genomineerd voor de EY Entrepreneur of the Year verkiezingen
Henri en Jeannette Veldsink van Veldsink Groep mogen zichzelf één van de vijf genomineerden noemen voor de titel ‘EY Entrepreneur Of The Year 2021’. Het is voor het eerst dat een duo tot de genomineerden behoort.

Waarom sluit je een compagnonsverzekering af?
Run je samen met een of meerdere compagnons een onderneming? Naast de dagelijkse leiding en taakverdeling onderling hebben jullie ook een gezamenlijk belang om de continuïteit en het voorbestaan van het bedrijf te bewaken. Zijn jullie goed voorbereid voor het geval een van de partners uitvalt door overlijden?

Feiten en fabels over de arbeidsongeschiktheidsverzekering
Er gaan helaas een hoop fabels rond over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov). Om jouw keuze weloverwogen te kunnen maken, zetten we de feiten en fabels overzichtelijk voor je op een rij.

De meerwaarde van een taxatie voor zakelijke verzekeringen
Als je voor je bedrijf een verzekering sluit tegen brandschade of diefstal, wil je dat je de waarde vergoed krijgt van de spullen die verloren zijn gegaan. Je neemt dan een bepaald bedrag op als verzekerde som. Maar hoe bepaal je die waarde? Dat kan met een waardebepaling of een vaste taxatie.

Bedrijfspand kopen of huren? De voor- en nadelen
Misschien ben je net begonnen met je eigen onderneming of wil je gaan uitbreiden. Dan begint ook de zoektocht naar een geschikt bedrijfspand. Wat vind je belangrijk? Is de locatie alles? Of let je meer op de beschikbare ruimte? Voordat je een keuze kunt maken tussen kopen of huren, is het handig een financieel plan te maken waarin je vast een paar jaar vooruit kijkt. Dat geeft je meer inzicht in de keuze tussen kopen of huren.

Coronavirus en werkgeverschap: hoe kom ik deze periode met mijn personeel zo goed mogelijk door?
Het coronavirus zorgt ervoor dat werkgevers voor grote uitdagingen komen te staan. Hoe houd je je medewerkers aan het werk? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf blijft draaien?

Wat betekent Prinsjesdag voor jouw portemonnee?
Het gouden koffertje, de koets en natuurlijk de hoedjesparade. Prinsjesdag is een dag vol tradities. Maar het gaat er uiteindelijk om dat het kabinet laat weten hoe het zijn budget het komende jaar verdeelt. Welke sectoren krijgen er geld bij? Wie moet het zuiniger aan doen? Ga je er zelf op voor- of achteruit? Wij lichten er een paar plannen voor je uit.

In 2019 voor jezelf beginnen? Dít moet je weten
Nieuw jaar, nieuw bedrijf! Wil je in 2019 gaan ondernemen? Dan hebben wij een handig stappenplan voor je opgesteld. Dít moet je regelen om een goede start te maken.

Ondernemen begint met duidelijke afspraken
Er komen steeds meer ondernemers bij in Nederland. Ben jij ook ondernemer? Dan is het belangrijk om goede afspraken te maken met klanten en leveranciers en je daaraan te houden. Dat begint al bij de leveringsvoorwaarden.

Calamiteiten op de werkvloer: zorg voor EHBO’ers en BHV’ers!
Wie niet machteloos wil staan bij calamiteiten zoals een brand of ongeluk, zorgt ervoor dat hij is voorbereid. Ga ervan uit dat het ook in jouw organisatie kan gebeuren. Zeker als je werknemers hebt, moet je voorzorgsmaatregelen nemen. Wij vertellen je meer over BHV'ers en EHBO'ers.

Als ondernemer zelf de hoogte van AOV premie bepalen
Als ondernemer ben je extra kwetsbaar als je arbeidsongeschikt raakt. Met een AOV heb je een vangnet. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Een AOV is altijd een verzekering op maat, geen enkele ondernemer is immers hetzelfde. Je hebt ook zelf invloed op de hoogte van je premie door je eisen bij te stellen.

Start je eigen onderneming naast je vaste baan
Heb je ondernemersbloed en jeuken je handen om een eigen onderneming te starten? Als je huiverig bent om je vaste baan op te zeggen, dan is het ook mogelijk om naast je gewone werk, een parttime onderneming op te zetten. Wij vertellen je er meer over.

Ben je als ondernemer al voldoende voorbereid op je pensioen?
Als ondernemer houd je je vooral bezig met de toekomst van je bedrijf. Maar verlies je eigen toekomst ook niet uit het oog. Regel je pensioenvoorziening ruim op tijd zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

Ben jij er ook bij op de KVK Startersdag 2018?
Aanstaande zaterdag is de KVK Startersdag. Hier kunnen startende ondernemers netwerken en zichzelf laten informeren over alles wat bij een eigen onderneming komt kijken. Wij zijn ook bij de KVK Startersdag te vinden in Eindhoven. Ben jij er ook bij?

Pensioenopbouw als zzp’er, wat zijn de mogelijkheden?
Als zzp'er moet je zelf actie ondernemen voor de pensioenopbouw. Dat gaat net iets anders dan dat je gewend bent bij een werkgever. Wij lichten de verschillende mogelijkheden toe en vertellen je hoe je de pensioenopbouw het beste kunt aanpakken.

Een AOV interessant voor jou?
Zzp'ers krijgen in geval van arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van de overheid. Daarom overwegen steeds meer zzp’ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Is dit ook interessant voor jou? Wij zoeken het uit!

UWV of eigenrisicodrager?
Zieke of arbeidsongeschikte medewerkers vormen een financieel risico. Om te bepalen hoe u zich hiervoor verzekert en in hoeverre u de kosten zelf kunt dragen, is het belangrijk om alle voors en tegens goed af te wegen.

Ben je verantwoordelijk voor machineveiligheid?
Als je voor jouw bedrijf machines aanschaft, vertrouw je erop dat deze veilig zijn en veilig gebruikt kunnen worden door je medewerkers. Maar stel dat er toch een ongeval plaatsvindt met een machine. Kun je dan de machinefabrikant aansprakelijk stellen?

ZZP’er? Hoe zit het dan met de mede aansprakelijkheid?
Een recente uitspraak van de Rechtbank Midden Nederland geeft stof tot nadenken over de verstrekkende risico’s die een ZZP’er in de bouw kán lopen. We geven u graag een voorbeeld

Hoe wapen je medewerkers tegen een burn-out?
De burn-out is beroepsziekte nummer één in Nederland. Steeds meer mensen krijgen last van extreme ...

Bent u RI&E-plichtig?
Vrijwel iedere ondernemer met personeel is op grond van de Arbowet verplicht om een risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) te hebben.

AOW leeftijd van invloed op WIA Aanvullingsverzekeringen
Dat de AOW-leeftijd langzaamaan stijgt, is algemeen bekend. Sinds 2016 wordt deze in stappen ...

Voorkom onderverzekering van uw zakelijke inventaris en opstal
Wanneer uw zakelijke bezittingen beschadigd raken wordt dit gedekt door de inventaris- of opstalverzekering. Wanneer u deze ...